JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
215134
View
2380
Reply

[MANGA] ONE PIECE - Ver: 4.0 - Two Years Later (New Chapter!)

  [Copy link]

Author: sue_cinta       Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2010 03:21 PM | Show all posts
Reply 124# munkyG


    ala.. nama pun dragon. DF dia aliran binatang la.. naga..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2010 03:46 PM | Show all posts
@ MunkyG + din_atos

Tak laa....sure la power dia tuh daripada DF jenis LOGIA...nampak sangat....setiap kali appearances dia...mesti ader ribut ngan angin kencang...maybe dia nie DF user yg control angin (xde lagi karakter @ DF user yang guna angin ditunjukkan) ...

...tengok ajer larr maser kat Logue Town tuh...selambe jerk dia terbangkan marines and then selamatkan Luffy (kilat sambar algojo yg nak pancung kepala Luffy) ...dia nie mesti bley control angin, then seru awan tebal dan combined untuk hasilkan ribut petir...lalu hasilkan kilat sambar-menyambar...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2010 05:53 PM | Show all posts
@ sue

bukan DF.. ramai org ckp DF.. tp aku speku tu bukan DF.. tu adalah sejenis Haki...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2010 06:24 PM | Show all posts
@ MunkyG + din_atos

Tak laa....sure la power dia tuh daripada DF jenis LOGIA...nampak sangat....s ...
sue_cinta Post at 27-5-2010 15:46


haki pun banyak lagi tak reveal kan..

tak pon dia guna skill nami..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2010 06:27 PM | Show all posts
aku rasa masa tu zaman revolusi dragon bermula..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2010 09:14 AM | Show all posts
Post Last Edit by sue_cinta at 28-5-2010 09:16

@ ALL

ntah laa....tapi, takat nie, Haki nie more to 'mengalahkan' niat atau kekuatan dalam hati seseorang...kalo 'niat' tuh runtuh...baru fizikal pon runtuh...manede HAKI yang berbentuk fizikal macam angin kencang tuh...
Angin kencang...ribut...kilat...tuh semua ciri-ciri DF Logia...rare one! Even...maser time Ivankov tanya pasal Dragon teringat kampung halaman...still ader angin...so?!? 'LOGIA'kah speku ku ini?!? Even...Gura Gura no Mi milik White Beard pon...dah jadik tak logik...hasilkan gempa bumi...tuh dah kompem lahh, plat bumi naik turun sebab kena gempa...yang dia leh crack udara @ atmosfera skali tuh...camane laks?!?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 11:19 AM | Show all posts
Post Last Edit by neil_48 at 28-5-2010 11:24

waaaa..sgt best ini chapter dgn kmunculan Dragon yg xdisangke2!!
klako part Luffy ckp.."No it's not!!" comel jek..haha..

pandai tol Oda mghapuskan speku fan..mst die wat sumtin yg xkite sangke2..so trhapusla speku aku mngatekan Sabo ni nnt jd Trafalgar Law..huhu..

nk tau knape aku ckp Sabo ni bkn Law?? tgk bwh neh..

http://www.onemanga.com/One_Piece/546/01/



tgk mamat pkai topi n rmbut putih/blond tu..mcm Sabo kn??
plus die nmpk sgt mude brbndg army2 yg laen..meby sbaye late Ace (20yrs)???

n kalo btol..yeah!! Sabo will join Revolutionary Army!!

n aku rse angin tu sbb kuase DF Dragon la..angin/wind~~
same mcm yg brlaku kt LogueTown..sbb kalo Haki aku xrse efek die cm2..

aku rse lpas tu yg Dragon jd Most Wanted Man in the World..meby sbb die bunuh Tenryuubito2 yg akn dtg tuh??!
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 02:13 PM | Show all posts
ye la law punya rambut hitam..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 05:25 PM | Show all posts
Ivankov? Tak nmpk pun org yg ckp tu, memandai je kata Ivankov.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 09:46 AM | Show all posts
@klu
myb ivankov, sbb kasut tu adalah kasut jenis tumit tinggi.. so ivankov tu adalah kemungkinan juga.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 11:45 AM | Show all posts
rmah baru....hye sume....
baru tau name country Luffy....slame nie tau name kmpung je....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 04:39 PM | Show all posts
Reply 135# munkyG

Hoho, tajamnya mata ko. Aku tak nmpk pun kasut tinggi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 04:40 PM | Show all posts
Reply 136# kyouka

Ohh.... selamat melapor diri. {:1_144:}
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 08:30 AM | Show all posts
dia jd anak didik dragon kot.....tggula nanti aper kejadian lg lepas nie,....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 02:14 PM | Show all posts
sape2 tau bile dvd Strong World nk kuar?? x saba la nk tgk~~
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 04:19 PM | Show all posts
aku baru tengok strong world episod 0...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 07:10 PM | Show all posts
Reply 140# neil_48

Sepatutnya da kuar. Kena tunggu RAW, da dpt RAW, kena tunggu fansubbers lak.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:01 AM | Show all posts
@ MunkyG + din_atos

Tak laa....sure la power dia tuh daripada DF jenis LOGIA...nampak sangat....s ...
sue_cinta Post at 27-5-2010 03:46 PM



    Btul juga... penuh ketilitian btul anda ini.. apa kata aku uji ko satu soklan speku nak x?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:02 AM | Show all posts
Reply 141# budingyun


    ko download kat mana? selalu ako dl dr btjunkie slalu x jln lgsg padahal seed byk..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:11 AM | Show all posts
tapi speku aku power dragon tu haki..

macam luffy king haki boleh keluar angin jugak skit2..

bapak dia confirm lagi power boleh keluar angin banyak..


ivankov punya death wink tu haki gak..spesies angin tu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:12 AM | Show all posts
Reply 144# din_atos

ugpm..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:27 AM | Show all posts
Reply 145# budingyun


    haki ekk... btui gak tu.. Ivankov kuasa dia berkaitan cucukan tgn beliau bkn ngan mata death wink. Death wink tu haki dia...
Dalam sejuta org hanya ada satu je yg ada haki kan kan? Ace xde haki ke?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:33 AM | Show all posts
Reply 147# din_atos


    aku rasa dia macam luffy..ada tapi masih belum tau kawal..

kalau tau aku rasa dah lama dia belasah BB tu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by din_atos at 31-5-2010 10:16

Reply 148# budingyun


    jgnkan ace usop pun ada haki tau! x caye?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:57 AM | Show all posts
mini rasa dragon tu mengaktifkan jurus DF nya kot... masa kemunculannya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045755s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list