Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9045
View
75
Reply

Nagasakti Missile by Barakah Aerospace & Defense Engineering

[Copy link]

Author: BotakChinPeng       Show all posts   Read mode

Post time 28-6-2013 08:38 PM | Show all posts
viewx posted on 10-6-2013 08:35 PM
forum ne sekarang cuma tempat curahan dan khayalan semata takda fakta dan mau buat enjin jet la ...

yes..
datang malaysia, tanpa pasport.. dapat kerja babu cuci jamban, atau kuli tukang buat bangunan pun jadi lah..
dapat jadi amah pun best.. lepas tu boleh rembat barang kemas tuah rumah.. kaya dah..
alahai.. INDONESIA.. INdon DONkey Epic aSIA..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2013 11:07 PM | Show all posts
zeck19 posted on 28-6-2013 08:38 PM
yes..
datang malaysia, tanpa pasport.. dapat kerja babu cuci jamban, atau kuli tukang buat bangun ...

sudah awak duga jawabannya.....tak de bab lain (pati, kuli, miskin, babu etc....)kwkwkw


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2013 05:00 AM | Show all posts
tu dah nasib bangsa amah jawa indon babu serata donia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2013 10:29 PM | Show all posts
dargo posted on 29-6-2013 05:00 AM
tu dah nasib bangsa amah jawa indon babu serata donia

Engko pulak indon dari bangsa apa ?

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2013 09:48 AM | Show all posts
zainmahmud posted on 28-6-2013 07:24 PM
Depa suka trial in eror utk dptkan yg depa rasa sesuai berbelas atau berpuluh tahun kemudian.... M ...

Ostalia are using the same type of rifle.
Then they upgrade it.

Tp kita???
Terus tutup kedai/kilang n beli M-4.

Apa nak di harapkan masa hadapan ATM kita kalau beramal dgn polisi mcm nie?
Bila kena mcm Lahad Datu, baru terbeliak bijik mata.
Nak beli itu nak beli ini.......

Sampai bila POLICY MAKER kita mcm nie??
Tak belajor belajor ker dari INCIDENT yg terdahulu??
Membuncit peghot jer kerojer deme.......


Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2013 05:24 PM | Show all posts
niceghost2005 posted on 1-7-2013 09:48 AM
Ostalia are using the same type of rifle.
Then they upgrade it.

Biasa la melayu, takdak bisnis kena cari busnis, ada bisnis tk gheti nak jaga dan expand. Org offer buat AU3 depa tak sebulu, ada company melayu buat rifle depa kata huduh, bukannya depa nak suruh design lain yg tak huduh, nak hat tak huduh lagu m4 pon company melayu tu bulih bikin, mana logic bisnis depa pakai pon tak tau nak kata lah..

bukan x boleh nak buat roket misil semua tu pon, alah bisa teal biasa ja depa tuh, tapi mcm2 akta n treaty la depa keluaq nnt kata kita x dibenarkan buat semua tu..padahal indon, singapor, thai, myanmar, vietnam, taiwan, korea, arab buat semua ok jer..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2013 07:20 PM | Show all posts
Khayalan tingkat tinggi

Bikin berapi aja tak laku-laku

Sorry pakcik, tapi memang begitulah realitinya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2013 03:04 AM | Show all posts
Al-Andalus posted on 1-7-2013 07:20 PM
Khayalan tingkat tinggi

Bikin berapi aja tak laku-laku

Bertenang pakcik. Jangan marah marah.

Kita cuma bincang pasal kemampuan Malaysia membangunkan peluru berpandu dengan enjin turbojetnya sekali. Tak mengapa sekiranya senjata ini tidak ditempah oleh mana mana pihak karna medium range missile bukannya diperlukan sangat.

Yang pentingnya negara kami ada teknologi enjin turbin gas berkuasa tinggi sendiri.

Last edited by BotakChinPeng on 2-7-2013 03:56 AM

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 08:07 AM | Show all posts
Al-Andalus posted on 1-7-2013 07:20 PM
Khayalan tingkat tinggi

Bikin berapi aja tak laku-laku

Tenang wak...kami tau bisnis kami tak ke mana, bukan kami nak gadoh ngan wak... Wak dah makan obat sakit iri hati belum?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 06:50 AM | Show all posts
BotakChinPeng posted on 29-6-2013 10:29 PM
Engko pulak indon dari bangsa apa ?

wa melayu jati  la ankel bob..............ankel bob nak tengok wa punya ic biru ka ?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2013 11:56 PM | Show all posts
Bisnis kontraktor industri pertahanan malaysia rata ratanya okay saja.  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2013 12:02 AM | Show all posts
dargo posted on 3-7-2013 06:50 AM
wa melayu jati  la ankel bob..............ankel bob nak tengok wa punya ic biru ka ?

Wa tak peduli sama lu punya ankel bob.

Wa cuma mau tau lu indon jenis apa kalo bukan jawa

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2013 04:47 AM | Show all posts
BotakChinPeng posted on 4-7-2013 12:02 AM
Wa tak peduli sama lu punya ankel bob.

Wa cuma mau tau lu indon jenis apa kalo bukan jawa

ankel bob......lu tak percaya ka.........wa melayu jati lah ....mana ada hindonesia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2013 09:58 PM | Show all posts
dargo posted on 5-7-2013 04:47 AM
ankel bob......lu tak percaya ka.........wa melayu jati lah ....mana ada hindonesia

Gua tak peduli sama lu punya ankel bob.

Gua cuma mau tau lu indon jenis apa kalo bukan jawa

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2013 05:15 AM | Show all posts
BotakChinPeng posted on 6-7-2013 09:58 PM
Gua tak peduli sama lu punya ankel bob.

Gua cuma mau tau lu indon jenis apa kalo bukan jawa

ankel bob ....lu kalu ada jumpa indon hina dina tu tak kira la jawa kah , minang kah , bugis ka.....lempang je ankel bob
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 01:37 PM | Show all posts
Sorry to burst the bubble dream ....

MINDEF had long put a blind eye towards local R&D of weapons development by Malaysians. I'd bet before a fully homegrown missile is fully operational, MINDEF would simply procured missiles from foreign manufacturer & simply buy the license to develop the said missile locally.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2013 10:29 PM | Show all posts
robotech posted on 8-7-2013 01:37 PM
Sorry to burst the bubble dream ....

MINDEF had long put a blind eye towards local R&D of weapons ...

Thank you very much for your humble and silly opinion, Mr MINDEF wannabe. May I ask why Universiti Pertahanan is involved in this programme ? And who do you think is financing the Nagasakti R&D ? It sure as hell ain't the private company (Barakah) themself

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 10:36 PM | Show all posts
BotakChinPeng posted on 8-7-2013 10:29 PM
Thank you very much for your humble and silly opinion, Mr MINDEF wannabe. May I ask why Universiti ...

You and what army gonna change the MINDEF policy makers? While I am proud of what local Malaysians can do & develop for our defence industry, time & bloody time again the civvie basturds at MINDEF had overlooked the local product designs with preference towards foreign military procurements for the past 4 decades.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2013 11:08 PM | Show all posts
robotech posted on 8-7-2013 10:36 PM
You and what army gonna change the MINDEF policy makers? While I am proud of what local Malaysians ...

Who says I need to change MINDEF policies ? You are the one who have an imagined grouse with them . Not I

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2013 05:11 AM | Show all posts
BotakChinPeng posted on 8-7-2013 11:08 PM
Who says I need to change MINDEF policies ? You are the one who have an imagined grouse with them  ...

i always support my uncle bob
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081845s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list