Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
7040
View
115
Reply

Aku Sayang Best Friend Aku....

[Copy link]

Author: kacangsoya       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-8-2011 01:53 PM | Show all posts
Reply 71# awan_kelabu


    hahahaha .....tadi aku dh merah2 mata tahan nangis....bila bc komen ko aku nk gelak satu ofis ni....shhhhh kang boss aku tau aku xde keje....makkkk ngulat ank mk ni bulan puasa heheeh.....alahh kalau ko g raya nnt pun ok aper....kalau merajuk....ko bk lak thread  leh aku komen lak hehehehe....jgn marah awan...bg bunga kat awan
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 01:56 PM | Show all posts
hmmmm tula masalah aku ni....bila bff aku yg  ni plak aku ssh nk lepaskan....ehh betul ke  ...
kacangsoya Post at 1-8-2011 13:41



   sabar jer lah...nie baru bff ko buat perangai.. ko cuba bygkan kalau laki ko buat perangai..pastu ko terhegeh2 camni... adoi.....abisla ko....

aku pun ader rase sedih gak... bila pk 2.. erm maybe ader salah aku... so aku mintak maaf laaaaku bukan nak berkira gak... dulu member aku keje swasta.mintak tolong aku..alhamdulillah. dapat keje gomen...lastly dapat gomen..slow2 dia menjauh...aku lak mase tu terlibat dengan biz sengal... so maybe dia ingat aku nak die balas balik pertolongan aku dengan join biz aku...eeeeeeeeeeeee aku tak hingin pun laaa.. biz tu mmg aku tak approch kawan2...

so bila aku pk balik..napa aku mesti menangis ... bila aku menangis apa yg aku dapat pulihkan?... xder apa ok... so aku set dlm minda positif...so aku buat keje cam biasa.. aku try kal opis dia..try saje2 nak calling...pun tak berangkat..hp..msg..lagilah jgn harap......

aku terpk layakker dia menjadi kawan aku.... tak rugi aku tak ada kawan macamni ..kalau itu yg tuhan nak tunjuk kat aku.... 1 hari jadi seminggu..seminggu jadi sebulan..sebulan jadi berbulan2....then aku dah lali dah..terdetik..."boleh jer aku hidup tanpa bayang kawan aku'....


ko trylaaa.... bukan pk neg pasal kawan ko... cuma ko pk sampai bila ko nak berharap macamni...tak guna ko buang air mata tu untuk org macam tu....banyak benda berpaedah lagi selain ingat kat kawan ko tu....x rugi pon.....

lain kali bila berkawan perpada2..berkasih pada yang kasih..bersayang pada yang sayang....tapi tinggalkan sikit untuk ,kasih dan sayang untuk diri sendiri....k...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 01:58 PM | Show all posts
ermm... actually dah kahwin... masih valid lg ke hubungan best friend tu?

bukan ke the best frien ...
freekey Post at 1-8-2011 12:57


ko tahan ke kalau wife ko nak cerita pasal masalah geng2 dia kat sekolah rendah, menengah, uni, rakan sekerja, rakan forum susuibu, rakan forum wanitamelayu, rakan lowyat, rakan fb, rakan blog, rakan myspace, rakan mengaji, rakan tazkirah di masjid, jiran, rakan jiran, sedara-mara jiran, etc.

pompuan tahan
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 02:00 PM | Show all posts
Reply 76# kacangsoya

bagusla ko gembira, sbb xde niat nak buat lawak pun
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 02:42 PM | Show all posts
cik TT, belajar dr kisah persahabatan...

aku pun ade sahabat karib mcm ni dl...baiknye spt adik beradik...kalah adik sendiri.

mmg, bile kite dh terlalu rapat, bile benda kecik jdi, blh jdi besar mslhnye...
spi skang aku mmg berhati2 dlm berkwn, maksud aku, bile knl dgn kwn baru, aku lbh suke buat sikap acuh x acuh..bkn la x suke berkwn, tp berkwn ala kdr sje..

