JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
152387
View
1618
Reply

All About Bangkok & Central Thailand - Part 3

[Copy link]

Author: transporter    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2019 04:04 PM | Show all posts
twinbeeboo replied at 9-1-2019 03:37 PM
Best Jugak ni. Takut traffic jam dia je yang kat bkk tu. Kata teruk gila...

haaa.. kalau bkk mmg hazab la jgk trafficnye.. tp haritu xmsuk la btul2 dlm city tu, just sipi2 bkk je hahaha

tp so far kt area lain ok je, unless kalau polis buat roadblock.. mmg jem la jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sheila_cojjee replied at 9-1-2019 04:04 PM
haaa.. kalau bkk mmg hazab la jgk trafficnye.. tp haritu xmsuk la btul2 dlm city tu, just sipi2 bk ...

Hahahaha. Tulah, rasa mmg nak try drive dari semenanjung ke sana. Nak tgk thrill dia mcm mana
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 04:31 PM | Show all posts
twinbeeboo replied at 9-1-2019 05:20 PM
Hahahaha. Tulah, rasa mmg nak try drive dari semenanjung ke sana. Nak tgk thrill dia mcm mana

best tau.... bkn selalu pn kan, so i think its worth la hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:41 PM | Show all posts
kalau pegi Bangkok bulan March, masih musim bunga matahari ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:27 PM | Show all posts
saya nak pergi BKK.. sesiapa boleh rekemen tour guide muslim..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
forselab replied at 14-1-2019 03:41 PM
kalau pegi Bangkok bulan March, masih musim bunga matahari ke..?

Sunflower hanya nov-feb..awal jan saya k lopburi..masih ada satu kaw sunflower.. Alhamdulillah hajat tercapai utk tgk sunflower & masuk jim Thomson farm last day 6 jan lalu..
.kali ni musim panas cepat..even di Sara Buri pun dah x ada sunflower
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada sesiapa yg dah travel ke Khao kho?
Saya akan berada di bangkok dr 2-6 feb..plan asal nak k khao yai..tapi memandangkan kaw tu dah panas..so nak lajak k khao kho..ada sapa nak join?.. Khao kho ni lebih sejuk..byk view yg cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 12:02 PM | Show all posts
cintapdyg1 replied at 19-1-2019 08:31 AM
Sunflower hanya nov-feb..awal jan saya k lopburi..masih ada satu kaw sunflower.. Alhamdulillah haj ...

ooh....bkn musim dia ye...kalau camtu bleh skip Khao Yai ni...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Khao kho sgt best..x sia2 bercuti k sini masa CNY..akan dtg lg k sini.. sea of clouds,sakura..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 05:23 PM | Show all posts
cintapdyg1 replied at 4-2-2019 02:27 PM
Khao kho sgt best..x sia2 bercuti k sini masa CNY..akan dtg lg k sini.. sea of clouds,sakura..

pegi Khao Kho naik apa? first time dengar nama tempat ni.. cantikkkk
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cintapdyg1 at 5-2-2019 07:12 PM
arin51 replied at 4-2-2019 05:23 PM
pegi Khao Kho naik apa? first time dengar nama tempat ni.. cantikkkk


Nanti saya share pengalaman saya..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak share pengalaman saya..
Trip k Khao Kho & Phattalung during CNY(2-7 Feb 2019).

