Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3174
View
21
Reply

Laluan Sutera aka Silk Road

[Copy link]

Author: NakCari       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-2-2013 11:58 AM | Show all posts |Read mode
Salam
Sape2 ada info tak kalau nak g Silk Road ni Iolls teringin la nak g. Contoh Xinjiang ,Smarkand.Bukhara. Tempat cantik dan Orang islam pulak tu,x yah g eropah sana.. Pernah tangok rancang yang adabi tu dia g xinjiang,mmg best la tgk kawasan dia. tapi cam tak ramai org kita g. Spe pnh g share2 la. atau ada info nak g cane,nek kpl trbg apa.pastu ada travel tour yang buat ni. tq.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2013 12:05 PM | Show all posts
Video National Geography pasal Kashgar,Xinjiang Last edited by NakCari on 11-2-2013 12:08 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2013 09:54 PM | Show all posts


yang ni dkat uzbekistan kot
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2013 09:49 AM | Show all posts

tingin gak nak gi silk road nie....kalu gi prefer ikut tour lah....hope one day tercapai impian ku....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2013 10:10 AM | Show all posts
midori888 posted on 13-2-2013 09:49 AM
tingin gak nak gi silk road nie....kalu gi prefer ikut tour lah....hope one day tercapai impian ku ...

Kan..teringin..sbb dia unik..kbnykn omputih slalu la g..kita ni tour takda pulak ye..nak g sndri2 mcm Globe trekker tu xreti iolss..
anyway iolss tak reti masukkan gmbr,kalau dpt masukkan best gak ni..cantik2..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2013 10:24 AM | Show all posts
NakCari posted on 13-2-2013 10:10 AM
Kan..teringin..sbb dia unik..kbnykn omputih slalu la g..kita ni tour takda pulak ye..nak g sndri2  ...


nakcari...check this out.....

http://www.tour-beijing.com/china_silk_road_tours/

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2013 10:26 AM | Show all posts
midori888 posted on 13-2-2013 10:24 AM
nakcari...check this out.....

http://www.tour-beijing.com/china_silk_road_tours/

wah bestnye... TQ2..Suatu hari nnt..mana tau la kan..insyaallah..amin..

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2013 10:31 AM | Show all posts
NakCari posted on 13-2-2013 10:26 AM
wah bestnye... TQ2..Suatu hari nnt..mana tau la kan..insyaallah..amin..


insyallah....amin...ada byk travel agent buat silk road tour nie....bila nak pergi nanti, baru google and carik yg betul2 berkenan dihati....hehe...kalu gi situ, i would prefer join d 15 days tour....tapi taktau lah bila bole dpt pergi....
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 05:45 PM | Show all posts
Pelbagai Produk batik & Sutera (PROMOSI)

Order disni:
http://segamatbatikhouse.blogspot.com/

TQ
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2013 03:22 PM | Show all posts
Safir go travel pun ada silk road travel akhir bulan 5 (cuti sekolah)
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2013 04:39 PM | Show all posts
moosesham posted on 27-2-2013 03:22 PM
Safir go travel pun ada silk road travel akhir bulan 5 (cuti sekolah)

pergi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 07:50 PM | Show all posts
Kalau nak semua sekali tak mampu di buat, kalau beransur ansur mungkin boleh, cuba mula di Xian arah ke barat akhir sampai Istanbul. Banyak negara yang terlibat dengan peraturan imigresen yang tersendiri. Kalau negara China mungkin boleh melawat Xian, Turpan, Urumqi dan Kashgar. Kalau Uzbekistan , Tashkent Bukhara dan Samarkand, Kalau Turki, banyak boleh di cari. Tempat lain dalam Silk road tu tak banyak tours dari Malaysia, seperti ke Aghanistan, Tajikistan , Kyrgyzstan, Turkmenistan dan Iran.      Insyaallah pergi.....

Last edited by moosesham on 25-4-2013 07:55 PM

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 10:18 PM | Show all posts
It is my dream to travel along silk road from east to west....
Hope my dream will become true at least once in my life
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 10:35 PM | Show all posts
You should start from China then...   Hope your wish will come true.... Planes, trains and automobiles, added with camels , horses and donkeys  For me I have to consider about the weather at the time of departures......

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 03:56 PM | Show all posts
Edited by moosesham at 5-2-2015 04:01 PM

[img][/img]Karakoram highway May 2013 [url=http://imgur.com/NmxvTiw][/url]
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2015 09:23 PM | Show all posts
cantek nya silk road . Dah lama aku ngidam nak sampai tapi maseh tak sampai sampai lagi.  
Lonely planet destinasi terkini aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2015 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang ramai yang nk g kan.. Moosesham dah g ke? Tapi apa2 pun kat shah alam dah ada mee tarik, pekerja dari xinjiang..  so mknn dari silk road. Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 02:53 PM | Show all posts
[img][/img]   dah pergi tahun 2013, dari Xian ke Kashgar , lain dari yang lain "worth it"....

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 03:01 PM | Show all posts
[img][/img][img][/img]   dah pergi tahun 2013, dari Xian ke Kashgar , lain dari yang lain "worth it"....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2015 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnye awakkkk.. moosesham.. Cmna awK g, sndirik atau dgn travel agency . Berapa kos, berapa hari? Mmg best kan?:-D
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.515011s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list