biarla berkwn ni kite berpada2...aku dh rs dh asam garam dlm persabatan ni...

hingga kini aku sukar nk maafkn perbuatan sahabat baik aku tu...
mmg luka dlm hati aku simpan je, tp aku ni jenis, bile dh berkali sakit hati..
bile marah dh bgi gunung berapi, jgn harplah dia akn jumpa lg aku lg..
ibarat putus sudah kasih syg la..
klu aku merajuk...mak ai....aku leh lari jauh2(cam tu la ibaratnye)

dia ntah mn..
aku pun bw diri, x hingin lgi nk berkwn dgn dia.
aku tau dia mcm nyesal kot sbb wt aku dl...tp tu la, skali aku majuk spi bile2 la dia xkn dpt jumpa aku agi.

tp sejak akhir2 ni aku sering plak mimpi kwn aku tu...npe ek...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2011 03:50 PM | Show all posts
ko tahan ke kalau wife ko nak cerita pasal masalah geng2 dia kat sekolah rendah, menengah, uni,  ...
awan_kelabu Post at 1-8-2011 13:58



    hehehehe....betul...betul...betul...

pompuan je tahan kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2011 03:52 PM | Show all posts
Reply  kacangsoya

bagusla ko gembira, sbb xde niat nak buat lawak pun
awan_kelabu Post at 1-8-2011 14:00



    anyway tq sbb sudi bg sokongan dalam cari ni.....nh bunga utk ko hari ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2011 03:54 PM | Show all posts
cik TT, belajar dr kisah persahabatan...

aku pun ade sahabat karib mcm ni dl...baiknye spt adik b ...
bintang_hati Post at 1-8-2011 14:42



    ok bintang aku akan blajar dari kisah ni...aku pun akan cuba keraskan ati aku sket walaupun waaaaa susahnyer....

kalau ko selalu mimpi dia skrg ni...tu mknenye ko akan jadi kawan baik dia balik kot
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2011 03:58 PM | Show all posts
hehehehe....betul...betul...betul...

pompuan je tahan kan..
kacangsoya Post at 2-8-2011 15:50


kan... aku tgk kawan2 yg dah kawin ni, mmg la byk spend dgn family, tapi kalau ada time nak buat girls only gathering, boleh je join... sama naik sheikh mcm yg bujang2 jugak je
tq kasik bunga.. ceria2 selalu ok
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2011 11:04 PM | Show all posts
ni masalahnya

terlalu pikir sangat bila nak buat sesuatu

ape salahnye sms je bila terdetik nk sms tu

sms je pun

nanti dia tak bz dia reply la

tapi nasik dah jadi bubur sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 10:53 AM | Show all posts
tak taulah cadangan saya ni dah ada org bg ke tak. cadangan saya ...minta tolong kwn 2 TT yg ada join forum CARI ni, bgtau BF TT tu pasal thread ni. suruh dia baca luahan hati kt 1st page tu. saya yakin dia akan faham situasi sebenar. selamat berpuasa.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 01:28 PM | Show all posts
kalau ko selalu mimpi dia skrg ni...tu mknenye ko akan jadi kawan baik dia balik kot kacangsoya Post at 2-8-2011 15:54



    cet!!  aku x suke ko ckp gini......

aku xkn berkwn baik lg dgn dia...hidup dia..hihup dia laaa...lantak pi ahh!!..
dia dtg dlm idup aku pun mnyusahkan...  emo laaaa....

yg pntg dia dh berambus dr hidup aku....hehheh
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 03:53 PM | Show all posts
Assalamualaikum n salam sejahtera kepada forumer2 semua....aku ada masalah sekarang ni...dah xtau na ...
kacangsoya Post at 29-7-2011 15:13



   
bagi aku kalo setakat sms nk tnye khabar tu xde la mengganggu dia pn..... kalo aku pn aku terasa jgk. tp aku xde la emosional mcm kwn ko tu.....