Day 1 - 2/2/19
Beli flight ticket Malindo air RM158 dr KLIA k Don mueang airport. First flight 7.05am. Rezeki dpt beli last minute(2 minggu sblm berlepas)..murah dan berbaloi.selalu dpt seat kat Window dan port mmg cantik tiap kali fly walau x beli seat...x kira AA, MAS, Malindo Air..makanan yg disediakan pun sedap..kenyang perut.. cuaca sgt baik..melihat keindahan suasana pagi waktu matahari memancarkan cahayanya ke atas gumpalan awan..cukup menakjubkan..SubhanaAllah...Smooth take off and landing.
Sampai Don mueang airport 8.05am. lps selesai immigration terus keluar k gate 6 mencari bas A1 utk k Mo chit Bus Station...30bath...ramai org naik bas ni..sblh saya Korean Ladies.. First time sampai Bangkok... sampai Mo chit bus station dlm 10am..terus cari tiket k Petchabun di kaunter no 14..kena masuk k dlm bas station ni utk beli tix...Alhamdulillah dpt tix jam 11am,252bath,5jam perjlanan..jika ada beg besar mereka akan tanda dan tanya nak berhenti di mana..beg disimpan di bhg bagasi...bas 2 tingkat..dok kat bhg atas..ada kesesakan bila kluar dr bangkok.. Almost 1jam..Singgah sebentar di tpt makan..x tau nama tempatnya..skrg musim buah asam jawa..so spjg jln tu byk org jual asam jawa..saiznya besar2..
Sepjg perjlanan dpt tgk ladang tebu, sawah padi..sgt luas..view gunung ganang dgn pokok2nya kaler kuning..nampak mcm cuaca panas..tapi ada pokok yg hijau rendang..maybe sbb cuaca sejuk & kering..suka tgk suasana kampung/bandar di spjg jln..pokok bunga kertas bewarna warni sepjg jln..cara diorg susun pokok bunga kertas tu mmg menarik..kita x terpikir pun nak buat mcmtu..
Sampai Petchabun bus terminal dah 6pm..bas station di Petchabun ada 2..yg besar & yg kecil..bas akan berhenti di stesen bas yg kecil dulu..lpstu bas akan berhenti d stesen bas yg besar. Kat sini ada teksi yg mmg letak harga fix ikut tpt...Mostly org local sini x berapa fasih English..ada sorg yg faham English so dia yg byk tolong..so ambik taxi 750bath utk 1jam perjlanan k hotel.masani dah gelap.. jlnnya mmg mendaki bukit/gunung..mmg mengaum kereta auto ni....jlnnya berliku2 tetapi lebar..so sapa yg sewa kereta x risau psl jln sempit...byk hotel/resort di sini..pilih mana yg berkenan di hati..byk kaw penanaman strawberry di sini..x sabar nak jelajah kaw ini esok..
Alhamdulillah selamat sampai k tpt penginapan(Baan Sairung Khao kho, booking.com) dlm 7pm..gelap dan sejuk.
Owner hotel ni sgt ramah dan baik. Diorg terkejut sbb saya sorg dan perempuan plak tu.. breakfast disediakan seperti roti(ada tanda halal),jem(ada tanda halal),ovaltine,kopi,nescafe dlm pek kecil....Bilik kemas,cantik, ada shower, ada kettle utk masak air, 3mlm  2800bath..akan claim dgn company nanti..kat sini x ada wifi..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Day 2 - 3/2/19
Terbangun awal pagi dlm 3am..sbb sejuk..terus pakai baju sejuk dan selubung..lebih sejuk dr Cameron Highlands..
6am dah kluar dr bilik sbb nak tgk sea of clouds..ada menara yg tinggi utk tgk sea of clouds..x sia2 book kat sini sbb mmg nampak depan mata sea of clouds tu.. Alhamdulillah hajat tercapai..view gunung yg cantik..x terkata..kalau musim hujan lagilah tebal sea of clouds tu.. In shaa Allah nak dtg lg & stay sini juga..
Owner tpt tinggal ni offer nak bawa saya k tpt yg lebih tinggi utk tgk sea of clouds..dekat juga utk k tpt tu.. Khao Takhian Ngo view point
...ini adalah main point utk view sea of clouds...view 360....tpt lain yg popular utk sea of clouds adalah di rai rim pha/phu tab buk yg lebih jauh dr sini... ketinggiannya 1,768m dr aras laut, plg tinggi di Petchabun...
sampai Khao Takhian Ngo view points ramai org bercamping kat atas tu..keter kena park kat bawah..nak naik atas ada 4x4 yg bawa sbb agak tinggi..caj 10bath..SubhanaAllah..cantik sgt pemandangan dr sini..lg jelas..ada cherry blossom kat atas ni...byk bunga pokok lalang yg cantik2..yg besar tu ramai buat deko kat rumah..geram tgk... dah puas ambik video/gambar, balik k hostel utk breakfast..
Lps breakfast saya minta owner carikan org utk bawa saya k tpt2 yg menarik..jam 9am ada org yg akan bawa saya jln2,caj 1500bath.. Owner siap bagi buku tourism utk kaw petchabun..dlm bahasa Thailand..bolehlah..
