Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
10142
View
71
Reply

kamera AES

[Copy link]

Author: mamaezah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2012 03:38 PM | Show all posts |Read mode
Wahai forumer yg bijak laksana,
mama nak mintak pencerahan...ttg kamera AES ni,
kat putrajaya pun dah banyak dipasang...
betui ka, kamera ni, boleh detect orang yang tak pakai seat belt? apa lagi fungsi dia yg lebih detail?
kamera ni dah berkuatkuasa ke...? bebaru ni dengaq dalam radio sinar, belum lagi dan kalau yg dapat saman ni, sila abaikan...betui ka? mohon pencerahan sangat sangat...bukan apa...hihihih, mama rasa mama ada "terlanggar" beberapa undeng undeng yg boleh melayakkan mama di detect oleh AES inih....haishhhhhhh


cik Mod, kalau dah ada mohon selit sat topik ni tang yg ada tu...tkasih na...nah munge
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2012 04:06 PM | Show all posts
cek website atau helpline (ada ke?) JPJ la kak pasal samada dah operasi ke belum.....

pasal seatbelt tu...mmg clear boleh nampak muka kita dalam kereta tu....jadi kalau tak pakai tu mmg sangat la boleh kena saman....

tapi nape takut saman baru nak pakai seatbelt?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2012 04:10 PM | Show all posts
alphawolf posted on 20-11-2012 04:06 PM
cek website atau helpline (ada ke?) JPJ la kak pasal samada dah operasi ke belum.....

pasal seatb ...

elo adik...ni nak habaq mai...bukan mama tak nak pakai seatbelt,
mama tengah sarat pregnant, bila pakai rasa siksa Allah saja yg tau, tapi mama bawak
slowwwww la...dalam 50-70 ja...tapi skrg dah jaranggg sangat drive...tadi maam gugel tapi tak jumpa...ahaks...


Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2012 10:56 AM | Show all posts
Kalau kena saman boleh la buat permohonan batalkan pasal pregnancy.....pasal kawan saya dulu pernah buat....(tapi saman tepi jalan le)

Lagipun kalau tak salah AES ni nak tangkap pelanggar lampu merah dengan seeding ajer....
Last edited by alphawolf on 21-11-2012 10:58 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2012 11:06 AM | Show all posts
alphawolf posted on 21-11-2012 10:56 AM
Kalau kena saman boleh la buat permohonan batalkan pasal pregnancy.....pasal kawan saya dulu pernah  ...

itu mcm ka...emm, tak pa, lepaih beranak konpem pakai seatbelt semula...la ni pencen buat sementara waktu...apa pun timaseh pasai info tu...kat mrr2 dah bersepah aes....putrajaya pun sama....depa kata bawak slow pun kena...tak tau la betui ka dak...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2012 12:15 PM | Show all posts
kat putrajaya tu kalau tak salah ada tempat area 60km/j (ke lagi pelan) dipasang jugak AES....siapa nak bawak kete 60kmj je sekarang?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2012 12:42 PM | Show all posts
alphawolf posted on 21-11-2012 12:15 PM
kat putrajaya tu kalau tak salah ada tempat area 60km/j (ke lagi pelan) dipasang jugak AES....siapa  ...

ada.....org org mcm mama ler....org tua ke...sbb penah jumpa...
btw, awat kita dua ja dlm benang ni....mod kalau nak tutup, tak pa ja...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2012 03:04 PM | Show all posts
mamaezah posted on 21-11-2012 12:42 PM
ada.....org org mcm mama ler....org tua ke...sbb penah jumpa...
btw, awat kita dua ja dlm benang  ...

kt seri kembangan dpn shell, dhlah kt dpn giant jem teruk, pastu nk kene slow lagi, lps AES, sume pun pecut...

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 11:58 AM | Show all posts
mamaezah posted on 20-11-2012 04:10 PM
elo adik...ni nak habaq mai...bukan mama tak nak pakai seatbelt,
mama tengah sarat pregnant, bila ...

boleh ja mama..... pasang seat-belt dulu, baru duduk...... pakai tali yg atas je, tali yg kt perut x payah pakai....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2012 12:03 PM | Show all posts
jofizo posted on 22-11-2012 11:58 AM
boleh ja mama..... pasang seat-belt dulu, baru duduk...... pakai tali yg atas je, tali yg kt perut ...

ya ka?? nanti satg balik nak cuba...mama ada pangku baby lagi, umo 1 tahun 6 bulan, so dia berat, seatbelt menekan lagi, tu yg siksaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 12:12 PM | Show all posts
mamaezah posted on 22-11-2012 12:03 PM
ya ka?? nanti satg balik nak cuba...mama ada pangku baby lagi, umo 1 tahun 6 bulan, so dia berat,  ...

seatbelt yg dok buat sakit tu yg kt ataih perut tuh, yg kat selempang tu dia anjal....

kalau pasang seatbelt siap2, belt yg kt perut tu nanti pi letak belakng badan (pinggang)

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 07:01 PM | Show all posts
alphawolf posted on 21-11-2012 10:56 AM
Kalau kena saman boleh la buat permohonan batalkan pasal pregnancy.....pasal kawan saya dulu pernah  ...

Betul tu.

Cuma peringatan. Siapa yang bawak keter atau motor dan stop memang depan atau dah di hadapan kotak kuning....PASTIKAN ANDA TIDAK BERHENTI MELEBIHI GARIISAN PUTIH....

NANTI ....KACHIAK!!! KACHIAK...!!!

sensornya sangat sensitif pada berat sebab ia ditanam dibawah tar depan sikit dari line putih ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 12:21 AM | Show all posts
hari tu on da way from bangi ke serdang, nampak org depan kna flash ngn camera AES... tekejut gak sbb cahaya die agk kuat..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2012 09:20 AM | Show all posts
halamakkk....begitu sekali!!! oh tidak....mama tak drive until lepaih beranak nanti...malah akan lebih berhati hati insyaallah...tak dak duit la nak bayaq saman...!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 10:06 AM | Show all posts
menyusahkan orang tol la... sapa yg beli keta mahal2 kene bawa bawah 110km mmg bosan n ngatuk la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2012 10:17 AM | Show all posts
danial88 posted on 23-11-2012 10:06 AM
menyusahkan orang tol la... sapa yg beli keta mahal2 kene bawa bawah 110km mmg bosan n ngatuk la

mama kancil ja....huhuhu!!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 04:15 PM | Show all posts
kancil.. xpayah takut la nak kene saman..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 04:53 PM | Show all posts
selain kamera terpacak kt traffic light n highway, aku dengar ada kamera AES bergerak ek? dengarnya kereta atau jeep persendirian yg amek gambar org2 yg buat kesalahan lalulintas? moskel la aku.....laki aku ckp aritu ada dorang tangkap mamat yg buat keje ni...dahla kete biasa, orgnya pun nmpk tak bertauliah...tak beruniform pun....nmpknya keje polis traffik dah diambil alih oleh pekerja2 syarikat AES....dengarnyerlaa.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 06:08 PM | Show all posts
kete teman dh kene tembak dgn AES ni kat TEMOH,TAPAH...bakal melayang la RM300
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2012 05:55 AM | Show all posts
Aku pun dah kene tembak... boleh nampak muke den...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112550s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list