moralnye, sblm nk berkawan baik mcm ni, ko kene kenal hati budi kwn ko, kalo dia jenis open, x kisah, tp kalo mudah emo, ko kene la tau mcm mn nk handle
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 11:32 PM | Show all posts
Reply 76# kacangsoya

eh urmmm ok ke tak ha jenguk kawan lepas bersalin time bulan puasa? tiba2 terpikir lak
kalau malam takut dia busy terawih ke, lepas terawih takut dah nak tido dah

adeh menyesal tangguh2kan haritu
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2011 08:21 AM | Show all posts

Kosernya orang pompuan berkawan,
benda remeh pasal tak sms pun nak sentap putus kawan bagai

Takyah layan sangat perasaan, buat macam biasa je
Anggap je dah tiba masa korang jarakkan hubungan korang dan fokus pada hidup masing-masing

Macam la best sangat pun kawan dengan dia tu...
motif dia nak fefeeling diva block orang bagai! :@
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2011 11:05 AM | Show all posts
ni masalahnya

terlalu pikir sangat bila nak buat sesuatu

ape salahnye sms je bila terdetik nk  ...
bronok Post at 2-8-2011 23:04



    ok aku tau aku salah.....aku dah terima pun hukuman nyer dari perbuatan tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2011 11:10 AM | Show all posts
Post Last Edit by kacangsoya at 4-8-2011 11:13
tak taulah cadangan saya ni dah ada org bg ke tak. cadangan saya ...minta tolong kwn 2 TT yg ada joi ...
wawin Post at 3-8-2011 10:53



    xde geng2 aku yang tau pasal kisah aku kat cari ni....yg tau pun kawan opis aku jer....tupun sbb aku selalu nangis kat dia citer masalah aku....so aku citer A-Z....so nk bgtau geng2 ku suh bc ker aper???malu la plak hehehehe


file:///C:/DOCUME%7E1/Shima/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.pngSELAMAT BERBUKA PUASA.....
file:///C:/DOCUME%7E1/Shima/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png



file:///C:/DOCUME%7E1/Shima/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2011 11:14 AM | Show all posts
cet!!  aku x suke ko ckp gini......

aku xkn berkwn baik lg dgn dia...hidup dia..hihu ...
bintang_hati Post at 3-8-2011 13:28



   Alaaaaaaaa jgn la marah aku aku gurau jer.....nh   jgn bg emo hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2011 11:16 AM | Show all posts
bagi aku kalo setakat sms nk tnye khabar tu xde la mengganggu dia pn..... kalo aku pn ak ...
micha Post at 3-8-2011 15:53



    ok tima kasih nasihat ko....ye aku salah...sekarang aku sedang menjalani hukuman dari dia.......lain kali aku akan lebih berhati bila berkawan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2011 11:29 AM | Show all posts
Reply  kacangsoya

eh urmmm ok ke tak ha jenguk kawan lepas bersalin time bulan puasa? tiba2 terp ...
awan_kelabu Post at 3-8-2011 23:32



    sorry awan...dah 2 ari aku xjenguk forum....aku bz skrg ni....lagi nk raya lg bz boss aku bg keje hehehe...mmg pun kalau g malam takut org nk tdo awal bulan pose ni kan kekdahnyer....lepas berbuka....nk siap2 maghrib...lepas mghrib mkn ala2 kadar...pastu isya...pastu terawih....kalau kat masjid tu imam dari mesir bc panjang...hmmmm nk kul 11 gak la baru abis...so balik dh nk tdo jer pk dalam otak....sbb pg2 nk bgn sahur lagi....jadi nasihat aku...jgn g malam....ko g weekend ker....ker ko nk g mkn kat umah di ekk, tu sbb nk g malam hehehehe.... jgn marah ekk....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2011 11:32 AM | Show all posts
Kosernya orang pompuan berkawan,
benda remeh pasal tak sms pun nak sentap putus kawan bagai :sha ...
houdini Post at 4-8-2011 08:21



