JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
4183
View
39
Reply

[NASIONAL] DAP menang banyak tapi CINA dok meroyan??

[Copy link]

Author: singajantan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2013 11:23 PM | Show all posts |Read mode
aku still tak faham laa

DAP menang banyak tapi bertanding sikit kerusi jer kalau tak silap 51 kerusi

tapi CINA yang dok meroyan macam kalau diaorang menang semua 51 kerusi boleh bentuk kerajaan



Last edited by naen on 7-5-2013 01:15 PM

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 11:24 PM | Show all posts
UMNO suruh ko keluar buat provoksi kaum lagi? dah dapat bayaran?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2013 11:25 PM | Show all posts
tuh fakta laa DOL ..takkan main ikut sedap cakap jer macam penyalak MACAI PR
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 11:32 PM | Show all posts
Aku gelakkan jer... Soo apa umno nak buat dgn rakan2 dari gerakan dan mca?.. Nak buang dari BN?....

Bukan takat cina dap jer yg tolak bn... Melayu pr jugak tolak umno...

Jgn sebab ghani kalah di tgn kit siang nak kata cina tak patriotik... Kalau aku pun aku pilih kit siang.... Kalau debat ghani vs kit siang... Aku boleh kata ghani kena pukulan k.o.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 11:32 PM | Show all posts
apa buktinya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2013 11:34 PM | Show all posts
selain dari anwar yang banyak buat citer blackout dan terbalikkan bendera malaysia ialah orang cina (tak pasti layak mengundi ker tidak sebab nampak cam muda)

yg lelain tuh nampak cam dah bleh accept .... confuse skit sebab despite bilangan kerusi 51 dan menang 38 diaorang cam rasa diaorang menang parlimen..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 01:45 AM | Show all posts
meroyan la
sbb swing melayu xmencukupi utk takluk kerusi kerusi


so sebenarnya cina dah kne tipu dengan melayu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 01:46 AM | Show all posts
Memanglah meroyan dah banyak sangat bangla mengundi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 01:55 AM | Show all posts
ha ah mcm menghoyan pun ada. Kecewa tu biasa lah sbb dah kalah, ni nampak mcm meghoyan ni tak boleh jadi ni. Mari kita chillex dengar lagu yg menenangkan dahulu.

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau letak pas atau pkr, cina tetap x sokong BN...sbb diorang nak perubahan ala2 melayu di zaman 1999....


Tapi melayu x nak muhasabah diri tolak calon melayu Dap sebaliknya undi calon cina BN...???
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 02:05 AM | Show all posts
Sebetulnya..... DAP (bukan semua Cina) vs MCA (komfirm Cina) = DAP menang

Tapi Melayu yg Meroyan! gila aper... AMNO menang 88! apa lagi yg korang nak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 02:08 AM | Show all posts
kaum nusantara lain pon ade juga tolak UMNO...UMNO kan sebuah parti didominasi suku2 dari indon
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 02:16 AM | Show all posts
mmg ramai yang butthurt lebih2 lagi yang meroyan kat FB.Impian Lee Kuan Yew musnah lagi tapi hampir tercapai
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 02:57 AM | Show all posts
DAP menang....ingat boleh bentuk kerajaan...dan dapat kuasa
lepas tue
MCA kalah teruk.....jadi mungkin takde wakil dalam kerajaan....kuasa masih kurang la....
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 03:13 AM | Show all posts
Ada juga orang meroyan sebab menang ehhh.... Sepatutnya DAP meraikan kemenangan mereka diatas pencapaian terbaik mereka didalam sejarah!

Tetapi mungkin mereka tersedar, kemenangan mereka beerti berkurangan menteri2 yang akan dilantik dikalangan bangsa cina, seterusnya suara mereka didalam kerajaan. Strategi yang memakan diri sendiri agaknya. Sudah pasti lebih tumpuan diberikan pada pemimpin dari sabah sarawak pada kali ini..

Tapi saya yakin, kerajaan yang sediaada akan memberikan jawatan menteri kepada kaum cina walaupun mereka tiada memenangi sebarang kerusi. Kerajaan juga harus membuktikan keadilan dan keprihatinan mereka terhadap rakyat yang berbilang kaum ini.. Elakkan politik balas dendam dan seumpamanya... Bersama kita memajukan negara..

Manakala DAP boleh memainkan peranan sbg pembangkang yang membina....   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2013 10:22 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2013 10:23 AM | Show all posts
sendiri tak pandai cakap BM nak tuduh India pengundi hantu laks
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 10:37 AM | Show all posts
allnighter posted on 7-5-2013 03:13 AM
Ada juga orang meroyan sebab menang ehhh.... Sepatutnya DAP meraikan kemenangan mereka diatas pencap ...


...why not lantik menteri2 cina dari kalangan Dap, kat negara2 lain menjadi perkara biasa pembangkang dilantik jadi menteri, kat US  & even kat Indon pun ada menteri2 pembangkang....

the other option is menteri2 cina dilantik dari kalangan non- political teknokrat/professional, off course kena lantik jadi senator dulu....


Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 10:39 AM | Show all posts

...mungkin cina meroyan sebab calon Mulayu Dap menang besar kalahkan cina sepet Mca....



Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 10:39 AM | Show all posts
pyropura posted on 7-5-2013 10:37 AM
...why not lantik menteri2 cina dari kalangan Dap, kat negara2 lain menjadi perkara biasa pemban ...

jgn harap umno nak lantik dap...wait until the moon turns blue...itu pun belum tentu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 10:41 AM | Show all posts
Cina nak ubah kerajaan. Cina undi PKR dan PAS, bukan DAP aje.

Meroyan sebab kerajaan masih rasis. Ucapan Najib yg pertama sudah menunjukkan belang2 rasisnya. Apsal ckp tsunami Cina? Melayu urban tak undi PR kah?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 10:41 AM | Show all posts
korang tak paham lagi ke bagi betis nk peha..
golongan bangsat ni mana tau erti syukur..
nak sangat Malaysia ni..PRU14 amik lah..
tunggu melayu belajar makan babi dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 10:42 AM | Show all posts
calon2 kalah pon dok meroyan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 10:43 AM | Show all posts
tupaiterbang posted on 7-5-2013 10:41 AM
korang tak paham lagi ke bagi betis nk peha..
golongan bangsat ni mana tau erti syukur..
nak sanga ...


itu bukti cina sepet tidak bersifat kebendaan, tak macam mulayu2 Umeno dapat duit Brim 500 inggit aje dah terkulai bersyukur sana sini...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 10:45 AM | Show all posts
allnighter posted on 7-5-2013 03:13 AM
Ada juga orang meroyan sebab menang ehhh.... Sepatutnya DAP meraikan kemenangan mereka diatas pencap ...

tiba2 rase setuju dgn yg nih
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050634s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list