Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
30680
View
51
Reply

Apakah jenis Screen Protector pilhan anda? Beri alasannya..

[Copy link]

Author: paler kembang    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-2-2016 06:46 PM | Show all posts
setakat sekarang, aku guna tempared glass..sbb ada anak kicik ni tepon asek jatuh manjang! dah 3x tukar screen protector gara2 pecah dek buatan anak..kalo pakai plastik rasanya seminggu jah jangkahayat skrin tepon aku!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 09:02 AM | Show all posts
bangcak replied at 24-11-2015 04:54 PM
apa2 arr gambo2 yg best2 ditengok.
contohnya gambo kawen kengkawan

adoiiii laaa org ke hape ni...
gigi memasing mengerikan idop aku
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 10:17 AM | Show all posts
fifie_olin replied at 11-2-2016 09:02 AM
adoiiii laaa org ke hape ni...
gigi memasing mengerikan idop aku

mmg da pesan da kat penantin pompan @wookiehoney
jgn ober eksaited, tapi...


Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 12:29 PM | Show all posts
bangcak replied at 11-2-2016 10:17 AM
mmg da pesan da kat penantin pompan @wookiehoney
jgn ober eksaited, tapi...

jahatnye bancak
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 03:03 PM | Show all posts
bangcak replied at 24-11-2015 04:54 PM
apa2 arr gambo2 yg best2 ditengok.
contohnya gambo kawen kengkawan

tanjat boboi..pic anaknye x ditukar sekali hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 04:09 PM | Show all posts
MistrezHermanaz replied at 7-3-2016 03:03 PM
tanjat boboi..pic anaknye x ditukar sekali hehe

cet! itu ntah anak sape tah?
sebok nak enterframe.

takkan muka seluruh hadirin nak bertopeng.
taklarat nak edittt
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 04:24 PM | Show all posts
bangcak replied at 7-3-2016 04:09 PM
cet! itu ntah anak sape tah?
sebok nak enterframe.

hahaha...kalau satu dewan, koyak chuolsss
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 03:51 PM | Show all posts
Pakai yg tempered glass punya,
Bagus tak calar,dh Tukar 2x sbb dah crack.
Gaknya Kalau Guna yg biasa je Mahu mmg kena Tukar hp baru.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya screen protector ni  (terutamanya tempered glass) boleh mempengaruhi prestasi hp jugak.

Signal telco atau wifi akan terganggu (slow) sekiranya material tempered glass tu terlalu tebal atau tak support.

Touch screen pun sama, kalau material tu tak support boleh effect touch sensitivity.

Ini bukan rekaan, tapi memang ramai dah alami. Sebab tu Apple ada Made For Apple (MFI) certified. Pengeluar aksesori yang dapat MFI cert ni, produk dorang dah diuji boleh digunapakai dengan peranti Apple. Tapi biasalah, harga nya lebih sikitlah kan.

Tapi ada je produk yang okay walaupun takde MFI. Benda ni macam trial-and-error jugak.  Macam aku, saja je try beli kat Lazada RM29, beli dengan beberapa item lain pakai kupon boleh lah murah sikit. Beli 01/02/2015, alhamdulillah sampai sekarang belum tukar lagi C all smooth.

Sesetengah user beranggapan C eleh, Apple, Samsung, etc ni dah cipta screen super amoled LED 4K canggih manggih biar jelah macam tu terbuka buat apa nak tutup. Well, korang kan kaya, bila2 masa boleh repair kalau screen tu pecah. Bagi user seperti aku ni memang jaga sehabis baik.

Antara kelebihan lain tempered glass C nanti bila kau dah bosan pakai phone tu, nak nego kat Mudah.my, bukak je screen protector tu.  Nahh, screen asal macam masa baru beli, takde calar, harga boleh tolak tinggi.
image.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2016 10:36 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 10:53 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 12:52 PM | Show all posts
Yang ada cermin. Boleh tgk cermin nak make up
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081807s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list