   TQ.... hmmmm aku harap aku akan kuat kan ati dgn peel dia....tapi masa kitorang baik..mmg dia best....sume citer kongsi....bkn nk pk sgt pun tp tulah...dh rpat cmni mmg ssh aku nk buang dia dr ingatan....ok aku akan pokes kat fmly aku dulu dari benda lain....anyway SELAMAT BERBUKA PUASA...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2011 11:33 AM | Show all posts
sorry awan...dah 2 ari aku xjenguk forum....aku bz skrg ni....lagi nk raya lg bz boss aku  ...
kacangsoya Post at 4-8-2011 11:29


hahah xde la nak makan sgt pun. bila borak byk kan nanti kehausan
okeh tq for the tips
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2011 11:46 AM | Show all posts
AKU SAMBUNG LAGI CITER AKU YG TERTANGGUH MEMANDANGKAN BOSS AKU XDE ARINI KEKDAHNYER HEHEHE

yang mana ritu ekk....oooo ok dah igt....lepas tu hampir setengah tahun gak la...kami senyap jer xber sms.....bila dia sms jer....aku best....tapi tula dia marah aku....dia kata...dia bukan nk sgt pun aku pi jenguk dia masa bersalin...cukup sekadar sms jer sbb kami ni tak duduk satu negeri....tapi dari kecik mmg sekolah sama2...xla kecik sgt...sekolah menengah la.....ok mesti korang marah aku sbb tupun aku xterpk...ok aku salah.... pastu kitorang nangis2 la masa tu....so lepas tu kitorang baik balik...tapi aku ni kekdahnyer xsuka nk bersms bagai ni....dgn mk aku pun aku malas...kalau mk aku rindu kat cucu dia mk akula yg kol....kakalu aku nk kol pun weekend la....sbbb aku bz...cehhh ngalah boss lak ......so nikan dgn kawan2 kan....tapi bila dh jd perkara cmni aku nyesal sgt....

masa aku dapat ank ritu....mmg dia selalu jenguk aku...aku pantang kat umah mk aku...jd dia stay sama negeri dgn mk aku....so senang la dia dtg tgk aku bila abis keje...selalu dia nasihat kau pasal itu ini sbb aku lemah sgt masa bersalin....mklm la aku ank pertama...dia dah nk masuk 3 masa tu...dia kawen awal....aku lewat sket....baik kan bff aku ni...aku jer yg xpandai balas budi...ok AKU SALAHHHHH....so mmg patut dia marah aku kan...sbb dah 2x aku wat perkara yg sama n xnk amik iktibar....eeeeeee malu sgt bila pk2 balik....tu yg buat aku nk nangis kalau igt...bkn aku nk emo ker aper....tp tulah xtau aku nk ckp cmne....kkk aku stop dulu...dh berair mata aku ni...sblm bnjir opis aku ni..k SELAMAT BERBUKA PUASA PADA KORG SUME... {:1_144:}
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2011 11:58 AM | Show all posts
hahah xde la nak makan sgt pun. bila borak byk kan nanti kehausan
okeh tq for the tips
awan_kelabu Post at 4-8-2011 11:33



    hehehe.....oooo kekdahnyer....jadi ko dtg waktu berbuka...xnk???tapi kene g kejap jelah sbb nnt kawan ko tu nk g terawih...tp dia ade ank kecik g terwih gak ker????mgkn kalau ko g umah dia....dia xgi kot sbb layan tetamu lagi besar pahala...lgpun terawih leh wat kat umah cuma pahala je sket....masa tu ko leh borak pjg2...tp jgn la sampai kul 10 kan...tu bkn setakat leh minum2....tu leh tidur n nk mkn sahur sekali hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2011 12:02 PM | Show all posts
Reply 93# kacangsoya


    x la marah mn pn...geram jek bace stetmen ko yg x leh blah tu....eiiii.. jauhkan dia dr aku...

hehehehehehee...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083664s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list