Seperti yg dijanjikan, tpt pertama saya pergi adalah kaw tanah tinggi di Khao Kho Royal Palace...1,100m dr aras laut...tpt persingahan King & Queen Thailand...mengaum kereta nissan...tinggi sgt.. Alhamdulillah selamat sampai dan viewnya sgt cantik..ada bilik yg boleh di sewa juga...ada kaw pokok pain yg byk.. di hadapan Royal Palace ni ada garden dlm bentuk bulatan..so pokok bunga ros byk ditanam & berwarna warni...habis semua saya cium sbb wangi...ada yg bersaiz lebih besar dr tapak tgn..rasa nak makan je kelopak ros tu..geram sgt..habis ronda & ambik gambar/video, saya k Itthi Weapons Museum..fee 10bath.view kat sini juga menarik,ada sejarah tpt ni..ada bangkai kereta kebal yg rosak juga serpihan kapal terbang masa perang..mereka sgt hargai sejarah..ramai org kat sini.
Lpstu saya k Khao Kho Memorial...sini tpt asal masa peperangan dgn komunis..byk tinggalan yg masih dijaga dgn rapi...dr sini boleh nampak Khao kho wind mill..view Sala Phra Thep juga boleh nampak dr sini..ketinggiannya 1,305m dr aras laut..
Lpstu saya k GB Farm & Khao KhoWindmill Field...ada pokok sakura tgh berbunga di kiri kanan jln.Parking kena bayar 20bath..ada kedai org islam kat sini..kat sini ada taman bunga,bayar 10bath utk masuk..byk bunga kat sini...ros besar,ada bunga mcm bunga raya..ada gerai jualan/makanan...beli strawberry dlm kotak yg besar 100bath..manis...kat sini x ramai yg faham English..nak cari info boleh k GB Farm,ada sorg perempuan yg boleh cakap English..dia jual strawberry & dia yg ambil fee utk k kaw garden tu.. lps puas bergambar saya k Phasornkaew Temple....ramai org..kat sini binaannya dr mozek yg cantik..saya x masuk wat tu..jln sekitar..lihat view gunung yg cantik..kat sini sea of clouds mmg cantik..beli air kelapa 35bath..sgt manis airnya..degannya juga tebal tetapi lembut....beli keledek bakar warna purple 2biji 20bath...
lpstu saya minta si driver k The Blue Sky Resorts...dekat je dgn wat tu..Mmg sgt cantik resort ni..luas sgt..semua tpt saya jelajah...bunga lalang, lavender,ros..byk bunga cantik2 kat sini...view gunung sgt cantik..stay 1mlm kat sini mmg best..in shaa Allah one day nak stay 1 mlm..hotel stay boleh claim dgn company...x puas bergambar kat sini.. Battery pun dah habis.. Backup battery juga dah habis...so moh le kita balik.. Alhamdulillah puas hati trip hari ini.sampai hostel 5pm..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Day 3 - 4/2/19
Bangun pagi utk lihat sea of clouds..pagi ni sgt tebal..matahari warna putih sbb tebal..byk gambar/video utk capture that moment..dr 6am-8.30am dok kat menara...turun bawah utk breakfast sambil melihat keindahan alam ciptaan Allah.. SubhanaAllah cantik sgt... hari ini ada 2 group yg check out..so tinggal saya sorg je..
Masa breakfast owner tanya nak k mana,so saya mmg nak k National park..so dia call org smlm utk bawa k tpt yg saya mahu..1000bath.kali ni naik 4x4 sbb jln k National park agak berliku & curam..
First place,Ban Nong Mae Na..tpt ni ada fresh water jelly fish, Thailand hanya disini sahaja & 1 dr 6 tpt di dunia ada fresh water jelly fish ni...ada kupu2 yg byk yg sgt rare..ada bot disediakan utk k tpt tersebut,ada 5 pakej yg disediakan..dr 800bath-4000bath satu bot..Oct-may masa terbaik..saya hanya meninjau sekitar sambil bergambar..kebetulan lps saya sampai ada satu van bawa Singaporean..satu family..dia org terkejut saya sorg je..
Second place k Thung Salaeng Luang National Park...kaw ni sgt besar meliputi kaw yg ada fresh water jelly fish, Sri Dit Waterfall dan byk lg... Sampai sana terus masuk Visitor Center..kat kaunter ada yg faham English..ada bilik/tent yg boleh disewa..boleh walk in saja utk sewa tent...ada rangka gajah yg sgt besar sblm masuk k visitor center ni..ramai yg stay sini mlm tadi..so ada yg tgh berkemas utk pulang..kat sini sea of clouds juga sgt cantik..angin sejuk menyapa..byk pokok pain..kaw yg sgt bersih..saya mmg suka pergi National park di Thailand sbb mereka mmg menghargai kaw hutan..puas saya bergambar kat sini..
Tpt seterusnya k Sri Dit Waterfall..sampai sini ada byk gerai..ternampak buah avocado yg sgt besar..80bath/kg.. Beli 3biji..berat lebih sekilo tapi minta 80bath gak.. Alhamdulillah dpt kat pakcik sorg ni..
Sri Dit Waterfall ni ada lapisan batu yg sgt tebal & besar..indah sungguh ciptaan Allah..saya turun k bawah utk lihat lebih dekat..on the way nak turun ada pohon buluh yg cantik..terjumpa couple mat saleh yg nak turun but diorg x jadi turun..saya beranikan diri sbb nak tgk..mmg unik sgt...saya sorg je yg turun..lpstu bila nampak saya kat bawah..ada org kat atas yg mula turun..bila musim hujan, air terjun dia lg cantik..
