Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
161541
View
993
Reply

Wanita, Isteri dan Jamu

[Copy link]

Author: vasepecah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-2-2013 12:01 PM | Show all posts |Read mode
Salam

Ape pengalaman korg ngn pengambilan jamu2 ni ye ?
Before nih mmg Vase rajin try2 makan jamu... Jamu Mak Dara, Jamu Ratu Dara, Majon Bondaku, Bidadari, Jus Perawan, Jus Curora, Cocoa Collagen  n bnyk lagi laa

Tapi skrg mmg dah xde makan2 jamu pas buang hempedu tahun 2010 dulu...

N skrg rasanye nk start ber jamu balik sbb padan asik penat, bgn pagi pun mcm lesu aje...
So pd pengamal jamu, jamu ape ye yang paling berkesan yang korang makan...

Momod, kalo topik segini udah wujud, mohon merge kan yo
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 12:48 PM | Show all posts
Sekolah menengah-
mak belikan jamu traditional org kg buat (tak pyh nk ngulang ayat'awal sgtla'..'bahaya tak Tahu ramuanla'..bla bla bla..cos dh lali dgr pd waktu tu..I believe with my mum bila dia cakap insyaallah kesannya buleh dilihat seiring peningkatan usia ESP.utk org  pompuan

Start kerja hingga kawin-
Beli sendiri set sendayu tggi walaupon rege a bit mahal for me utk maintain tapi sbb terbiasa mkn jamu ku teruskan jua

Bersalin-
Mak syorkan set homeopathy utk kegunaan dlm pantang disamping berurut dgn bidan selama 44 hari

Current-
Dh 2 tahun consume jamu herba permaisuri..selain harga yg berpatutan,seller yg baik hati senang berurusan,jamu ni jugak serasi utk diri saya.........




















Dan suami...sekian...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 12:53 PM | Show all posts
aku jamu mmg ada beli tp asyik lupa mkn jer tu pun beli manjakani jer...kalo supliment seperti vit c,epo tu mmg tak penah lupa mkn n sentiasa mkn...pd aku pulak kalo x mkn supliment nanti bdn lak jd lesu n tak bermaya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 01:02 PM | Show all posts
Bidadari dulu2 pon Ada jugak amik bila mak belikan sbb dia dpt harga ahli

Sy mmg pengguna tegar sbb badan sy buleh rasa perbezaan bila stop amik(kadang2 busy sampai terlupa @ pgi mana2 lupa bwk)..

Bila amalkan jamu bgn pagi badan cergas, tak mudah penat @mengantuk, juga kesihatan dalaman wanita

Sy jugak regular buat check up dgn pakar sakit puan Dan alhamdulillah so far kesihatan ok & gynae cakap kedudukan rahim
elok..alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm byk2 jamu yg sy pernah mkn, so far herba permaisuri terbaik...hanya sy dan suami yg tahu...:-)
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 01:32 PM | Show all posts
cruz2 posted on 24-2-2013 12:48 PM
Sekolah menengah-
mak belikan jamu traditional org kg buat (tak pyh nk ngulang ayat'awal sgtla'..'b ...

Badan tak naik ker mkn herba permaisuri? Saya naik..tak sampai sebotol, tengok mcm makin kembang jer muka terus saya stop. Padahal saya berdiet jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 01:43 PM | Show all posts
seri06 posted on 24-2-2013 01:32 PM
Badan tak naik ker mkn herba permaisuri? Saya naik..tak sampai sebotol, tengok mcm makin kembang j ...

maybe lain org lain penerimaan badaan dia..sy alhamdulillah maintain..karang cakap jadi kurus kan over la pulak
lagipon bg saya mkn jamu ni bukan utk kuruskan bdan tapi lebih kepada kesihatan dalaman..kalu badan pon cergas insyaallah luaran pon akan nampak he he..saya ckp psl badan saya yer..maybe org lain buleh kongsi pengalaman sendiri juga...

sis seri cuba sms Ny(seller HP) tanya psl naik berat badan tu..pm takut dia tak masuk kat sini sbb dia busy skrg ni..sy baru jer berurusan dgn dia repeat order
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:00 PM | Show all posts
tumpang tanya, apa jamu yg plg kuat dan mujarab sekali utk mendapatkan tubuh badan yg menarik utk bakal pengantin? wah hikhik
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:00 PM | Show all posts
sarinaMA posted on 24-2-2013 01:29 PM
Dlm byk2 jamu yg sy pernah mkn, so far herba permaisuri terbaik...hanya sy dan suami yg tahu...:-)

apa manfaat jamu herba permaisuri tu?

