Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6169
View
107
Reply

Berapa lama korang ambik masa untuk bermekap?

[Copy link]

Author: popiarangup       Show all posts   Read mode

Post time 5-3-2012 06:56 AM | Show all posts
10 minit ja. sebab tak mekap mana pun. tempek besak sikit, lipgloss sikit, terus pakai tudung. siap.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 09:03 AM | Show all posts
errrkkk me musykil nak tanya yg mandi smpi lebih 15  minit tu wat per ek? gosok gigi, cuci muka....basah badan ,sabun, gosok2 sket bilas.....tak ler lama sgt.....bukan mandi lulur ke hapa mandi biasa tetiap hari tuh!...ada sepupu pompuan kalu masuk bilik air lama kemain tak kurang 20 min...apa tah dibeleknya....
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:21 AM | Show all posts
aku tgk bini aku siap 15 minit je.. dr mandi, pilih baju, pakai krim, bedak, eye liner, eye shadow, lipstik... chomey je aku tgk... over2 make up aku yg meroyan nnt........
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:23 AM | Show all posts
Reply 27# juita


    errr aku pon musykillll.... yg mandi lama2 tuh wat ape huh... leh share tak? binik abg aku pon kalau sekali masuk bilik air... macam berenang kat sunway lagoon di buatnye... lama giler... lum ader anak ok la... tibe dah ader anak... ko hengat sempat nk mandi manda berlama-lamaan?????
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:31 AM | Show all posts
Reply  juita


    errr aku pon musykillll.... yg mandi lama2 tuh wat ape huh... leh share tak?  ...
Samsung1.3mega Post at 5-3-2012 10:23


hahahaahaha...lucu pagi2 baca "berenang kat sunway lagoon" kakakaaka...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:33 AM | Show all posts
slalu nyer dlm 30 ke 40 minit cm tu..kalau x smpt nk makeup smpai ofis bley makeup g..tpi kalu kalau bukan hari keje dalam sejam..hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:45 AM | Show all posts
half hour, termasuk memakai tudung
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:50 AM | Show all posts
mekap muka tak ambik masa lamak sangat.sebab pakai bb cream pastu pakai compact powder and blusher..selalu lupa pakai lipstick..hihi.tetapi part nak pilih baju tu sangat la lama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 11:21 AM | Show all posts
masa bujang, mekap dekat 1/2 jam sebab pakai maskara, celak, lipstick, eyeshadow etc.... tp bila dh beranak pinak nie.... dalam 10 minit dah siap, itu sebab termasuk mandi gak... skg carly just pakai krim, bedak, celak & lipstik.... dh x sempat nk belek2 muka cam masa bujang2 dulu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 11:36 AM | Show all posts
wah mul kagum gile kat korang yang boleh bersiap kurang dari setengah jam..mul ni kalau sesiapa nak ajak mul keluar kena inform 2 jam awal ok paling minimum lah tu..mana nak mandi je dah 20min..gosok baju lagi...ok mul mekap amek masa dekat sejam lah jugak..mul bukan apa jenis suka menambah..kalau pakai eyeshadow warna biru jap g nak kuar tak puas hati pergi tambah warna pink..dah warna pink,tambah sikit warna putih lah..semedang tak puas hati lah..jap g masuk kete touch up lagi apa yang tak puas hati lagi..hahahha..sudahnya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 01:22 PM | Show all posts
Mula2 pakai toner, foundation, compact powder, lipstick, eyeshadow, eyeliner, eyebrow, mascara then blusher... complete! 10 - 15 minit je! Maybe sbb da biasa... da 20 tahun make up! Hehehe...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 01:54 PM | Show all posts
dalam setengah jam gak..

