Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43868
View
407
Reply

US debt is trillions.. Obama melutut nak naikkan lagi US Debt Ceiling

[Copy link]

Author: amirul_nazri    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2013 12:48 AM | Show all posts
Tolong buat tilikan apa yg nak berlaku thn 2014 plak?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 12:00 PM | Show all posts
Matawang Rupee India, Rupiah Indonesia & Yen telah mengalami
kejatuhan sehingga 20% dalam beberapa bulan kebelakangan ini.
Selepas ini Malaysia Ringgit/Thailand Bath dijangka
bakal menjadi mangsa seterusnya.

So, convertlah Cash masing2 kepada sesuatu barang(Emas,Tanah etc.).
Jangan convert cash beli kereta udahlah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 09:08 PM | Show all posts
guys, nape tetiba usd naik against myr ni?   usd1=rm3.31 lak tu ,  agak2nya bila dia nak jatuh balik ke 1usd=3.10 ye
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2013 12:08 PM | Show all posts
Nah, siapa kata U.S. nak bankrap?

Mereka cuma mencipta suasana huru hara dalam usaha untuk menguasai dunia.
Sekarang walaupun U.S. kekurangan wang tunai TAPI U.S. memiliki 3 aset penting
iaitu Dinar Iraq, Minyak & Emas. Tiga aset ini akan dikeluarkan satu persatu sebelum
NWO berpindah ke Israel. Pada firasat ambo Dinar Iraq akan digunakan dahulu pada
minggu hadapan diikuti oleh Minyak + EMAS menjelang 2015 apabila krisis Timur Tengah (Syria+Mesir+Iran+Iraq) berlanjutan sehingga menyebabkan pengeluaran minyak berkurangan.
Jadi, kita mesti ikut langkah U.S. ni, nak simpan minyak tak boleh, jadi kita cuma boleh
bergantung pada IQD+EMAS dan berdoalah semoga kita selamat dari kekacauan akhir
zaman ini & diteguhkan IMAN!

"Now that the U.S. has edged past Russia as the world's largest oil and gas producer,
the drumbeat to export some of that oil bounty is expected to get louder as U.S.
production continues to grow".

http://www.cnbc.com/id/101087815
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2013 04:16 AM | Show all posts
ikhwanii posted on 5-10-2013 12:08 PM
Nah, siapa kata U.S. nak bankrap?

Mereka cuma mencipta suasana huru hara dalam usaha untuk mengua ...

Putin kata nk serang Saudi
sbb US nk masuk syria
Lalu Saudi pn nk serang USD
buatkan Obama teruk hysteria...
- kisah bln lps le

Yg raptai shutdown tu utk boost yg kt Egypt tu je kot
Rasanya yg akan start isu gold tu EuroZone le...US ada lg gold ke?

Financially, US dh lama broke/bankrupt...cuma xtau ceilingnya adja (damage)
- yg tinggal cuma trade market yg tgh rapuh dgn harapan lbh byk negara2 sudi tanggung utk ditangguk
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 12:01 AM | Show all posts
THE BANKERS

Negara yang kononnya paling maju menjadi negara yang paling banyak berhutang.Amerika sebenarnya tegak di atas hutang-hutang.Aneh,dengan daya saing,kepintaran,kecekapan serta bermacam lagi utopia yang disangka oleh orang-orang kebanyakan di dunia kepada Amerika,kerajaannya masih tidak mampu mengelakkan bencana yang ditimbulkan oleh Federal Reserve.

'The Dumb Blonde' ialah terma yang diberikan kepada wanita Caucasian berambut perang yang mengalami masalah menyesuaikan diri dengan sekeliling.Orang-orang Amerika bijak-bijak,segak-segak dan menarik perhatian,namun rupanya mudah diperbodohkan.Apa yang terjadi di Amerika ialah kesan daripada manipulasi ekonominya yang dikawal oleh para oportunis.

Siapa yang manipulasi ekonomi The Dumb Blonde?Para 'Bankers' dan aristokrat ekonomi yang terdiri dari Yahudi dan Luciferian Mason.

Selama ini orang ramai mengetawakan fakta bahawa ekonomi Amerika dipermainkan oleh The Rothschild Family dan The Bankers malah dengan senang hati mengecopnya sebagai 'Teori Konspirasi' sebagai hiburan wayang yang box-office seperti The National Treasure.

