Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
50252
View
59
Reply

MASUK DAN DUDUK DLM KERETA THEN BERBUNYI KREEEKKK

[Copy link]

Author: anishuda       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-3-2013 02:30 PM | Show all posts |Read mode
aku masuk dalam kereta,duduk atas kerusi pastu ada bunyi kreekkk , bunyi ape tu? ape bende pula yg minta d tukar tu .. spring kahh ?? then abg aku lompat2 ckit memg kuar bunyi cam bunyi spring tu .. apa yg rosakk? tenkiu pd sapa yg bleh tlg jwb.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2013 03:35 PM | Show all posts
soalan bernilai rm 1 juta... adakah kerete anda kereta PREVE?? anda di beri 3 talian hayat.. yang pertama call peyno, yang kedua webcam dengan peyno yang ketiga  potong dua jawapan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2013 04:42 PM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 31-3-2013 03:35 PM
soalan bernilai rm 1 juta... adakah kerete anda kereta PREVE?? anda di beri 3 talian hayat.. yang pe ...


bukan laaaaaaaaaaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2013 07:06 PM | Show all posts
kalau bunyi kreekkk krriiuukkk  tu biasanya absorber nak menunjukkan kekongannye,,,
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 04:57 PM | Show all posts
aku nak tanye...yg bunyik tu kat seat kereta ke apa?ke punca bunyi tu x dpt dikenal pasti?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 05:41 PM | Show all posts
absorber tu...tanda2 nk mintak tukar baru....
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 05:54 PM | Show all posts
tanda2 pemandu/penumpangnya dah makin berattt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2013 10:00 PM | Show all posts
xtahumenahu posted on 1-4-2013 04:57 PM
aku nak tanye...yg bunyik tu kat seat kereta ke apa?ke punca bunyi tu x dpt dikenal pasti?

rasa bukan kerusi sb bila aku tekan2 body kete tu pon memg ade bunyikkk ...stress aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2013 10:01 PM | Show all posts
dragger posted on 31-3-2013 07:06 PM
kalau bunyi kreekkk krriiuukkk  tu biasanya absorber nak menunjukkan kekongannye,,,

hurmm , sejak dua menjak dn bemenjak-menjak byk lak bende nk kene tukar. ni ha yg terkini bile aku naik bonggol jalan je bunyi nyettttt kt bahagian depan tayar. n bende tu hanya bunyi bile aku naik turun bonggol jee . apakah ituuuu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2013 10:03 PM | Show all posts
ejai601 posted on 1-4-2013 05:41 PM
absorber tu...tanda2 nk mintak tukar baru....

hurmm bape price eh absorber.. sudah stress oo ini kereta. mcm mau jual balik jee.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2013 10:05 PM | Show all posts
nalis posted on 1-4-2013 05:54 PM
tanda2 pemandu/penumpangnya dah makin berattt

hahaha, berat saya sekarang xsampai 40kg mgkin .. manyak kurussssss .. manyakk ringan oo
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 08:30 AM | Show all posts
anishuda posted on 1-4-2013 10:00 PM
rasa bukan kerusi sb bila aku tekan2 body kete tu pon memg ade bunyikkk ...stress aku

model apa and tahun berapa kete ko ni??
kalo kancil aku dulu....absorber sepasang plg murah dpt laaa seratus lebey...
tp tu 5 thn yg lps....kete tu pon da jual...
so...aku xtau market absorber skang harga berapa....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 09:09 AM | Show all posts
anishuda posted on 1-4-2013 10:03 PM
hurmm bape price eh absorber.. sudah stress oo ini kereta. mcm mau jual balik jee.

pakai kete ape?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 11:17 AM | Show all posts
aku pun alami masalah ni gak. absober dah tukar baru. lower arm pun tukar gak..

tapi bile kete mula jalan, kuar bunyi nyek nyek. macam besi pagar.. nak letak D40 tapi tak tau kat mana.. ada kemungkinan spring tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 02:58 PM | Show all posts
absober kete ko masih original kilang ke?
kalau ori, cer buang span yg tersarung pada batang besi tu....
nampak tak span kuning yg tersarung pada btg besi kroom tu..
kadang2 benda tu je yg menyebabkan bunyi.....
kalau abg ko pandai DIY aje.....bukan susah pun...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2013 03:02 PM | Show all posts
xtahumenahu posted on 2-4-2013 08:30 AM
model apa and tahun berapa kete ko ni??
kalo kancil aku dulu....absorber sepasang plg murah dpt l ...

wira taun 95. kete lama . sb tu la manyak penyakit
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 03:08 PM | Show all posts
anishuda posted on 3-4-2013 03:02 PM
wira taun 95. kete lama . sb tu la manyak penyakit

tahun berapa....itu tak jadi masalah...
asalkan pandai jaga...
kete wira ni taun berapapun tak kisah...kalau pandai naikkan seri/powernya..
kalah kete2 baru ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2013 03:12 PM | Show all posts
zulka posted on 3-4-2013 02:58 PM
absober kete ko masih original kilang ke?
kalau ori, cer buang span yg tersarung pada batang besi t ...

owh . betul la tu sb smlm ade bwk g pomen so dia cakap xmende pon . adela cam getah ke kt situ yg buat bunyi .xde rosak ape cume sakit telinga je la dia cakap. bro xde buka bengkel ke bro? huhuhu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2013 03:15 PM | Show all posts
slayerknight posted on 2-4-2013 11:17 AM
aku pun alami masalah ni gak. absober dah tukar baru. lower arm pun tukar gak..

tapi bile kete m ...

pomen tu ckp getah je. klu tuka xkuar bunyi laa ... cube ko bwk g kedai pomen yg d percayai . aku pernah bawak g kt cina, dia nk sembelih aku 700 untuk tukar lower arm ,bkn itu je absorber pon dia nk tukar. mcm haremm je. nasib aku dh agak cedik ckit so aku xtermakan kata2 dia. aku ckp aku xde duit then blah . smpai sekarang lalu pon aku xhingin kt tmpt dia tu .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2013 03:16 PM | Show all posts
zulka posted on 3-4-2013 03:08 PM
tahun berapa....itu tak jadi masalah...
asalkan pandai jaga...
kete wira ni taun berapapun tak k ...

aku tingin nk buh mcm2 tp apakan daya bajet xdak . hihihihi , bile dh pakai kete lama tingin pula rasanya pakai kete baruu .
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091635s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list