CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7170|Reply: 9

Lelaki Rusia Ini Jumpa Jodoh Dengan Guna ChatGPT

[Copy link]
Post time 7-2-2024 03:42 PM | Show all posts |Read mode






Moscow: Seorang lelaki Rusia mendedahkan menggunakan ChatGPT untuk menapis 5,239 profil janji temu wanita sehingga menemukan bakal isterinya.


Oddity Central melaporkan, Alexander Zhadan, 23, menggunakan teknologi Kecerdasan Buatan (AI) itu selepas kecewa dengan aplikasi janji temu popular.


Ia kerana selepas bersembang secara dalam talian dengan pasangan yang berpotensi, orang itu akan 'hilang' begitu sahaja.


Baginya, ia satu pembaziran masa, tetapi selepas membiasakan diri dengan ChatGPT, dia tertanya-tanya sama ada terdapat cara untuk menggunakan teknologi AI itu untuk menjadikan pengalaman janji temu dalam talian menjadi lebih berkesan.


Zhadan bermula dengan meminta ChatGPT menyaring 5,239 profil wanita, mengikut kriteria seperti kurang daripada dua gambar profil, rujukan astrologi, rujukan agama dan kenyataan properang.


Menurut Zhadan, ini bahagian penting dalam proses untuknya dan gadis itu, kerana mereka tidak membuang masa untuk berinteraksi walaupun tidak sepadan.


Katanya, bahagian paling sukar adalah melatih ChatGPT untuk berkomunikasi bagi pihaknya, dengan individu yang berpotensi menjadi teman wanitanya.


Dalam temu bual dengan Settlers Media, Zhadan memberitahu dia mengambil masa kira-kira 120 jam untuk menjadikan usaha mencari pasangan menerusi AI itu mencapai tahap memuaskan.


Suatu ketika, ChatGPT menetapkan janji temu dengan seorang gadis tanpa benar-benar memberitahunya mengenai perkara itu, yang menyebabkan gadis itu terpaksa menunggunya selama lebih satu setengah jam.


Pada masa lain, program AI itu menjadualkan janji temu di hutan yang menjadi tempat pembunuh bersiri terkenal membuang mayat mangsanya pada tahun 2000-an.


Secara keseluruhannya, ChatGPT membantu Zhadan mengadakan 12 janji temu, termasuk satu dengan Katerina, bakal pengantin perempuannya.


AI itu juga sangat terbabit dalam proses janji temu termasuk, menasihati lelaki itu untuk bercakap mengenai zaman kanak-kanak, ibu bapa dan matlamat hidup, di samping menilai sejauh mana setiap calon sesuai untuk hubungan jangka panjang.


Sumber : Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-2-2024 04:25 PM | Show all posts
Uoulls kalau nak beli kereta boleh guna A.I juga
A.I boleh kantoi kan masalah masalah yang biasa terdapat pada kereta & enjin.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 7-2-2024 04:25 PM
Uoulls kalau nak beli kereta boleh guna A.I juga
A.I boleh kantoi kan masalah masalah yang biasa ter ...

Bg full tips pelase. Gimana nk guna AI utk masalah kereta
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 05:31 PM | Show all posts

Karina is yet to comment about her fiance's unconventional use of AI
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 07:17 PM | Show all posts
ini macam kisah wanita berkahwin dengan pokok la kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Handsome sangat

Dan canggih
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-2-2024 11:29 PM | Show all posts
anony-mous replied at 7-2-2024 09:02 AM
Bg full tips pelase. Gimana nk guna AI utk masalah kereta

guna co pilot sis.taip je kat google search tu nanti keluar co pilot
ni contoh soalan.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh lah budak ni jual kat company matchmaking. Biar cantik sikit results diorg.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 7-2-2024 11:29 PM
guna co pilot sis.taip je kat google search tu nanti keluar co pilot
ni contoh soalan.

Tq so much uols. Laju sgt teknologi AI dah xterkejar. Dlu ada chatgpt je kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 04:46 PM | Show all posts
anony-mous replied at 7-2-2024 05:31 PM
Tq so much uols. Laju sgt teknologi AI dah xterkejar. Dlu ada chatgpt je kan?

dulu chat GPT je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 12:52 AM GMT+8 , Processed in 0.108140 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list