CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 22499|Reply: 154

Marissa Antara Pelajar Paling Berjaya Di Maahad Tahfiz As Sofa, Berjaya Hafal Enam Juzuk Al-Quran Dalam Tempoh Setahun

  [Copy link]
Post time 8-2-2024 10:32 PM | Show all posts |Read mode




Biarpun dihambat kontroversi perkahwinan sebagai isteri kedua, kisah anak kepada pasangan selebriti, Norman Hakim dan Abby Abadi iaitu Marissa Dania Hakim ketika menuntut di Maahad Tahfiz As Sofa, Seremban, Negeri Sembilan pada 2018 kembali menjadi sorotan warga maya.


Marissa, 19, yang juga pempengaruh media sosial dilaporkan menjadi antara pelajar yang berjaya menamatkan hafalan Qasidah Burdah Al Busiri yang terkandung 160 bait.


Lebih menarik perhatian, Marissa turut berjaya menghabiskan keseluruhan matan burdah terbabit di hadapan gurunya.


Marissa turut membanggakan ibu bapanya apabila berjaya menghafal enam juzuk al-Quran dalam tempoh setahun di maahad itu.


Ini bermakna segala yang dicita-citakan Abby untuk melihat anak-anakya menghafal al-Quran menjadi kenyataan.


  



"Saya juga berharap biar penuh ilmu di dadanya agar dia tidak lalai dengan suruhan agama Islam. Dania pula memang tidak ada minat dalam bidang seni sebab dia sangat pemalu orangnya," kata Abby dalam satu kenyataan bersama media.


Sumber - HM Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 11:18 PM | Show all posts
cik chicken jee ke nmpak dlm gambar tu rmi2 dia yg pling cantik...pling menyerlah lah...untung cntik tapi silap pilih jln...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Hafal xfaham xjadi jugek
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke berita mcm ni? Maksudnya x hafal enam juzuk pon xpe la klau end up begini sajork
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Halah.... Jalang jugekkk
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kawaiichicken replied at 8-2-2024 11:18 PM
cik chicken jee ke nmpak dlm gambar tu rmi2 dia yg pling cantik...pling menyerlah lah...untung cntik ...

ke sb dia cntik dia dpt jalan yg mudah drp cikgu?
tp iols terpikir gak dh dia pandai agama nk elak maksiat jd kawen la cpt wlpun langgar mak bapak.. ikut nafsu no1
Manusia ni selalu tewas dgn nafsu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-2-2024 11:39 PM | Show all posts
Alhamdulillah.. sejuk perut ibu mengandung
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu kami kena buat apa ek?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketaatan dia pada agamanya itu antara dia dgn agama dan tuhannya.. ada jer org yg taat pada agama, Tetapi tetap tak berbuat baik pada orang sekeliling, tak berlaku adik pada orang luar..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
UAi dh ulas ,kt thread ci. Meh aku tlg summarize apa uai kata tu. Kot2 korang xda masa nk p ke ci.
Markisa ni tgh buat 3 dosa. Yakni 3 dosa besar.
Bagi mak bapak sedih.
Bagi mak bapak malu trhdp msykrt.
Bagi mak bapak marah.

Gitu la bihkurang. Dosa tu bkn dosa kecik ye. Dosa beso.

Hope sblum raya ni sempat la smua ni gather2 bermaafan balik.

Aku ni nk pesan 1 benda je.. kt korang sapa yg byk masa..cuba p stalk ig mama bakyah...mcm aku.. aku spot 2 benda kt ig dia... 1st... badan darda tu aku geram. Cekang montok ketul2 mcm terlebih mauripan...baju apa dipakai smua ketat lemak terjojol isshg geram mcm nk picit2 budak darda tu hihi. Klu jumpa real aku picit dia smpai merah haha.

2nd... aku annoyed dgn kelibat azayelit. Dagu tajam mcm senduk. Hidung mcm belatuk. Terlebih botox ke apa minah tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
umo mcm dia ni rasa boleh pikir panjang ke? sbb tu dia masih perlukan guidance mak pak.. tak tau nape dibiorkan bdk ni jadik influencer... umo cam dia ni patut pi belajar setinggi yg boleh.. jgn terpengaruh ngan lifestyle bdk2 skrg yg ckp x perlu belaja tinggi sbb blm tentu keja gaji mcm influencer tu.. kalo ada ilmu, at least ada kelebihan dlm cara berfikir sbb byk bergaul ngan bebdk yg kaki study mostly le...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 8-2-2024 11:00 PM
umo mcm dia ni rasa boleh pikir panjang ke? sbb tu dia masih perlukan guidance mak pak.. tak tau nap ...

#teamleona
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 8-2-2024 11:47 PM
UAi dh ulas ,kt thread ci. Meh aku tlg summarize apa uai kata tu. Kot2 korang xda masa nk p ke ci.
M ...

Darda tu sape pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa as sofa dia ok kan..lepaih tukar sekolah tu yg makin berubah
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:26 AM | Show all posts
bintangct replied at 8-2-2024 11:33 PM
ke sb dia cntik dia dpt jalan yg mudah drp cikgu?
tp iols terpikir gak dh dia pandai agama nk elak ...

nak kawin pun ikutlah jalan yg betul bukan kahwin kat siam tanpa pengetahuan mak bapak

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:27 AM | Show all posts

anak angkat abby yg paling kecik

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 01:27 AM | Show all posts
Akai panjang budak ni. X padan dgn keayuan nya. Cunning
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 8-2-2024 11:42 PM
Dah tu kami kena buat apa ek?

Kena restu la dia jadi penyondol. Jgn kecam.
Kena gembira la dgn pernikahan dia kat songkla tu.
Kena faham la tindakan dia bikin mak pak dia sedih tu, perlu tidak dikecam sebab dia hafaz quran
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 8-2-2024 11:47 PM
UAi dh ulas ,kt thread ci. Meh aku tlg summarize apa uai kata tu. Kot2 korang xda masa nk p ke ci.
M ...

Darda tu sapo..iols dh kena block ngan yebbi dr dulu lg lepas komen atas kepoyoan dia bab politik dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Dh google..comei si darda tu..mcm ada mix2 gitew

Tp seram la tgk gaya yebi besarkan si meresah ni..hrp dia jgnla groom si darda mcm meresah ni ha..tlglah amik iktibar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 07:43 PM GMT+8 , Processed in 0.475789 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list