Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
91847
View
2030
Reply

BADMINTON - SEASON 10

 Close [Copy link]

Author: wawaKKK       Show all posts   Read mode

Post time 13-8-2016 03:47 PM | Show all posts
ambok replied at 13-8-2016 12:42 AM
nampak kualiti yg ada pada pair jepun itu sungguh tinggi

park joo bong berjaya membentuk satu p ...

yelah .. peir jepun endo/hayakawa ni tak leh buat main ... walaupun tak ternama n tak seeded pun ...

LYD/YYS pun main sampai rubber nak kalahkan taiwan pair smlm ...


pastu kejutan lagi ...
seeded 3rd kim gijung/kim sarang kalah ngan great britain pair ...
kalau mlm ni dorang kalah ngan boe/mogensen .. bye bye laaa ...


banyak match penting mlm ni ...
sib baikla semua malaysia pair dah lepas ke QF ... takdelah risau sgt ...



utk single lak kejutan terbesar mestilah bila marc zwiebler seeded 12 kalah dng scott evans ... mungkin jadi seeded pertama tak lepas ke pusingan kalah mati ....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 03:57 PM | Show all posts
Edited by kayla at 13-8-2016 04:00 PM

malam ni ... semua match kita dlm 1s session ... makna antara pukul 7mlm - 11 mlm waktu malaysia ...

-
head to head 0 - 0 ... ada harapan kalau tee jing yi tak banyak buat silap ..



-
head to head 1-1 ... ada harapan ni ....



-
head to head 1-1 ... harap tak de la buat servis fault lagi mlm ni ....




-
head to head 7 - 1 ....


good luck
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhhhh 2nd seed hendra setiawan/ahsan dah out ...
Dikalahkan oleh chai biao/hong wei straight set  ....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapek la hoon woon..byk buat mistake bola out.. Menggelegak tgk woiii
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 10:28 PM | Show all posts
kayla replied at 13-8-2016 03:57 PM
malam ni ... semua match kita dlm 1s session ... makna antara pukul 7mlm - 11 mlm waktu malaysia ... ...

Vivian/khe wei dah kalah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Yessssss goh v shem/ tan wee kiong kalahkan fu haifeng/zhang nan ..
16-21 21-15 21-18 :pompom:

Top of group B ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Chan peng soon/ goh liu ying pun kalah gak ...
Takpela ... yg penting dah layak ke QF ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:29 PM | Show all posts
kayla replied at 13-8-2016 11:21 PM
Yessssss goh v shem/ tan wee kiong kalahkan fu haifeng/zhang nan ..
16-21 21-15 21-18 :pompom:

tahniah, tak sangka diaorg dapat kalahkan FHF-ZN , FHF dah tak sekuat dulu... ,
dah tau ke mereka lawan siapa nanti kay ?


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:32 PM | Show all posts
kayla replied at 13-8-2016 11:22 PM
Chan peng soon/ goh liu ying pun kalah gak ...
Takpela ... yg penting dah layak ke QF ...

Sakit ati jgk la tgk vvian hoo main.. Pastu bleh dia ckp pmainan dorg agak bgus.. Erkkkkk

Vivian hoo n pair tu kurang attacking .. Smash sgt slow... Polli tu siap jumping smash bgai
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:33 PM | Show all posts
kayla replied at 13-8-2016 09:20 PM
Wahhhhh 2nd seed hendra setiawan/ahsan dah out ...
Dikalahkan oleh chai biao/hong wei straight set ...

terkejut gak tengok result tu....ada beberapa lagi kejutan

-
21-18 14-21 21-11


-
22-24 21-14 21-16


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:34 PM | Show all posts
micha replied at 13-8-2016 11:32 PM
Sakit ati jgk la tgk vvian hoo main.. Pastu bleh dia ckp pmainan dorg agak bgus.. Erkkkkk

Vivia ...

hujung game diaorg hilang fokus, pastu nampak letih diakhir game
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:37 PM | Show all posts
ambok replied at 13-8-2016 11:34 PM
hujung game diaorg hilang fokus, pastu nampak letih diakhir game

Tula.. Mslh stamina lagi

Pastu bnyk sgt la unforced errors...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:43 PM | Show all posts
micha replied at 13-8-2016 11:37 PM
Tula.. Mslh stamina lagi

Pastu bnyk sgt la unforced errors...

game akan datang jika diaorg terus main dengan cara macam ini, diaorg akan tersingkir , kena kurangkan unforced errors tu , dan mesti lebih fokus diakhir-akhir game....mesti letak perasan "geram geram" nak matikan shuttle di akhir game
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 12:06 AM | Show all posts
ambok replied at 13-8-2016 11:43 PM
game akan datang jika diaorg terus main dengan cara macam ini, diaorg akan tersingkir , kena kuran ...

Betul tu.. Kite plak rs geram nk pi tolong smash....

GVS TWK ade hrpn ke final..

Akan mendambakan final GVS TWK vs Endo
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ambok replied at 13-8-2016 11:29 PM
tahniah, tak sangka diaorg dapat kalahkan FHF-ZN , FHF dah tak sekuat dulu... ,
dah tau ke merek ...

Belum tau ... tunggu draw ....

Lee yongdae kalah gak ... kalah ngan russia lak tu ... rasa cam tak percaya je ...

So ada kemungkinan v shem/wee kiong akan jumpa ngan lee ypng dae nanti ...

Ada baca paper.. chongwei kata shuttle slow sikit... mungkin ke ni penyebab kekalahan top rank pairs yg terkenal ngan smash laju ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
micha replied at 13-8-2016 11:32 PM
Sakit ati jgk la tgk vvian hoo main.. Pastu bleh dia ckp pmainan dorg agak bgus.. Erkkkkk

Vivia ...

Rasanya aku setuju kalau kata permainan dorang agak bagus mlm ni ... sbb biasanya mmg teruk dorang main
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 12:40 AM | Show all posts
kayla replied at 14-8-2016 12:34 AM
Rasanya aku setuju kalau kata permainan dorang agak bagus mlm ni ... sbb biasanya mmg teruk dorang ...

Ooo yeke...
Jarang tgk game dorg

Ingt kn yg td was the worst... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
ambok replied at 13-8-2016 11:33 PM
terkejut gak tengok result tu....ada beberapa lagi kejutan

[/td][/tr]

Doubles banyak tul kejutan .... tak ikut skrip lansung ...

Fisher/pedersen out of competition dah ...

Smlm ahsan/hendra setiawan buat 9 service faults ... rasa cam tak caye je ...
Hari ni ahsan siap masukkan baju dlm suar bila nak serve  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
micha replied at 14-8-2016 12:40 AM
Ooo yeke...
Jarang tgk game dorg


Dorang tak consistent ...

Macam wee kiong/v shem gak ... hari ni dorang ok maybe sbb takde pressure sbb dah lepas ke QF ...

Ingatkan peng soon/ liu ying yg ada harapan menang mlm ni ... kalah mudah la pulak ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 12:48 AM | Show all posts
kayla replied at 14-8-2016 12:32 AM
Belum tau ... tunggu draw ....

Lee yongdae kalah gak ... kalah ngan russia lak tu ... rasa cam  ...

tu la, terkejut gak tengok lee yong dae kalah tadi...harap2 vshem/wee kiong tak jumpa diaorang nanti
shuttle slow ada 2 sebab, 1 memang sebab shuttle speed tu memang slow , 1 lagi sebab...dlm cuaca sejuk, diaorg kata shuttle akan jadi lebih slow
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093594s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list