Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
30323
View
164
Reply

suri rumah: jenama sabun baju yang korang guna?

  [Copy link]

Author: berusgigi       Show all posts   Read mode

Post time 22-11-2010 09:57 AM | Show all posts
aku pakai sabun basuh baju jenis serbuk brand Amway SA8...
3kg harga x sampai rm100, utk ahli la...
leh tahan setahun lebih, lgpun kebanyakan masa aku & suami jek kat rumah...

yg bagus sabun neh pakai penyukat kecik jek utk satu tub...
tu yg leh tahan lama...

pasal masalah lekat2 tu aku pun pasan...
terutama kat seluar warna gelap...

ropa2nya sbb boh baju2 sampai penuh tub...
eloknya jgn la boh penuh2 sbb nnt air tak bleh kitar dgn lancar...
tu pasal wpun bilas 2 kali pun kesan sabun melekat kat baju...

skrg suda ok...
owh aku pakai wosimisin full auto 9kg brand toshiba...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 10:08 AM | Show all posts
saye pakai yg breeze baru tu....yg pekat sket tu....ok jugak....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 10:20 AM | Show all posts
pakai dynamo botol biru tu..sedap bau dier..x yah guna softener lagi..bau melekat ajer..tapi guna dynamo ni bukan sbb bau dier..sbb x yah nak sental2 baju sekolah budak2 tu..masuk mesin..soak dlm 20 min then br basuh..kuar2 memang bersih..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 10:27 AM | Show all posts
selamat pagi  

udah sarapan ka?  

mau tanya, kawan kawan semua pakai sabun mesin ...
berusgigi Post at 20-11-2010 11:01


basuh je pakai tangan..sure takkan ada masalah in lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 11:25 AM | Show all posts
Aku suke beli yg refill je..sebab aku cepat jemu..abes peket ni..aku tukar peket lain..aku suka brand harimau yg bau after rain dengan bau floral die..wangi je time sidai
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 11:34 AM | Show all posts
beli kt mydin jenama SUTERA..liquid mcm dynamo..
wngi berhari2..best sgt..mcm hntr kt dobi
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 11:59 AM | Show all posts
kat umah pakai breeze...tapi x bau wangi mcm kedai dobi pun....sabun apa yg wangi yg lekat kat baju?
awinpj Post at 20-11-2010 11:14



    awak kena pakai pewangi downy tu..memag betul2 wangi tau sampai kepala saya pening cium bau wangi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 12:55 PM | Show all posts
Reply 9# merahhitam


    eh ok per..........teruskan cik2 poremer
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 12:59 PM | Show all posts
MAXCLEAN 9.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 01:00 PM | Show all posts
Reply 35# lizaliza


    p dynamo x wungiii lerrr....aku pakai x abis setong pon laki aku kata x wangi pon buuuuuu..dah tukaw sabun lain..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 02:20 PM | Show all posts
dulu pkai sabun daia..softener pun daia yg peach jugak.wktu tu mmgla de sisa sabun.tp biasanya i tggu air separuh baru letak sabun jd xde mslh...pastu dah bosan skg guna top...mmg wangi yg color purple tu jd mmg xde mslh sbb die liquid...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 02:22 PM | Show all posts
pakai sabun iklan PLKN tuh.... tp yg menyebabkan sabun tuh berketul2 sabunnya mesti x cair bebetul... pastikan masa letak sabun tuh.... tabur2 kan dia kat atas baju... jgn letak selempet jer terus & pastikan baju dlm mesin tu de lah banyak sangat....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 02:48 PM | Show all posts
Mesin basuh aotu... guna sabun liquid.Kadang2 TOP... kdg2 Breeze!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 02:54 PM | Show all posts
awak kena pakai pewangi downy tu..memag betul2 wangi tau sampai kepala saya pening cium ba ...
kamehameha Post at 22-11-2010 11:59


wah harus kucuba tu....dulu dok pkai soflan....x jalan pun...kalo basuh tangan baru ok. jap g balik nak carik downy la
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 03:42 PM | Show all posts
buat masa ni
masih setia
dgn dynamo (rasa top dah guna tp cair sgt)
+ downy passion botol merah tu........
tolong sajeskan klu ada yg lebih baik dari dynamo??
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 03:44 PM | Show all posts
kadang2 guna daia jugak
cik.panda Post at 20-11-2010 12:17


sejak peknen anak 1st sampai skrg xleh hidu bau pencuci daia
tapi mmg bekesan jugak pencuci daia nih...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 05:39 PM | Show all posts
aku gune dynamo
xpenah la plak melekat sisa mcm tt ckp tu..

xsuke gune top..walaupun wangi tp baju xbersih..
sbb bile aku abiskan sebotol top..
pastu tukar dynamo..baju yg putih, putihnye lebih bersih..
kalu top tu ala2 kuning2
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 08:53 PM | Show all posts
aku pakai 2 jenis..kalau baju2 kemeja & baju2 warna cerah, aku guna kao attack....mmg bersih dikerjakan nya..tp kalau baju2 hari2 pakai aku guna breeze je
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 09:43 PM | Show all posts
aku pakai 2 jenis..kalau baju2 kemeja & baju2 warna cerah, aku guna kao attack....mmg bersih dikerja ...
opie5662 Post at 22-11-2010 20:53


aku pun gunakan kao attack. kalo basuh baju kaler putih, rendam semalaman, memang bersih lah.. memang dari dulu pakai kao attack... puas hati... softener aku pakai fabric softener cosway.. suka ngan bau dia...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 10:29 PM | Show all posts
sejak peknen anak 1st sampai skrg xleh hidu bau pencuci daia
tapi mmg bekesan jugak pencuci  ...
noursuci Post at 22-11-2010 15:44



   wangi je bau dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 11:45 PM | Show all posts
kalo cucian mesen.. aku guna dynamo liquid.. isi baju dalam mesen.. isi air pastu isi sabun.. ok aje tak bertompok pun.. aku tak isi penuh2 sangat dalam mesen sbb nanti tak bersih la cuci kalau penuh sangat.. tak suka pakai sabun serbuk sebab nanti baju rasa berdebu aje.. sebab dalam sabun serbuk ada kapur..

pastu untuk rendam-rendaman tudung n pakaian2 yg delicate aku guna kao attack yang liquid tu.. kao attack liquid ni dah siap campur softener dalamnya.. wangiiiiii sangat.. suke bau dia.. guna sikittt aje dah wangi.. pastu senang nak iron kalau guna sabun ni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 12:30 AM | Show all posts
dynamo.......... cuci tangan je.... n mesti sabun jenis liquid kalu jenama lain pun sbb xsuka serbuk... ;)
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 02:15 AM | Show all posts
sabun boom tak ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 08:02 AM | Show all posts
ana guna beberapa sabun basuh dan tukar2
kadang2 tu ana campur2 gak sabun basuh tu dan biasanya yg ada kat umah top, daia, max kleen, dynamo, semuanya serbuk
cuma baju anak sekolah aje ana guna vanish putih
so far xde bercapuk
yg penting jgn penuh sgt
mesin basuh ana ni kena masukkan baju dulu then masukkan sabunnya
so far ok je
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 08:29 AM | Show all posts
daia kaler pink....ni pakcik baiki mesin basuh ajar ni..dia kata...jangan tuang serbuk dalam mesin basuh..nnt rosak..ape kaitan iols tak tanya plak..tapi die kata..larutkan dulu serbuk dalam gayung ke...then tuang dalam mesin...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065913s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list