Namun hari ini kita boleh lihat sama ada langit itu tinggi atau rendah.

"Ajar rakyat Amerika yang angkuh itu dan jajah mereka semula." - Nathan Mayer Rothschild

Baca kat atas tu.Apa kata si Yahudi Rothschild?Jajah orang Amerika yang angkuh itu.Dengan apa tuan-tuan,puan-puan?Dengan ekonomi mereka sendiri.Bina suatu sistem di mana semua manusia akan terperangkap dalam The Rat Race.Hidup semata-mata hanya bekerja untuk BAYAR HUTANG.Hingga jadi mayat pun masih bergelumang dengan HUTANG.

Lihat kebanyakan dari kita.Bangun pagi,pergi kerja,balik kerja,letih tidur,besok kena bangun awal lagi,pergi kerja...dan begitu seterusnya dan yang malangnya seringkali kita tertekan bekerja kerana untuk membayar sekian-sekian bil dan hutang.Setiap dari kita telah disetup untuk berhutang.Hanya orang kampung yang hidup di pedalaman agaknya tidak terperangkap dengan The Bankers.

Hutang adalah 'The Instrument of Doom' yang dimiliki oleh The Bankers.

Ya...syarikat-syarikat Amerika hebat-hebat dan bertaraf global.Microsoft,Dell,IBM,Apple...namakan beberapa lagi dan kita sangka ekonomi Amerika akan ditutup oleh kekayaan rakyatnya.Nope.Jika kerajaannya bangkrap,siapa yang akan jadi kerajaan sekarang?

The Bankers.

The Bankers yang akan mengawal ekonomi.Segala pinjaman,pembiayaan,polisi ekonomi,insurans,pelaburan...The Bankers yang mengawalnya.Semua syarikat-syarikat terikat dengan The Bankers dan semua sudah jadi 'dumb machine'.

Hutang Amerika 4 kali lebih tinggi dari nilai asetnya sekarang.Bagaimanakah kerajaannya mahu menstabilkannya semula?Nilai dollar akan jatuh.Siapa nak pakai wang kertas negara yang bangkrap?Namun The Bankers akan buat seolah-olah ia masih berharga.Dunia masih mengatakan dollar ada nilai padahal negaranya sendiri sudah bangkrap dan tercungap-cungap untuk 'backup' nilai dollarnya sendiri.Aneh.Cukup aneh.

Jika dollar jatuh,majoriti ekonomi dunia akan jatuh.Barang akan naik harga dan ramai pekerja akan diberhentikan.Makanan makin berkurangan.Ada seorang saintis mengatakan kemungkinan pada masa depan,serangga dan segala jenis ulat berenga berpotensi menjadi bekalan makanan dunia untuk mengatasi masalah krisis makanan.Congrats!Kita semua akan jadi orang Siam perut hijau.Kita akan makan ulat dan belalang.

"Biar aku keluar dan menguasai wang negara-negara dan aku tidak memperdulikan siapa sahaja yang menulis undang-undangnya" - Mayer Amschel Rothschild

Baca kat atas tu.Apa lagi yang Yahudi Rothschild kata?Dia mampu menguasai negara-negara tanpa mempedulikan undang-undang.Bagaimana pakcik makcik,adik-adik semua?Dengan MANIPULASI EKONOMI.

Apa yang negara-negara perlu simpan sekarang untuk mengatasi 'all of this disaster'?Emas?Nope.Dalam keadaan krisis,emas akan jadi seperti besi bodoh.

KITA PERLU SIMPAN MAKANAN.

Baca Surah Yusof dan belajar bagaimana Allah s.w.t ajar Nabi Yusof a.s cara mengatasi krisis.

Sekarang The Bankers sedang mengawal ekonomi global.Namun anehnya,jika dilihat melalui Google Earth,para Bankers ini seolah-olah bidak-bidak catur.Siapa pula yang mengawal mereka?

The Historian.Orang yang mempelajari corak pemikiran manusia,sifat mereka dan sejarah para nabi-nabi.

-Srikandi
The History of Thy Beloved
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 07:18 AM | Show all posts
Pendek kata...


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu hint yg diberikan pada awal thread telah muncul.
Digital currency!
Sekarang bitcoin, litecoin etc menjadi kegilaan ramai.
Banyak sungguh perkara berlaku tahun 2013 ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.066553s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list