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:10 PM | Show all posts
masa zaman muda remaja dr umur 20 aku makn jamu mustika ratu perawatan remaja puteri
sekrang aku mkn brand yg sma gak, tp perawatn wanita
da biasa mkn jd aku teruskan la smpai hari ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
eenaarrina posted on 24-2-2013 02:00 PM
apa manfaat jamu herba permaisuri tu?

Umur akak 45 thn tapi bdn cergas dan lasak mcm org muda, tak de letih dan lesu walau se busy mana pun keje dan hubungan suami isteri mmg terbaik, sy sendiri rasa dn diakui oleh en. hubby...dah 3 thn akak mkn jamu ni...:-)
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:24 PM | Show all posts
sarinaMA posted on 24-2-2013 02:16 PM
Umur akak 45 thn tapi bdn cergas dan lasak mcm org muda, tak de letih dan lesu walau se busy mana  ...

wah. jamu ni blh dptkan bntuk tubuh yg best tak? hihi

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:27 PM | Show all posts
jamu leh x....buat pipi x tebam....

mana nak cri jamu kat cni
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
eenaarrina posted on 24-2-2013 02:24 PM
wah. jamu ni blh dptkan bntuk tubuh yg best tak? hihi

Ikut penerimaan bdn masing2 kot...bentuk bdn akak mmg solid...:-)
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:29 PM | Show all posts
sarinaMA posted on 24-2-2013 02:27 PM
Ikut penerimaan bdn masing2 kot...bentuk bdn akak mmg solid...:-)

okey.tahu tak jamu apa yang best utk manfaat macam tu?

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
eenaarrina posted on 24-2-2013 02:29 PM
okey.tahu tak jamu apa yang best utk manfaat macam tu?

Amalkan mkn apa2 saja jenis jamu dari muda lg...insyaallah solid la body sbb tgk je indon...body diorg cantik sbb mkn jamu seawal belasan thn.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:41 PM | Show all posts
sarinaMA posted on 24-2-2013 02:34 PM
Amalkan mkn apa2 saja jenis jamu dari muda lg...insyaallah solid la body sbb tgk je indon...body d ...

ok.tq tapi kalau jamu dan kolagen yg tablet, mana lagi berkesan? utk badan dan kulit?

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
eenaarrina posted on 24-2-2013 02:41 PM
ok.tq  tapi kalau jamu dan kolagen yg tablet, mana lagi berkesan? utk badan dan kulit?

Jamu lebih kpd kesihatan dalaman manakala kolagen utk kulit dn kecantikan luaran...akak sendiri mkn jamu dan kolagen sbb akak dah 4 siries....
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 02:56 PM | Show all posts
tengok aje la topik jamu dlm ni.mcm2.semua ada folower masing2.elok la amalkan jamu utk kesihatan.bg badan sihat ,kurang penat, body pun ada shape.
saya dulu bersalin sampai ada anak dua tak ingin nk mkn jamu.harapkan ubat doc je.akibatnye bdn slalu masuk angin kebas2,penat la,muka pun tak berseri.sblm mkn jamu kurus sgt,dah amalkn jamu cantik la bdn tu.herba2 dlm jamu ni  byk khsiat utk luaran dalaman kita.tak rugi cuba.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 03:45 PM | Show all posts
aqyueetda posted on 24-2-2013 02:56 PM
tengok aje la topik jamu dlm ni.mcm2.semua ada folower masing2.elok la amalkan jamu utk kesihatan.bg ...

nk bdan cntik nk mkn jamu ape?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.125244s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list