CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 23670|Reply: 28

Hangpa Pandai Pergi Tadbir Pasukan Bola Dan Bayar Gaji, Bolehkah? - Sanusi Cadang SPRM Ambil Alih KDA FC

  [Copy link]
Post time 7-2-2024 11:01 PM | Show all posts |Read mode






ALOR SETAR – Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md. Nor hari ini secara sinis meminta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengambil alih pengurusan Kedah Darul Aman (KDA) FC.


Kata beliau, ‘gangguan’ dilakukan SPRM dengan melakukan siasatan dan tangkapan ke atas beberapa individu termasuk CEO Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) kononnya terlibat rasuah turut menjejaskan KDA FC.


“Saya cadang SPRM ambil pasukan bola sebab pandai sangat pi siasat, tuduh dan tangkap sana sini. Hangpa pandai pergi tadbir pasukan bola dan bayar gaji, bolehkah?


“Bila kita dah buat elok, saya ambil empat tahun dahulu boleh bayar hutang tapi dok kacau macam itu, rosak habis semua. Jadi akibatkan tak boleh bayar gaji,” katanya pada sidang akhbar selepas Mesyuarat Mingguan Exco di sini hari ini.


Beliau yang juga Presiden KFA berkata demikian ketika diminta mengulas tentang tunggakan gaji dihadapi pemain dan pengurusan KDA FC.


Muhammad Sanusi pada pada masa sama yakin jika KDA FC terus dilanda masalah, Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) akan kehilangan pasukan tersebut untuk musim depan bermula Mei ini.


“Ia sebab hangpa kacau, sukan tak boleh kacau macam itu. Apabila kacau seolah-olah keadaan buruk, maka pasukan bola pun terima nasib dan padahnya,” ujarnya.


Ujarnya, tuduhan yang dilakukan ke atas KFA sebelum ini akan turut terpalit kepada KDA FC.


“Orang bukan faham KDA FC dan KFA, mereka tahu pasukan bola sahaja. Bila dibuat tangkapan, dituduh ada rasuah padahal tidak ada maka penaja-penaja KDA FC pun lari,” jelasnya.


Mengulas mengenai tunggakan gaji dihadapi pemain dan pengurusan KDA FC, Muhammad Sanusi berkata, beliau tidak boleh mencampuri urusan kelab itu kerana ia telah diswastakan dan menjadi sebuah syarikat.


Namun, beliau dimaklumkan pengurusan KDA FC sedang berusaha menyelesaikan masalah tunggakan gaji tersebut serta berharap ia dapat diselesaikan segera.


Sumber – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kah kah kah.. sop sanusi. Bila dia terang2 tak competence, dia kalih suruh lawan dia tolong selesaikan. Greater kedah konon.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 08:09 AM | Show all posts
bitter much
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 08:14 AM | Show all posts
cadangan bodoh....


dia ni memang keluar kenyataan tak fikir dulu ke
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 09:49 AM | Show all posts
Org kedah bangga dengan nusi.

KDA FC nak jadi tukang lobi projek Hang reject tu pasai la SPRM kacau KDA FC.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 10:29 AM | Show all posts
CNY karaoke lagu apa....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-2-2024 10:53 AM | Show all posts
elok dah???
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 01:47 PM | Show all posts
hahahaha no komen?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila la dia ni nak cerdik
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Betulla sanusi ckp bukan rasuah. Rasuah ada balasan kepada pemberi. Diorang scammer, amik duit je tapi projek tender xkasi
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 02:27 PM | Show all posts
Betul lah dia cakap. Dah elok2 susun strategi, financial, sponsorship semua pastu ada org buat pertuduhan mcm2. Terpikir jugak yg buat pertuduhan tu ada provide bukti sahih ke tak atau sekadar hearsay?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada pun cite pasal nusi selain karaoeke...baru le ceria sikit walanon
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa pulak SPRM kena manage kelab bola. Dorang bukan gila kuasa macam politicians semua dia nak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 03:54 PM | Show all posts
tungkai replied at 8-2-2024 02:27 PM
Betul lah dia cakap. Dah elok2 susun strategi, financial, sponsorship semua pastu ada org buat pertu ...

