JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
38529
View
232
Reply

Saving: Berapa % daripada income?

[Copy link]

Author: baby_pingu       Show all posts   Read mode

Post time 14-4-2012 04:57 PM | Show all posts
hampir 1.5K setiap bulan for ASB ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2012 09:25 PM | Show all posts
gaji ssm dah nak naik bulan 4 nie..so penambahan potongan gaji ke asb dr rm100 ke rm200...syukurrr...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2012 05:06 PM | Show all posts
Reply 75# rosasen

1rm je.insyaAllah selamat.sy dh buat lame dah,ok aje.tapi every 4 months ke sy pi la cek buku kat pos ofis.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2012 10:15 PM | Show all posts
Reply  rosasen

1rm je.insyaAllah selamat.sy dh buat lame dah,ok aje.tapi every 4 months ke sy pi ...
damiqula Post at 16-4-2012 17:06



   ohh..terima kasih... bukan ape, haritu penah bayar bil streamyx tpi tgk2 kena potong jugak... tak tau la prob kat mana...
tp ptptn ok jer plak... yg ni lagi cuak...hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:55 AM | Show all posts
Reply 84# rosasen

ry la brg dlm rm50 dulu.pastu esoknye trs pi cek.kalo ade,insyaAllah nk masuk byk2 pun xrase cuak

sy dulu cuak gak.lame2 dh biase.selamat menabung!
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2012 07:03 PM | Show all posts
Tiap2 bulan transfer masuk TH pakai irakyat. Charge 60 sen je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2012 07:23 AM | Show all posts
Post Last Edit by apis88 at 15-5-2012 07:26

aku lak fix rm 1000 sebln simpan dlm asb.alhamdulillah slame stahun kje,adela 10 ribu dlm asb...maybe sbb aku x byk utang,cume ptptn je,dok uma family,..awek pon xde,tu yg boleh simpan lebih ckit
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2012 01:13 PM | Show all posts
Reply 87# apis88


    Hebat tu bro
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2012 11:04 AM | Show all posts
hopefully next month kalau semua berjln lancar, bleh simpan 25%
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2012 09:30 PM | Show all posts
Reply  apis88


    Hebat tu bro
jenglut Post at 15-5-2012 13:13



   Mmg hebat. Tiru jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2012 05:17 PM | Show all posts
Just utk frenly reminder, kpd yg byk buat simpanan tuu, kene plan skali utk distribution of harta simpanan upon death
Sbb jika tak plan betul2, bole menimbulkan masalah distribution of wealth in the event of death
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 09:51 AM | Show all posts
Sbb jika tak plan betul2, bole menimbulkan masalah distribution of wealth in the event of death
jenglut Post at 23-5-2012 17:17


peringatan yang sangat baik...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 10:45 AM | Show all posts
Just utk frenly reminder, kpd yg byk buat simpanan tuu, kene plan skali utk distribution of harta si ...
jenglut Post at 23-5-2012 17:17



    Banyak tu berapa? kalau ada seploh doploh k kena plan gak ke utk distribution?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2012 10:13 AM | Show all posts
Dulu sebelum kawin,boleh simpan 1k walaupun gaji 1.8k je....bila dah kawin,tak cukup budget nak saving, stop sekejap....sekarang bila gaji pun dah naik segala, dapat balik save 1k...alhamdulillah....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2012 11:25 AM | Show all posts
Post Last Edit by tuan_wu at 17-6-2012 11:26

br stat nk menabung balik....sblm ni mmg byk guna duit bln2.....

aku was2 lak nk masuk ASB.....jadi pilihan aku adalah tabung haji...


saving rm500 bln2 dlm TH.......hrp2 leh capai target rm12k dis 2013  

tp tiap2 thn kn reserve duit dlm rm1.2k utk roadtax + insurans moto ngan kete

baju ngan suar x beli sgt......cuma pegi carik kat bundle jer utk kasut ngan suar.....leh dpt 10 hengget selai utk suar jeans.....kasut kulit yg masih berkualiti pn leh dpt serendah 30 hengget......utk baju... dlm setahun beli 1x je kot utk keje ngan kasual....jd leh jimat byk  

utk mkn bese klau rajin msk kat umah....klau malas beli kat kedai......bajet dlm rm400-500 sebulan....

myk kete ngan moto dlm rm200-300 sebulan  
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2012 04:10 PM | Show all posts
Buat masa ini, sy syukur sgt2 sbb dpt simpan > drp 55% drp baki gaji bersih.

Byk pengajaran yg telah sy lihat drp masyarakat sekeliling, terutamanya dari keluarga terdekat, berkaitan kelemahan dan pembaziran dari sudut pengurusan wang, oleh itu sy sentiasa pastikan hal-hal berkaitan pinjaman@hutang piutang ini di-elakkan sama-sekali terutamanya bila usia semakin meningkat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2012 01:05 AM | Show all posts
Dulu sebelum kawin,boleh simpan 1k walaupun gaji 1.8k je....bila dah kawin,tak cukup budget nak savi ...
yus262 Post at 13-6-2012 10:13



    wah hebat ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2012 03:08 AM | Show all posts
hampir 1.5K setiap bulan for ASB ..
tuakang Post at 14-4-2012 16:57



knapa x melabur di unit trust??kan pulangannya lagi bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2012 03:13 AM | Show all posts
skrg ni asb dah ternyata non syariah investment..why not invest di unit trust which is ada dana yg patuh syariah??return pon lagi banyak..alang2..why not kita pilih instrument yg bg pulangan yg maksimum kn??kalo nk tahu cara melabur di unit trust & bagaimana nak mula.boleh PM saya..Insyaallah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2012 09:53 AM | Show all posts
Reminder: Guna platform thread untuk perbincangan sahaja, if nak iklankan servis please use CARI classified.

~ Baca peraturan forum ~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047455s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list