JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
80474
View
2030
Reply

BADMINTON - SEASON 10

[Copy link]

Author: wawaKKK       Show all posts   Read mode

Post time 4-8-2016 06:49 PM | Show all posts
Edited by kayla at 4-8-2016 06:51 PM
peacock.bass replied at 4-8-2016 11:46 AM
hahahaaaa ye kot. tp paling hingaq masa london. bab datuk KLRC offer 2juta + jongkong tu tak boleh ...

tak tau la wawa dah gi mana .... lama tul tak masuk sini ...

sape lagi geng2 lama yea ... meh seru2 masuk sini ...
@wawaKKK

@debitcredit



Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 11:07 PM | Show all posts
kayla replied at 4-8-2016 06:49 PM
tak tau la wawa dah gi mana .... lama tul tak masuk sini ...

sape lagi geng2 lama yea ... meh  ...

wawa mesti kecewa hero dia gagal ke olimpik walaupun mendapat tajaan lumayan daripada syarikat pembinaan
kkk-tbh dah cuba, ranking diaorang cuba sedikit sahaja dibawah gvs-twk



Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 11:08 PM | Show all posts
kayla replied at 4-8-2016 06:41 PM
goh liu ying mmg sgt bagus skrg ni .... hopefully chan peng soon tak gabra sgt n kurangkan unforce ...

ituhari khiary pun ada mention dia nak LCW terus ada skuad piala thomas akan datang

dalam 2 edisi terakhir ini, kesian kat LCW ...dia menang semua match tapi Malaysia kalah kepada Jepun dan yg terbaru kalah kepada denmark
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 04:23 PM | Show all posts
kayla replied at 4-8-2016 06:49 PM
tak tau la wawa dah gi mana .... lama tul tak masuk sini ...

sape lagi geng2 lama yea ... meh  ...

@micha @miyoma
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 04:27 PM | Show all posts
ambok replied at 4-8-2016 11:08 PM
ituhari khiary pun ada mention dia nak LCW terus ada skuad piala thomas akan datang

dalam 2 ed ...

ada sekali tgk LCW main XD parther vivian. main saje2 selangor open 2-3 thn lepas tak ingat. menang GOLD bhahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 05:19 PM | Show all posts

Akak munculllll setelah diseru....

Persoalan nya, mmpukah LCW mng OG ni????
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:19 PM | Show all posts
ambok replied at 4-8-2016 11:08 PM
ituhari khiary pun ada mention dia nak LCW terus ada skuad piala thomas akan datang

dalam 2 ed ...

KJ tu mmg tak nak lepaskan chongwei la ... yg penting chongwei nak main lagi ke tak ...

ambok .... pasal head to head tu kan, aku biasa tgk pakai TS je ...
pergi je mana2 tournament match list .. pastu click je kat 'vs' ... taip je nama2 yg kita nak ...  

http://www.tournamentsoftware.co ... 0152&t2p1=78198


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:22 PM | Show all posts
Edited by kayla at 5-8-2016 06:24 PM

camne ko seru ... aku seru tak jadi laaa

@miyoma

@debitcredit

@wawaKKK

@lionsleepin


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:38 PM | Show all posts
Edited by kayla at 5-8-2016 06:41 PM








Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:55 PM | Show all posts




katanye jersi olimpik ... cantik ke ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 12:31 AM | Show all posts
peacock.bass replied at 5-8-2016 04:27 PM
ada sekali tgk LCW main XD parther vivian. main saje2 selangor open 2-3 thn lepas tak ingat. menan ...

LCW kalau bersara awal , dia rugi...negara pun rugi
kalau dia main MD atau XD , dia boleh main lagi beberapa tahun....

sekarang pun berapa banyak syarikat taja dia, taja secara peribadi , yonex sahaja bayar dia dlm RM2.5 juta setahun

liga badminton di beberapa negara pun tengah naik sekarang , LCW join sahaja, dapat beratus ribu RM ....saper x nak kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 12:34 AM | Show all posts
kayla replied at 5-8-2016 06:55 PM
katanye jersi olimpik ... cantik ke ...

tak berapa cantik

macam dah kehabisan idea jer viktor nak keluarkan jersi baru

jersi yg lama2 lagi cantik




Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 12:43 AM | Show all posts
Edited by ambok at 7-8-2016 12:44 AM

ituhari Goh Liu Ying diberi tempoh masa untuk 'dipaksa' menggunakan raket viktor

dia dah biasa pakai yonex....dia pakai Yonex Nanoray Z Speed (kaler oren) , cuma string/tali raket sahaja guna tali viktor


mcm aku juga...aku dah biasa guna raket yonex berbelas-belas tahun, sekali try beli raket viktor, tak ngam....raket viktor berat , bagi yg gemar pergi ke GYM mungkin sesuai...

viktor bagi aku best dari segi kasut, terbaik....