Yang buat laporan tu company yg kena scammed dgn derang.  Ingat dapat project sekali tak dapat dia mintak balik la duit tapi tak dapat kan so ini lah cara nya nak dapatkan balik.  Depa suruh company ni masukkan ke dalam akaun KFA.  

Kan ada thread dah sebelum ni .. MB akan bongkarkan scandal RM6 juta..ujung2 scandal presiden KFA rupanya ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Smlm berita psl loji air kedah x siap,harini berita psl rasuah pulak..hoii org kedah,hangpa x malu ka ada mb cokia camni?

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 05:51 PM | Show all posts
tripleid replied at 8-2-2024 04:40 PM
Smlm berita psl loji air kedah x siap,harini berita psl rasuah pulak..hoii org kedah,hangpa x malu k ...

Supporter dia semua otak ikan emas.  Haritu dia kata dia dah bayar SEMUA hutang SADA yg buat masa PH tadbir.  Haritu tarif air naik, dia cakap lega, boleh la bayar hutang Federal.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Walanon bukan paham pun apa sanusi tu ckp. Dia kan bebal. Dia tahu bila sanusi karoke je...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kelab daud bakar kan..dia pun dh senyap skang kt ig
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 8-2-2024 03:54 PM
Yang buat laporan tu company yg kena scammed dgn derang.  Ingat dapat project sekali tak dapat   ...

“Bila kita dah buat elok, saya ambil empat tahun dahulu boleh bayar hutang tapi dok kacau macam itu, rosak habis semua. Jadi akibatkan tak boleh bayar gaji,” katanya pada sidang akhbar selepas Mesyuarat Mingguan Exco di sini hari ini.

Kata² Nusi atas ni, macam ada kesinambungan pulak dgn kes duit 'ehem ehem' masuk akaun.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika SPRM jadik duduk bawah Agong (dibaca Johor), mau si Nusi ni telan balik apa yg dia cakap.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Dividen KWSP 2023 5.4% dan 5.5%
AbahmungDividen KWSP 2023 5.4% dan 5.5%
Views : 1718 Replies : 0
Emma Maembong mohon maaf, tersilap langkah 'voice note' Ruhainies isu Bella Astillah
YgBenarEmma Maembong mohon maaf, tersilap langk
Views : 4690 Replies : 28
Penyondol Tetap Isteri Sah, Boleh Tuntut Hak’ – Kenyataan Watak Imani Dalam ‘Lelaki Itu’ Mula Dibenci Netizen
YgBenarPenyondol Tetap Isteri Sah, Boleh Tuntut
Views : 12926 Replies : 165
Hanya cakap "apa khabar" sudah dapat kerja...  pempengaruh Imran Bard kata kita terlalu mengagung orang luar seperti Korea berbanding layanan mereka terhadap orang kita.Anda setuju?
YgBenarHanya cakap "apa khabar" sudah dapat ker
Views : 8797 Replies : 61
Sheriff kutip RM16 juta 5 hari
maklukpenggodaSheriff kutip RM16 juta 5 hari
Views : 7111 Replies : 98
FATTAH FAZURA FATIMA bergandingan dalam drama HERO SEORANG CINDERELLA 2.0
FORUMCARIIIFATTAH FAZURA FATIMA bergandingan dalam
Views : 281056 Replies : 9523
Lelaki 45 tahun ada lebih RM1 juta KWSP cetus inspirasi
ultra78Lelaki 45 tahun ada lebih RM1 juta KWSP
Views : 21515 Replies : 165
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 54933 Replies : 2750
Gambar Hantu Zaman Kodak
tumpanglalu74Gambar Hantu Zaman Kodak
Views : 10082 Replies : 1
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 101294 Replies : 1536

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 11:25 AM GMT+8 , Processed in 0.288247 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list