habis bergambar saya rasa lapar (saya mmg bawa sedikit makanan)so minta driver bawa k 7E..otw tu dia stop kat Tanrak Talaymok! X sangka dpt gak singgah tpt ni..mmg one of my point dlm my itinerary.. Alhamdulillah syukur..betapa cantiknya kaw ini..byk bunga.. Landscape yg menarik. Angin sejuk menyapa sbb tpt tinggi..lama saya kat sini..rasa x puas  bergambar kat sini...masuk toilet dia pun sgt cantik..bersih,ada pokok bunga even dlm tandas..tiap satu bilik tandas di hias dgn pokok..unik sgt..
Lpstu kami bergerak balik sbb dah 2pm..singgah kedai beli roti..kat sini byk kedai..roti mmg ada tanda halal so x risau..sampai hostel 3pm..esok saya minta dia hantar k bas station 9am..tgh syok menyiapkan itinerary spjg berada di sini, terdengar org panggil dr luar sambil ketuk glass door.. Sekali tgk owner..dia tanya dinner dah makan k belum..saya kata makan roti je..lpstu dia offer nak bagi dinner..saya minta 2biji telur rebus..cukuplah..dia dtg balik dgn bawa 2biji telur rebus,3biji pisang dgn oren..baiknya... Alhamdulillah rezeki.. tgk channel 54 unitytv..siaran khas utk muslim di Thailand..ada ceramah...ada bacaan ayat2 Alquran..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Day 4 - 5/2/19
Bangun awal sbb nak check out pagi ni..dah siap semua saya kluar dr bilik naik menara tinjau..sejuk..bercakap kluar asap...kat sini hari2 boleh tgk sea of mist.. pagi ni x tebal mcm smlm..tapi terasa sejuk menggigil2..dahlah pakai baju nipis..x boleh nak digambar dgn kata2...walau ambik gambar/video masih x sama jika lihat dgn mata kasar...AllahuAkhbar..
tpt ni ada je org kluar masuk.. Ingatkan saya sorg je smlm..rupanya mlm tadi ada 2 kereta dtg bermlm di sini..local people..
lps breakfast..org smlm dtg utk hantar k petchabun bus station 700bath..kalau ambik teksi mmg harga fix 750bath..pd saya ok sbb jauh..jln naik turun gunung...dlm 40km lebih kurang 1jam...kat sini transport mmg agak sukar..digalakkan sewa kereta..kena berhati2 sbb walau jlnnya lebar ada beberapa selekoh yg tajam...kena minum air/telan air liur byk kali sbb telinga asik berdengung..mmg tinggi..turun mmg laju je..tapi nak naik k khao kho..menjerit kereta...semput..tapi lepas je kereta auto..
Dr carian yg saya jumpa.. ada minivan di Petchabun tetapi agak sukar nak dpt..tanya org sini mmg x ada bas di Khao kho atau sekitarnya..
Singgah kat deretan kedai tepi jln sbb nak beli asam jawa..rasa manis..ingatkan masam mcm asam jawa yg buat masak tu....beli 2pek 280bath...satu pek 150bath yg bersaiz besar.. Minta 250bath x dpt.. ada yg saiz kecil dlm 80bath/pek...Alhamdulillah sampai petchabun bus station(stesen bas yg kecil) dlm 9.30am..terus beli tix k bangkok 252bath 9.50am...bas 2 tingkat juga..dok kat atas lg.. Seperti biasa kena pakai seat belt.. seperti biasa dpt air mineral 350ml dgn roti(ada tanda halal).dok kat atas ni mmg sedap tidur sbb bas berbuai2..mmg syok..driver mmg bawa x laju mcm kat Malaysia..hampir 2jam perjlnanan ternampak ladang pokok kurma..x sangka ada kat Thailand.. Sapa yg sewa kereta bolehlah singgah..kalau dr Bangkok hala Petchabun..ladangnya belah kanan..bas berhenti utk makan..tpt yg sama masa saya nak k petchabun...kat sini ada jual buah,ada pisang bakar,ada kedai mcm 7e,beli coconut ice cream 20bath..tgh panas ni mmg sedap..
saya turun di Future Park-Rangsit utk k Don mueang airport,13bath..saja turun sini utk explore.. mall ni sgt besar...boleh tanya kat kaunter pertanyaan if lost...mereka boleh cakap English..siap ada tpt wifi free serta disediakan meja dan kerusi...dok situ sat utk check in AA... Update apps yg..internet sgt laju..utk k Don mueang airport..hala k level G..cari Amazon cafe.. Kluar pintu.. naik eskalator utk tunggu bas no 29..jgn hala k seberang jln pula..Tiap 5min ada bas..dlm 25min sampai airport don mueang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Akan sambung utk cerita di phattalung pula..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:27 AM | Show all posts
Ada no telefon tour guide bangkok tak? atau driver? Nak g dalam 12 dewasa, 2 kanak2..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Sambungan dari Trip k Khao Kho & Phattalung during CNY(2-7 Feb 2019).

