JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
14374
View
116
Reply

Sapa sini berangan nak bela sekor naga?

[Copy link]

Author: tyrande_81    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-11-2013 12:16 PM | Show all posts
Bela naga tak apa, jangan bela babi sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 02:11 PM | Show all posts
naga? erk..
i fobia dgn reptiles, tgk anak cicak pun dah melompat
apatah lg naga
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 03:23 AM | Show all posts
alphawolf posted on 11-11-2013 10:14 AM
Kat Jepun orang duduk kat naga lagi...Nagasaki

Kalau tak salah aku,di Kedah ada tempat yang dipanggil Kampung Naga Lilit.

Wallahualam.

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 02:56 PM | Show all posts
Benang pasal naga ni sunyi senyap la puloks...huhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2014 01:08 PM | Show all posts
aku nak!!!
nak naga nama Falcon mcm cerita never ending story tu..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2014 01:43 PM | Show all posts
nak  NAGAsari...yum yum
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2014 04:43 PM | Show all posts
nak. tapi sure susah nak basuh taik dia
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2014 04:23 PM | Show all posts
thread in sungguh MISTERI  ....
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2014 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Naga mmg best
Tapi kalo aku...aku nk bela hewan besar yg berbulu tebal mcm dlm citer avatar tu
Bast woo kalo dpt tido atas dia   
Sambil baring2 ajak dia terbang
Walopun dia besar gedabak...tapi dia sgt comel....hihi

TT...... ko blk kg nek naga keras woo
Aku leh blk kg sambil baring2 dgn empuknya menaiki hewan belaan yg comel, putihgebu serta taat
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 12:22 PM | Show all posts
aku bela tungau je...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 02:10 PM | Show all posts
Bela pokok buah naga je la.. Last edited by gaza on 3-10-2014 04:17 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2018 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Jom bela 3 Naga. Acah2 jadi Daenerys Targayen pulak... Phui
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 02:43 PM | Show all posts
tyrande_81 replied at 7-8-2018 11:52 AM
Jom bela 3 Naga. Acah2 jadi Daenerys Targayen pulak... Phui

tamak betul ko nak sampai 3...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2018 01:28 PM | Show all posts
Nak tumpang boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak Naga dalam cite Shrek. bulu mata melentik, bibir calit lipstick.... auwwww

Dragon_and_Donkey.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 08:34 AM | Show all posts
kisah naga....

baru2 ni  iols ade family day kat melaka....so ade salah satu malam tu ade aktiviti/pertandingan memancing....

so dlm family ni diketahui la ade sorg anak sedara ni (kite namekan M) ade ability untuk nmpk bende2 ghaib ni....malam mase sepupu sepapat masing2 dgn joran nak tunjuk skil mancing masing2....si M ni...dok jalan la tepi2 laut...kat tmpt2 org mancing tu (ade torch light...in fact ramai yg bawak torch light so agak terang)...

pastu sebelum pertandingan tu abis....si M ni naik dulu...tapi die buat muke biase je borak2 dgn akak n abg2 die...

hari last...mase kitorg nak balik dh...baru mak si M ni bercerita....si M kate ade naga kat laut tu!!! bukan naga je...duyung pon ade!!!! tapi mmg ade batu timbul sket kat tgh laut tu....n mmg bnyk tali pancing putus malam tu....

kalo ikut logik...tepi pantai je...bkn ikan laut dalam yg besar smpai leh putuskan tali....takde la pulak aku tanye ape rupe makhluk tu sbb kami masih kat tmpt tu...(agak seriau jugak)...mase dgr cerita tu angguk2 je la...dlm hati dupdap2 jugak....

kenape kitorg percaya cakap si M ni? sbb mmg die betul2 leh nmpk...sbb die pernah berunding dgn makhluk yg mendiami pokok yg tak boleh ditebang!!! makhluk tu kate die dah duduk kat pokok tu 200 tahun.... sebelum tu....ade ustaz dh dtg...tapi bende tu degil....tapi dgn si M ni...bende tu mau runding...maybe sbb si M ni budak lagi....budak tak budak dah 14 tahun jugak umurnye....si M ni offer bende tu soh duduk kat pokok lain n jauh dr org....

dgn jayanye bende tu beralih dan pokok tu ditebang....si M ni mmg tak bercakap dgn kitorg...die bercakap dgn family member die sahaja....mak ayah abg n akak die....die anak bongsu... so kalu kite tanye die ape2...die angguk atau geleng je....mmg tak pernah dgr suara die kecuali kalo ko duduk dekat waktu die ckp ngan family member die...bru leh dgr suara die...

kat rumah aku??? die cakap ade pompuan rambut pnjg muke hitam n merah sbb terbakar.....cik kak ni aku pon biase nmpk....die la yg mencangkung atas sofa dlm bilik aku......harey btol!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 09:10 AM | Show all posts
aku percaya ada naga. naga tasik chini. mcm cerita di atas, ada seseorg pernah gmbrkan kat aku bentuk naga. katanya lbh kurang mcm dragon ball punya naga. dan aku percaya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049218s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list