pakai bb cream, bedak, blusher, eyeliner, pelembap
sekejap jer + ngan pakai tudung

akalu lama skit pun sebab pakai shawl nk belit2 tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 01:59 PM | Show all posts
Reply  juita


    errr aku pon musykillll.... yg mandi lama2 tuh wat ape huh... leh share tak?  ...
Samsung1.3mega Post at 5/3/2012 10:23



   kahkahkah...siyes lawak ibaratkan macam mandi kat sunway lagoon {:4_500:}
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 02:04 PM | Show all posts
menjawab kepada persoalan mandi lama tu..
entah laa..rasanya bersabun + shampoo + berus gigi + cuci muka + buang hajat kecil/besar..
still rasa 15 minit tu cepat sangat..

agaknya sbb bilik air tu best kot..tu yang duk leka mandi lama-lama...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 02:09 PM | Show all posts
Maceh Mod, bg tacang
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 03:45 PM | Show all posts
Depend..make-up nak g mane?

G keje or jalan2..make up tu complete sket..tapi tak over sgt..
make up= Cream + foundation + loose powder + compact + blusher + eye liner + mascara + lipstick = 20mins

G kenduri
make up mcm kat atas..tp up sket sbb ade extra..primer la..eyelashes la..concealer la.. = 40 mins

Dok umah or g pasar
cream + loose powder + balm = 3 mins jer..

hehe..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 07:23 PM | Show all posts
errrkkk me musykil nak tanya yg mandi smpi lebih 15  minit tu wat per ek? gosok gigi, cuci muka....b ...
juita Post at 5-3-2012 09:03



    biasanya termenung dan merenung masa depan..mencari maksud kehidupan..cari ilham sambil basah2kan badan
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 08:45 PM | Show all posts
biasanya termenung dan merenung masa depan..mencari maksud kehidupan..cari ilham sambil ba ...
tabasco Post at 5/3/2012 19:23



  tapi kan..selalu dalam toilet laa macam2 menda baru nak terpk..idea sume keluar time tengah mandi
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:19 PM | Show all posts
tapi kan..selalu dalam toilet laa macam2 menda baru nak terpk..idea sume keluar time tengah  ...
cinta_ungu Post at 5-3-2012 20:45



    kann...waktu tu gak la baru dapat ilham keluar je bilik air lupa balik.

tapi kalau tab lah,punca mandi lama sangat dalam bilik air ni biasanya terjadi waktu pagi2 tu.otak masih loading lagi,belum nak berapa sedar.jadi dalam bilik air tu melangut je sambil basahkan badan.bila dah sedar betul,otak dah ready,kulit dah merah2 pasal air panas sangat,baru keluar bilik air
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:53 PM | Show all posts
mandi dalam 10- 15 minit..
pakai baju dan tepek bedak sket dlm 10-15 minit...
pakai tudung 5 minit..

so total lebih kurang 30-35 minit..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2012 10:59 PM | Show all posts
akak aku kan, bgn pkul 5.50 am cmtu...mandi dlm half an hour la..smpai pkul 7.30 pg pn blum tntu dia boleh proper siap pkai tudung, belit2 sume nk g keja..lama kn?

aku klu nk kuar ngn dia on weeknd, tggu dia siap mekap2 bru aku mandi...nnt sama2 siap serentak..tp mmg leceh nk tggu dia sikat kening dia la, kaler ats mata dia lg, adoiilaa...berapi je aku klu tggu
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2012 10:30 AM | Show all posts
pagi2 nak pegi keje memang tak sempat nak mekap.
mekap kat ofis jah.
dlm 15minit siap la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2012 02:53 PM | Show all posts
cuci muka-3minit
pakai pelembabp muka-1.5minit
pakai foundation-2.5minit
pakai powder-1.5 minit
pakai pelembap bibir .5 minit
pakai lipstik 1minit
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2012 03:08 PM | Show all posts
dulu2 sejam nk bersiap...mandi+pakai baju+mekap..skang setengah jam je utk semua ni bukan sbb dah terer..tp takde teda mood nk berlama2...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2012 03:09 PM | Show all posts
mandi 10-15 minit

sekarang nih ade penyakit meroyan ape ntah...malas nk make up...make up dlm ket ...
niniewawaa Post at 5-3-2012 00:09



    mekap la jugak uols..iols lagi teda mood nk mekap..moisturizer pon pakai tak pakai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068920s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list