Day 5 - 6/2/19
Tidur d airport sbb x nak bazir duit utk stay 1mlm..dpt beli tix flight k hatyai rm68 sbb nak k Phattalung utk sea of lotus(Feb-May)...dr hatyai airport naik shuttle bus (60bath) k hatyai town..turun di odeon..dekat dgn train station...lpstu naik train k phattalung 18bath..class 3 so x ada no tpt duduk..kerusinya drpd kayu..warna oren...hampir 2jam perjlanan...melalui sawah padi di kiri kanan.
Di Phattalung ni ada masjid,kedai makanan islam..kluar dr train station hala k kiri sampai jln besar..melintas k seberang jln..masuk lorong pertama blh kanan jln tu..terus jln hingga jumpa masjid Al Islam di belah kiri..kat situ byk kedai makanan org islam...mmg komuniti islam d Phattalung sgt kecil..saya jumpa org Malaysia yg bekerja di Phattalung..berkenalan dgn 2org Islam kat kedai depan masjid...kedai makan saudara Abdul Malik...roti pisang sgt lembut dan sedap..bukan Islam juga makan di kedai tersebut..kedai itu milik Khatib Masjid..Masjid tersebut nak ditambahbaik..so sapa2 yg dtg Phattalung silalah buat sedikit sumbangan..
Kat Phattalung ada beberapa tpt yg boleh dilawati..Dataran Lampam, tpt makan but not halal..angin kuat kat sini..ada bamboo garden..
Hot Spring, gunung Kong Ra utk lihat sunrise(ada awan bentuk karpet)..kena naik Jeep utk k gunung dlm 500bath..
Dr phattalung naik tuk2 40bath (30km) utk k chuanchom resort yg berdekatan dgn tasik Thale Noi..800bath satu mlm.ada breakfast...ada free bicycle utk round area ni..bilik besar,bersih,ada wifi, tv,free air mineral,bilik air pun luas...ada 7E(kena jln kaki sikit)...Nama saya terpampang kat pintu bilik..
tuk2 beroperasi dr 6am- 5pm sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Day 6 - 7/2/19
Esoknya nak kluar bilik dlm 6am ada terhidang my breakfast atas meja d luar bilik. Ada 4keping roti,jem strawberry,telur rebus 2biji,air panas dlm small kettle.. Coffee,tea,ovaltine dlm pek kecil,buah oren...Bawa masuk k bilik sbb nak dptkan bot utk mengelilingi tasik Thale Noi..utk menikmati keindahan sea of lotus..alam sekitar..burung2 yg byk berhijrah....jln kaki saja k tpt bot..x sampai 5min pun...Kebetulan jiran sblh (retired French couple) juga nak sewa bot..so saya tanya boleh share bot utk 2jam..so mereka juga setuju...sewa bot 450bath/jam atau 800bath utk 2jam..bot boleh muat 6org. Digalakkan keluar awal dlm 6.30am atau lewat ptg utk menyaksikan keindahan alam di Thale Noi..
SubhanaAllah cantik sunrise, langit biru, reflection yg sgt cantik..sea of lotus yg baru start berbunga..kerbau air yg byk..kerbau air ni makan pokok lotus..menjelajah tpt org tangkap ikan...sgt unik cara diorg tangkap ikan..ada bunga warna light purple dgn yellow yg sgt kecil..nampak byk kerbau air tgh lepak2 kat kaw yg redup..dahlah warna kulit kerbau kelabu..tanah tpt bermain juga kelabu..mmg x akan perasan....2jam menjelajah tasik Thale Noi..mmg puas hati..
Lps habis tour ronda kedai2 berdekatan..kat sini popular brgan dr rotan/buluh..ada ikan pekasam..lps puas ronda balik bilik utk check out. Owner tlg hantar k tpt tuk2 berdekatan dgn 7E.. naik tuk2 35bath.. Sampai Phattalung train station beli tix k hatyai junction 18bath jam 12.20pm..sampai hatyai beli kekacang sblm jln kaki utk k tpt menunggu bas MVS Trans jam 7pm, RM70.

