Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
62128
View
167
Reply

Persona, Proton Saga BLM FLX SE @ MyVi 1.3 Ezi, yang manakah lyang terbaik?

[Copy link]

Author: ultraman_nexus       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2012 11:38 AM | Show all posts
ejai601 posted on 12-9-2012 11:34 AM
hehehe aku sokong kalo bab xtvt pindah rmh mmg sng..sumbat selagi blh ekeke

haa kan? sbb tu pikir bnyk kali kalo nk amik sedan....

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2012 06:27 PM | Show all posts
persona layan corner bukit grik to jeli mmg mantap.tapi xdpt nk hambat waja cps(polis JSJ)
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2012 02:07 PM | Show all posts
polis punye waja dah setting baik punye..laju pelik dari waja ramai2..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2012 10:15 AM | Show all posts
aku sbnrnya suka exora, tp disbbkan xde exora dlm list di atas, so aku sokong saga BLM jeee...myvi kecik , kalau nak beli, alang2, beli je yg besar..aku skrg pakai viva, nyesal gak la rasanya sbb kecik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2012 10:26 PM | Show all posts
samshuri posted on 18-9-2012 10:15 AM
aku sbnrnya suka exora, tp disbbkan xde exora dlm list di atas, so aku sokong saga BLM jeee...myvi k ...

selaen dari kecik..viva x dak meter temperature kn..so awak ade tambh meter ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2012 08:37 AM | Show all posts
ultraman_nexus posted on 18-9-2012 10:26 PM
selaen dari kecik..viva x dak meter temperature kn..so awak ade tambh meter ke?

yeke xde??ntah la...tp, rasa mcm ade kot...nah la, kami idok tau sgt psl kete ni....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2012 03:18 PM | Show all posts
samshuri posted on 19-9-2012 08:37 AM
yeke xde??ntah la...tp, rasa mcm ade kot...nah la, kami idok tau sgt psl kete ni....

meter xde..cuma just indicator cold & hot ajer...cer tgk..cer tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2012 04:08 PM | Show all posts
vote persona...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2012 04:58 PM | Show all posts
ejai601 posted on 19-9-2012 03:18 PM
meter xde..cuma just indicator cold & hot ajer...cer tgk..cer tgk...

betul la...just ada yg gmbr merah n biru tu je....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2012 05:19 PM | Show all posts
samshuri posted on 19-9-2012 04:58 PM
betul la...just ada yg gmbr merah n biru tu je....

kannnn..........
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2012 10:13 AM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 24-8-2012 01:01 PM
the best compact car ever..kelisa..
tadek byk masalaaah..muraaahh..jimaaat...lajuuuuuuuu.. ...

boleh x nak LIKE yg nih
aku punye kelisa dh 8 tahun
Alhamdulillah...so far x buat perangai lagi
bukan cakap besar ye


Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2012 05:27 PM | Show all posts
persona fo the future. Myvi nanti susah bile berkeluarga. Tp jika memang da ade perancangan utk tukar kereta elok la amek myvi dulu. Myvi jimat minyak, saiz kecil n sgt sesuai utk everyday use. TP Persona ke Myvi ke dua2 pon saya jual. Hehe promote sepam sambil2 komen.hehe. http://fitricarszone.blogspot.com/
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2012 06:37 AM | Show all posts
vote MYVi kurang masalah, lebih serious membuat kereta.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2012 04:16 PM | Show all posts
dazen posted on 4-10-2012 06:37 AM
vote MYVi kurang masalah, lebih serious membuat kereta.

tq dazen...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2012 07:36 AM | Show all posts
ultraman_nexus posted on 4-10-2012 04:16 PM
tq dazen...

hehehe..so, apa lagi, boleh angkat la myvi.

Tapi saya tak setuju kalau kata myvi less problem, rasanya sama je (kalau tiga buah kereta, persona, myvi, flx), kalau kesemua kereta dipandu dlm jarak yg sama, kelajuan yg sama, kaedah pemanduan yg sama, result kerosakannya pun tak lari jauh, masalah yg dihadapi pun akan tetap ada dan hampir sama. Isu kerosakan ni adalah terlalu subjective, let say, klu ada kereta, kurang dipandu (banyak disimpan)..so kurang la rosak, walaupun lama, or else, ada kereta dan kerap dipandu dlm jarak jauh, so, cepat la rosak walaupun baru beli. Ianya tertakluk kepada penggunaan kita juga akhirnya.

Dlm hal ni, Ultraman nexus dah suka myvi dr awal, rasanya persoalan persona/flx tu tak perlu wujud pun dr awal sebab TT dah ada pilihan sendiri.
Last edited by haji_one on 5-10-2012 07:42 AM

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2012 09:18 AM | Show all posts
persona respon enjin mmg cepat..setakat 240 sng2 ja(mmg diakui oleh bdk2 nissan)..luas...power window agak kasar...

myvi kecik tp dkt hway asyik highbeam begitu juga dgn alza..dier pakai timing chain mmg bbaloi tk rungsing nk tkr timing belt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2012 11:43 AM | Show all posts
maybe saya nye problem da settle, tapi teruskan la memberi pendapat dan membetolkan sebarang tanggapan berdasarkan pengalaman, untuk forumer yang laen...harap dapat membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2012 12:37 PM | Show all posts
ultraman_nexus posted on 15-10-2012 11:43 AM
maybe saya nye problem da settle, tapi teruskan la memberi pendapat dan membetolkan sebarang tanggap ...

Dah selesai? so TT amik kereta apa? myvi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2012 12:45 PM | Show all posts
KPYH posted on 5-10-2012 09:18 AM
persona respon enjin mmg cepat..setakat 240 sng2 ja(mmg diakui oleh bdk2 nissan)..luas...power windo ...

ye ke persona respon enjin cepat?agak musykil juga ni 240 boleh dpt senang2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2012 01:04 PM | Show all posts
saya amik viva elite...ok x? hehehee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082969s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list