Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50285
View
44
Reply

tinted lampu depan keta

[Copy link]

Author: BernardBear       Show all posts   Read mode

Post time 3-11-2012 04:49 PM | Show all posts
Sorry ye TT, aku tak faham kenapa nak kena tinted lampu tu? Tak ke sorotan/suluhan lampu tu akan berkurangan dan bila berkurangan akan menyebabkan TT tak berada dalam situasi pemanduan yang sepatutnya?

As for me, kalau sebarang modifikasi tu membuatkan sesuatu itu LEBIH TERUK/KURANG efektif daripada sebelumnya, modifikasi tiu bukanlah modifikasi yang baik...

p/s : Forumers kat sini mmg macam nie... Jgn cepat terasa hati... Kalau kat Bod Current Issues tu lagi teruk... Ini biasa jer nie...  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2012 09:41 PM | Show all posts
otomen_taro posted on 3-11-2012 10:34 AM
yup klau pkai tinted murah mmg lampu akan crack halus sbb ianya panas
pernah baca review aorg cakap ...

samelah.. aku tbace dr club preve rs nye hr tu. syg woo headlamp tu. nak pakai lama.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2012 09:46 PM | Show all posts
dragger posted on 3-11-2012 02:51 PM
membe aku penah buat gak tinted lampu depan kat satria dia.. lame2 tak cantik dah.. mengelupas tinte ...

alahaai. taknak lah jd mcm member ko. sje bt eksperimen ni. cun mmg laa. tapi nmpknye mmg aku kne koyakkn tinted ni. huwaaaaa.. pasrah dlm rela.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2012 09:53 PM | Show all posts
matdue77 posted on 3-11-2012 04:49 PM
Sorry ye TT, aku tak faham kenapa nak kena tinted lampu tu? Tak ke sorotan/suluhan lampu tu akan ber ...

sje je nk nmpk macho. tu yg nk tinted. byk -ve dr +ve. baik cabutkn aje. huahua. eh takpe matdue77.. hr tu aku plak yg ter emo. sakit mata bc org tu reply. ok dah. hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2012 09:32 PM | Show all posts
aku bru je buang tinted itam kat fog lamp maibi aku..lpas bce thread ni trus aku cbut..sbb tkot lelame jd crack hlus..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2012 05:00 PM | Show all posts
BernardBear posted on 1-11-2012 06:32 PM
aah. kasi gelap sket. skrg ni aku da pki 2mggu. rs xsedap hati plak sbb keta aku tu br setahun. ta ...

Pegi jer kat 3M authorized agent. Kat kedai accesories pun ada tapi tengok kedai2 yang ok sikit la kot. Kat Buble Motorsport kat Danau Kota tu aku rasa ada.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2012 02:46 AM | Show all posts
ash87 posted on 5-11-2012 09:32 PM
aku bru je buang tinted itam kat fog lamp maibi aku..lpas bce thread ni trus aku cbut..sbb tkot lela ...

fog lamp aje. tecik je la ko tinted ye. hehe. eh ade kesan pape tak kt lampu tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2012 02:52 AM | Show all posts
DCrystal posted on 7-11-2012 05:00 PM
Pegi jer kat 3M authorized agent. Kat kedai accesories pun ada tapi tengok kedai2 yang ok sikit la ...

nanti aku survey2 danau kota. selalu buat kat area taman maluri ja. mcm tak banyak choice. plus aku plak tak reti tgk tinted mcmmne yang high kualiti. men belasah aje. dah tbuat baru mengagau nk tgk effect dia. hihi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2012 06:37 PM | Show all posts
BernardBear posted on 9-11-2012 02:46 AM
fog lamp aje. tecik je la ko tinted ye.  hehe. eh ade kesan pape tak kt lampu tu?

stakat ni xde pape lg..alah..dalam 2 -3 mggu je kot aku tepek..then trus cbut..mgkin x sbati lgi..kalau dah sbati abis la..crack halus2..msti kes haba lampu xleh keluar ngan elok kan mnyebabkan jd retak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 12:40 AM | Show all posts
Boh tinted headlamp.... Pastuh boh lampu kaler warna warni plak kat plate number.... Lampu disco dalam kabin... Lampu kalimantang kaler biru kat bawah body... Lampu ijau dalam bonet.... Fuhhhh..... Stok autoshow tuh... Rim pon bleh boh lampu hari raya woo...hehhe Member aku ahbeng kedai aksesori kt sg petani dh buat... Hehe.. Disco bergerak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 11:01 PM | Show all posts
jgn lupa singal tukar kaler merah, pastu jenuh la dpt maki hamun pemandu2 lain.silap2 haribulan jadi suwey asik kena maki je
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2012 11:13 AM | Show all posts
pada TT yg budiman.  saya ingin nasihat kan di sini, bahawa mentintedkan lampu ada lah salah. dan mengganggu pengguna jalan raya yg lain.  

bayangkan lampu signal yg sepatut nya berwarna oren, depa tinted jadi merah atau suram.  bukan kah ini membahayakan org belakang.  

untuk pengetahuan TT yg budiman juga, saya pernah pecahkan lampu belakang satu ferio eg ni sebab dia menyusahkan saya.  sekian...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2012 09:28 PM | Show all posts
c===8 posted on 10-11-2012 11:01 PM
jgn lupa singal tukar kaler merah, pastu jenuh la dpt maki hamun pemandu2 lain.silap2 haribulan jadi ...

xmo laaaa tukaq signal kaler merah. biaq gne yg ori je lg cunn.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2012 09:30 PM | Show all posts
zorrro_03 posted on 12-11-2012 11:13 AM
pada TT yg budiman.  saya ingin nasihat kan di sini, bahawa mentintedkan lampu ada lah salah. dan me ...

perghhh. mmg kl gangster. xde lah. aku pon da cabut tinted headlamp. dan takkan tinted lagi melainkan aku beli smokey lamp. lgpon mcm tak berapa nak clear sgt time malam. aku pon memikirkan keselamatan diri dan orang len. itu lagi utama. thx bro for ur advice.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2012 10:55 PM | Show all posts
BernardBear posted on 21-11-2012 09:30 PM
perghhh. mmg kl gangster. xde lah. aku pon da cabut tinted headlamp. dan takkan tinted lagi melain ...

ok2.  baguzzz.  satu lagi aku hangin dgn mangkok2 yg suka mak bapak depa letak fog lamp kaler merah...  bahaya giler.  ko bayangkan aku pernah memotong dlm kelajuan tertentu.  ingat org depan tu sama2 memotong, sebab dia hanya pasang fog lamp merah cekadak dia waktu tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 09:13 AM | Show all posts
x bahaya ke tinted lampu nih? kan fungi lampu nk mencerahkan pemanduan di waktu mlam, tambah plak kalu drive dlam hujan lebat..... elok2 terang jadi malap.......
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 12:37 PM | Show all posts
TT pakai kereta ape?

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 11:29 AM | Show all posts
ceh banyak keburukan rupanya tinted lampu kereta. nasib baik lagi aku tak buat. smoked rear lamp aku tengok sebiji rm500 owww.. gila mahal..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 11:30 AM | Show all posts
satu lagi yang tukar warna lampu signal kaler merah, macam syilaka jah.. menyusahkan orang len.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2012 07:38 PM | Show all posts
akughi posted on 22-11-2012 12:37 PM
TT pakai kereta ape?

pakai keta besa2 je. segan lak nk sebut. hehe.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078148s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list