Alhamdulillah puas hati dgn trip ini..
Sesiapa yg berhajat ke Khao kho atau Phattalung... pengalaman saya ini boleh dijadikan panduan..byk tpt kat khao kho dan Phattalung ni..Yg pasti saya akan dtg lg k khao kho dan Phattalung..

Utk trip Khao Kho...
Jika dari Bangkok, boleh ambil bas dari Mo Chit Bus Terminal ke Petchabun dan dari pekan Petchabun perlu sewa teksi terus ke Khao Kho dengan perjalanan lebih kurang sejam dgn tambang 750bath.x sure ada minivan area ni.
Kalau nak terus dr kl k Phitsanuluk airport pun boleh..dr airport sewa kereta..1jam perjlanan k area  route 12..area route 12 ni mmg cantik viewnya...stay 1 mlm area route 12..cover tpt2 menarik..esoknya stay 1mlm area khao kho..best time to go Nov-Feb.. Boleh tgk Cherry blossom..

train pun ok..dr Bangkok k Phitsanuluk..6jam perjlnanan..fare lebih murah dr bas..dr phitsanuluk boleh sewa kereta.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:09 PM | Show all posts
cintapdyg1...tepekla gamba2 awak kt Khao Kho tu...nk tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cintapdyg1 at 12-2-2019 10:10 PM
forselab replied at 12-2-2019 01:09 PM
cintapdyg1...tepekla gamba2 awak kt Khao Kho tu...nk tgk...


Saya dah lupa cara nak share photos..lgpun byk gambar ada muka saya..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sri Dit Waterfall..lapisan batuan yg sangat unik.masa ini air x banyak..

IMG_20190204_121355.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa ini sea of clouds sgt tebal..matahari  warna putih sahaja.
IMG_20190204_072214.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
The Blue Sky Resort.. Tanrak Talaymok..semua ada muka saya..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Waktu ini jam 9.30am..
IMG_20190204_081315.jpg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046839s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list