Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3843
View
8
Reply

Gelombang Biru TLDM... Apa tu?

[Copy link]

Author: hadi1978       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-12-2010 11:06 AM | Show all posts |Read mode
Salam,

Baru2 ni saya hadiri Majlis Jamuan Teh di Istana Alam Shah Klang sempena Keputeraan Sultan Selangor. Dalam majlis tu, ada pasukan TLDM sebagai pemain pancaragam (lagu sultan), tetapi ada pulak satu lagi kumpulan yang dinamakan 'Gelombang Biru', Gelombang Biru ni yang buat persembahan, penyanyi, penari dan pemain muzik. Namanya Gelombang Biru TLDM, tapi macam diorang x bercampur dengan anggota TLDM yang main pancaragam tu. Gelombang Biru ni betul2 artistik, tarian diorang cantik... profesional.. yang perempuannya cun, badan pun cantik.. Yang lelaki pun hensem, tapi ada yang macam bapuk.. TLDM apa bapuk ke? Mustahil.. Diorang menyanyi pun sedap... So, saya nak tau le, apa dia GELOMBANG BIRU ni? Kata under TLDM, mereka ni askar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 11:42 AM | Show all posts
sama gak macam caw lain...mcm army and airforce...mereka juga ada pasukan ala2 mcm nie jugak...rina pun tetaw sgt..tp yg pasti mmg ada... yup..mereka adalah navy( setakat yg rina tahu lah) sbb dulu masa derang training, rina sll tgk .. mcm polis pun ada gak mcm ni klo xsilap..cme rina tetaw namanya
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 12:41 PM | Show all posts
Salam,

Baru2 ni saya hadiri Majlis Jamuan Teh di Istana Alam Shah Klang sempena Keputeraan Sultan ...
hadi1978 Post at 23-12-2010 11:06



ala tu kira kombo utk anggota yg minat nyanyi boleh la masuk situ........ cth: penyanyi Ikka berasal dari Gelombang Biru jugak dari TLDM, Norshiela Amin dari Orkestra Tentera Darat........

kalau nak pilihanraya Gelombang Biru nih lain plak maksudnya tau..........
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 10:26 PM | Show all posts
ye betui..Gelombang biru nama kombo utk mana2 anggota yg ada seni artis..slalunya diaorang ni dapat jemputan utk majlis official..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2010 07:59 AM | Show all posts
Reply 4# Komrade


    IC.. Jadi, mereka yang masuk GELOMBANG BIRU ni, x training sama dengan anggota yang lain lah ye? Walaumacamnapun, aku memang kagum dengan persembahan diorang.. profesional sangat-sangat... best.. Hassan Ali pun x berkelip mata tengok penari Gelombang Biru melentik2 menari.. Dia duduk paling depan.. kusyuk.. Apa lagi aku ni.. samalah layan..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 04:50 PM | Show all posts
Reply  Komrade


    IC.. Jadi, mereka yang masuk GELOMBANG BIRU ni, x training sama dengan angg ...
hadi1978 Post at 28-12-2010 07:59


sama je training je.tentersa bukannye tiap2 hari kene berkawad-lainlah klo budak2 kadet / rekrut yg baru nk masuk tentera..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2010 02:40 AM | Show all posts
sama juga tentera darat dan udara, bg udara dipanggil SENI UDARA di bawah Badan Kesenian dan Kebudayaan Tentera Udara, diorang pun ada gak penari2 dan penyanyi2 yg berbakat. mereka juga tentera spt yg lain, cuma bidang kerja je lain, slalunya mereka ini diserap dari Pasukan Simpanan Tentera Udara , ada jugak dari regular..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 03:36 AM | Show all posts
La...aku ingat Gelombang Biru yang kat Terengganu tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2013 04:20 PM | Show all posts
Thread ni abis kat sini saja ker?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082233s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list