CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2375|Reply: 36

[Jenayah] Tiada rekod wanita China punca kecoh KLIA pulang

  [Copy link]
Post time 11-7-2023 05:14 PM | Show all posts |Read mode
Edited by akuMNdia at 11-7-2023 05:15 PM

Kuala Lumpur: Wanita warga China yang dikenali sebagai Wang Xu yang dikaitkan dengan kekecohan di balai ketibaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) minggu lalu dilaporkan masih belum pulang ke negara asal.

Sumber berkata, berdasarkan rekod keluar dan masuk Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) mendapati wanita itu masih berada dalam negara ini.

"Rekod menunjukkan tarikh masuk adalah pada 29 Jun dan pas masuk akan tamat pada 28 Julai ini.

"Berdasarkan rekod memang didapati individu terbabit masih belum keluar dari negara ini.

"Untuk pengetahuan, mana-mana individu bukan warganegara boleh keluar melalui mana-mana pintu sempadan di negara ini, namun sistem akan menunjukkan pintu individu terbabit keluar," katanya.

Menurutnya, memandangkan notis penolakan masuk untuk individu terbabit sudah dibatalkan dan individu berkenaan dibenarkan ke negara ini.

"Buat masa ini memang tidak ada rekod keluar, kecuali individu terbabit menggunakan laluan tikus," katanya.

Pada 5 Julai lalu, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tan Sri Azam Baki memaklumkan wanita berkenaan sudah pulang ke negaranya.

Azam memaklumkan keterangan daripada wanita terbabit sudah diambil pihaknya dan tidak boleh melarang mereka untuk balik ke negara asal.

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai kekecohan di KLIA membabitkan seorang menteri yang didakwa menceroboh masuk ke balai ketibaan lapangan terbang itu bagi melepaskan seorang pelawat China yang ditahan JIM.

Susulan itu, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya Datuk Seri Tiong King Sing mengakui dirinya adalah menteri yang dikaitkan dengan kejadian itu dan mendakwa kehadirannya itu bagi membongkar kewujudan budaya rasuah dilakukan segelintir pegawai dan penyalahgunaan kuasa kronik di pintu masuk negara.
Disiarkan pada: Julai 11, 2023 @ 3:22pm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2023 06:18 PM | Show all posts
Ada tak gambar ahso tu? Manalah tahu terlepas kat Bintulu nih
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2023 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
'Di mana bumi dipijak..disitu ku pijak kapla orangnya'....ye tuan2,puan....suda tukar ye.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2023 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekejap ada sekejap xde.


Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2023 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha ok lah tu demi memakmurkan sektor pelancongan negara.. khusus utk warga PRC
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2023 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada yang membohong
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-7-2023 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm biskut daa...sekejap ada..sekejap xde...apo??
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2023 12:18 AM | Show all posts
Aikk skrg dh hilang pulak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2023 12:52 AM | Show all posts
ingat lagi al tantuya???
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2023 08:10 AM | Show all posts
sudah jadi tukang masat masat taukeh di bintulu ma..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2023 08:20 AM | Show all posts
nak buat liputan sempena PRU ke? persoalan bukan kenyataan harap tak kena tangkap ....

kang tulis........aku pulak kena tangkap, freedom of speech katanya
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2023 08:29 AM | Show all posts
tu baru sorg...ramai lg sbnrnye...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2023 08:29 AM | Show all posts
mmmmm

mmg lain maciammm ni

statement ni kata x keluar lg pd hal 1 pihak tu kata dh keluar
mcmn korg buat keje ni

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2023 08:33 AM | Show all posts
aik...haritu kata masuk sini sebab nak jadi pembantu rumah jaga anak sapa entah..entahlah...mcm2 maklumat, tak tau mana satu betul mana satu salah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2023 08:48 AM | Show all posts
cer tanya menteri yg jd hero haritu..kot la dia tau ahso tu pi mana.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2023 08:50 AM | Show all posts
abas8888 replied at 12-7-2023 08:33 AM
aik...haritu kata masuk sini sebab nak jadi pembantu rumah jaga anak sapa entah..entahlah...mcm2 mak ...

banyak version pasal kerja ahso tu termasuklah kata ahso tu kerja as PA kat tanah besar.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2023 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
shamsadis replied at 12-7-2023 08:20 AM
nak buat liputan sempena PRU ke? persoalan bukan kenyataan  harap tak kena tangkap ....

kang t ...

Dulu sblm diorg naik..berguling² nk kan kebebasan bersuara konon...kini hanya tinggal angan² pembangang diorg je
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2023 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tok tiong kan hero nk banteras rasuah..knp skrg tk pi carik ahso tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2023 09:05 AM | Show all posts
Edited by tompie at 12-7-2023 09:10 AM

SPRM lagi tahu hal ehwal keluar masuk negara dari Immigresen. haha. pelik ni.Ada official statement dari Immigresen ke?


Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2023 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Mngkn dh kluar pkai passport msia org lain modus operandi biasa tu.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
TAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dunia akibat kanser
mojarean_XTAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dun
Views : 33623 Replies : 27
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 35839 Replies : 110
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 58996 Replies : 105
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 84788 Replies : 192
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14340 Replies : 36
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92865 Replies : 1157
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85751 Replies : 3837
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 3966 Replies : 7
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21329 Replies : 353
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 120973 Replies : 1634

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 07:14 PM GMT+8 , Processed in 0.081033 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list