Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
22931
View
77
Reply

Tesco, Carrefour, Giant, Econsave...Mana destinasi anda?

[Copy link]

Author: kekbelacan       Show all posts   Read mode

Post time 1-12-2010 10:49 AM | Show all posts
yup billion selalu di hati..jauh lebih murah dibandingkan dgn hypermarket yg kat atas nuun........
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 09:05 AM | Show all posts
yup billion selalu di hati..jauh lebih murah dibandingkan dgn hypermarket yg kat atas nuun........
tehbunga Post at 1-12-2010 10:49 AM



    cuma kene ati2 la ngan cashier billion.. kadang2 diorang x semak harga..main laju jek skrin item..skali tgk patch rege lama yg x update time diskaun..banyak kali dah kene..

ape-apepun billion memang murah
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:22 AM | Show all posts
owh gituk ke hardey..

ko mosti sopping kat billion bangi kan? kan?..kut yer berjiran aa kita
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2010 10:36 AM | Show all posts
xde pun pool untuk Pasaraya Billion
hardeyboyz Post at 1-12-2010 09:19

aku tak masuk kan billion dalam poll sebab kekonon nak tolong member2 sini yg ada hati nak ambil kiosk kat mana2 hypermarket so at least bole ler buat timbang tara
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:53 AM | Show all posts
owh gituk ke hardey..

ko mosti sopping kat billion bangi kan? kan?..kut yer berjiran aa kita
tehbunga Post at 2-12-2010 10:22 AM



    tak.. kat billion semenyih.. tinjauan mendapati dari segi rege barang semasa... ranking billion dari murah ke mahal adalah seperti berikut..

1) Billion Semenyih
2) Billion Kajang
3) Billion Bangi

jadilah konsumer yang prihatin rege barang.. aku kompius sket billion ni.. pasaraya cawangan dekat2..tapi differ pricing bagi certain item..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:56 AM | Show all posts
kdg2 c4....kdg2 giant....kdg2 tesco....kdg2 kedai pak aji....sbb 24 jam...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 02:45 AM | Show all posts
bagi aku nak shopping kat tesco laa agak murah berbanding lain... TETAPI jika kita berniaga kiosk, pendapat aku, kiosk di carrefour adalah amat berjaya dan menguntungkan berbanding pasaraya2 lain tu....
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2010 12:29 AM | Show all posts
tak.. kat billion semenyih.. tinjauan mendapati dari segi rege barang semasa... ranking bi ...
hardeyboyz Post at 2-12-2010 10:53



    Betullah.. namer jer kedai Billion, tapi kalau pegi compare antara billion bangi ngan semenyih (sbb kajang dah tak pegi sbb takde parking).. harga memang tak sama some of the item la..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2010 07:16 AM | Show all posts
Aku sopping kat supermarket kat umah je...Family Store...murah berbanding Giant/Tesco. Tokey dia duk dekat umah aku gila bagak rumah..:lol
1 lg aku suka gi Giant..sbb takde org...luas je nak jalan..anak pun siap lumba lari dalam tu..pastu ada playfround free..sambil mkn aku blh tgk anak2 main..tapi kedai bersilih ganti dan kiosk pun x penuh...org x ramai la...tapi aku sukerrr

P/s : Location : MElaka
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 11:24 PM | Show all posts
Reply 24# kekbelacan


    saya pun ada plan nak bukak kiosk kat tesco nilai, saper tau camner yek? saper2x penah bukak kiosk kat either kedai macam nih sbb saya banyak nak tanya nih.. plzzz reply / msg saya kay.. TQ
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2010 10:37 AM | Show all posts
minta tambah speedmart99..sbb mereka kini dah ada 100 plus cawangan seluruh malaysia. mmg saingan sengit utk hypermarket
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2010 11:03 AM | Show all posts
leceh bukak kedai kat supermarket ni. banyak sangat peraturan. dah lah mahal sewa. hari raya pun nak kena bukak. bukak kedai dari 10 pagi sampai 10 malam. lambat atau cepat bukak tutup kedai kena fine, tak salah aku $200.  takda jugak laju nya bisness kat dalam ni walau orang ramai. cuma ada segelintir ajer supermarket yang kedai2 dia boleh laku giler. nak kena pandai cari mana satu supermarket yang boleh jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2010 04:52 PM | Show all posts
wany pulak selalu beli barang kat Carefour dgn Mydin. Kat Carefour W.Maju tu pasal dah tahu hala tuju letak barangnya. Yg best kat Carefour ialah Susu Fernleaf utk 3+ dia murah2. Kalau kat Mydin Masjid India pulak banyak yg murah2 mcm syampu, sabun mandi, sabun baju, pad, softlan, barang sekolah anak2..kire mydin di hatikula....wany gi Mydin naik train. Pastu mengangkutla barang2..tapi tiap 2 bulan sekali laa..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 10:31 AM | Show all posts
Aku sopping kat supermarket kat umah je...Family Store...murah berbanding Giant/Tesco. Tokey dia duk ...
peachRose Post at 4-12-2010 07:16



   oh....family store eh..saya ada gak pergi kat ctu tp beli barang basah mcm ikan..tp barang kering murah ker?saya nengok buah2 mahl...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 10:18 AM | Show all posts
carrefour, sebab tue yang terhampir ngan umah n opissss
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 02:51 PM | Show all posts
leceh bukak kedai kat supermarket ni. banyak sangat peraturan. dah lah mahal sewa. hari raya pun nak ...
star_karat Post at 24-12-2010 11:03



yup..setuju yg amat sgt
kpd yg dah ada biz online terutamanya,better lah fokus kpd jualan online..
mcm kakak sy,online dah ok tapi terikut2 tgk org buka kedai,buka kiosk dia pun sibuk join sama...end up congak2 ngam2 jer balik modal niaga kat luar ni,tu pun sib baik tak amik pekerja,sendiri jaga..last2 income dari jual brg tru internet/blog juga nak kena guna utk roll balik....dah la berniaga dari pagi sampai ke malam.....penat badan..
now kakak dah nekad pulun online habis-habisan..sehari dapatlah rm100-rm200...duduk umah jer,tak yah pikir nak bayar sewa tapak,tak yah penat2 badan2....sambil2 tgk tv kat umah sambil2 layan cust punya order....
at least she had learn her lesson...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 02:54 PM | Show all posts
Reply 1# kekbelacan


prefer giant
tapi pegi giant utk beli brg2 dapur,household dlm giant tu jer la
tak der nya la nak membeli brg2 kat luar kat kiosk2 tu...duit dah habis shopping dlm giant lah katakan...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 08:45 PM | Show all posts
Carrefour paling tak ramai org dtg sbb brg2 mahal berbanding dgn shopping complex yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2011 01:35 PM | Show all posts
family store & econsave ok je harga.

tesco - moderate

carrefour & giant lebih mahal
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 07:36 AM | Show all posts
anyway Carrefour paling senior!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090106s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list