aku dah try pakai kasut limited LCW yg harga RM600 kat AEON, tak sedap mana....berbanding dengan kasut viktor yg berharga sama, lebih selesa, power cushion lebih tebal....kasut Li Ning pulak paling teruk kualiti , kawan aku try sekali tak mahu dah dia....
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 12:49 AM | Show all posts
yg sebenarnya raket yg diberi kepada pemain adalah yg berkualiti tinggi , boleh pasang tali sampai tension 36,37,38

raket yg dijual kepada orang ramai pula mana boleh pasang tali tegang macam tuuu....kalau tak caya cuba korang pasang, mesti patah....kedai pun tak berani pasang, kalau kita sanggup tanggung risiko baru dia akan pasang


p/s; tu salah satu sebab mungkin LCW tidak pernah baling raket pada peminat dia (pada pendapat aku)  
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 12:59 AM | Show all posts
kayla replied at 5-8-2016 06:19 PM
KJ tu mmg tak nak lepaskan chongwei la ... yg penting chongwei nak main lagi ke tak ...

ambok . ...

tq kay atas linknya

jika tengok pada Head to Head antara LD dan LCW sejak tahun 2004 sampai sekarang....

sebelum ini LCW tidak pernah menang 2 kali berturut-turut bila lawan dengan LD...tetapi dalam 2 kali perlawanan terakhir mereka berdua, LCW menang 2 kali berturut-turut ...LCW tidak pernah menang ketika lawan LD di China sebelum ini, tetapi kali ini 2 kali menang dengan LD di China..mungkin satu petanda yg baik utk LCW dan Malaysia ?







Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 10:17 PM | Show all posts
ambok replied at 7-8-2016 12:31 AM
LCW kalau bersara awal , dia rugi...negara pun rugi
kalau dia main MD atau XD , dia boleh main la ...

mmg dr segi duit dia akan rugi ... tapi kita pun tak tau sama ada dia pentingkan duit ke tak ...
kalau masih nak main dia mesti nak jadi yg the best ... nak jadi yg terbaik practice pun kena la terbaik gak ...tak boleh ala kadar  ...
semua terpulang pada dia sendiri .... adakah pada umur 34 dia akan gantung reket?
ataupun gantung reket main utk negara ke macam lee hyun il?

lindan nak bersara kan .... baca kat bcdf kot ...tapi tak pasti la confirm ke tak ...


Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 10:22 PM | Show all posts
ambok replied at 7-8-2016 12:34 AM
tak berapa cantik

macam dah kehabisan idea jer viktor nak keluarkan jersi baru

aaah aku pun rasa tak berapa cantik gak ....agaknye dorang dpt idea drp bintang kuning kat bendera malaysia tu kot ...
kalau tgk seluar wee kiong tu lagi la ... ada jalur ke apa tah kat bawah tu ...

tapi liu ying pakai ok sikit ... skirt pun ok ...




http://my.victorsport.com/news_detail.html?id=11139

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 10:26 PM | Show all posts
ambok replied at 7-8-2016 12:43 AM
ituhari Goh Liu Ying diberi tempoh masa untuk 'dipaksa' menggunakan raket viktor

dia dah biasa pa ...

susah gak kan kalau camtu .... mesti sedikit sebanyak ada effect kat permainan ...
tapi nasib baik gak la setakat ni malaysia jarang tukar penaja ....


yg rajin baling2 reket ni pemain denmark kan hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 10:39 PM | Show all posts
ambok replied at 7-8-2016 12:59 AM
tq kay atas linknya

jika tengok pada Head to Head antara LD dan LCW sejak tahun 2004 sampai sek ...

aku rasa lindan tak menunjukkan prestasi dia yg sebenar tahun ni ....
ala2 simpan ... then masa jumpa chongwei kat semifinal nanti ... SURPRISEEEEE!!!!
bukan la aku tak percaya kat chongwei ... cuma nak dia hati2 ... jangan panic ... enjoy the game ...
ni bawak bendera pun muka cam stress je ...





Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 11:36 PM | Show all posts
kayla replied at 7-8-2016 10:39 PM
aku rasa lindan tak menunjukkan prestasi dia yg sebenar tahun ni ....
ala2 simpan ... then masa  ...

bila baca laporan mstar ni , aku pulak rasa cemas....aku teringat time piala Thomas yg diadakan di KL dulu , sebelum lawan LD , lebih kurang macam nih la LCW keluarkan statement...akhirnya LD menang mudah/tanggal baju buat tarian robot selepas tamat game

Chong Wei Mula Rasa Tekanan Bagi Meraih Emas Di Rio
[size=0.688em]Diterbitkan: Ahad, 7 Ogos 2016 10:28 AM
[size=0.75em]Lee Chong Wei

[size=0.813em]  (Ubah saiz teks)

[size=0.98em]RIO DE JANEIRO: Jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei meluahkan rasa sedikit tertekan untuk membawa pulang pingat emas di Olimpik Rio.

Sebelum ini, Chong Wei tewas dalam dua perlawanan akhir Olimpik menentang Lin Dan dari China dan beliau sedar perlawanan di Rio merupakan harapan terakhirnya untuk bergelar juara.

"Saya rasa lebih banyak tekanan kerana empat tahun akan datang saya tidak lagi mampu beraksi, jadi ini adalah peluang terakhir saya," kata Chong Wei.

Lee, yang tidak pernah memenangi gelaran Olimpik berjuang semula hingga berada di kedudukan tangga teratas selepas kembali daripada penggantungan isu doping tahun lalu.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045753s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list