Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
78245
View
116
Reply

Trend Sport Rim Rota

[Copy link]

Author: leon_mclaren78       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-8-2013 05:45 PM | Show all posts |Read mode


Lately trend sprot rim rota ni semakin menjadi2 plak ye. Kat memana pun ada jah org pakai.

Tp ai x paham la... selesa ke drive kereta yg bertayar rim rota nih? Mcm susah nk belok jah... pastu x bergesel ka kalo ada penumpang lain? Siyes ai rasa mcm ngilu jah tgk tayar kereta bergesel dgn body kereta tuh... Pastu kereta x berat ke dok pasang rim berat mcm nih... especially keta2 kecik mcm viva & kancil tuh??

Apa pendapat uols? Ada sesape kat sini yg dh tuka kepada rim rota ke?
Single Polls, Total 123 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2013 05:49 PM | Show all posts
Yg ni antara rim rota yg melampau....
rota.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2013 05:52 PM | Show all posts
ni ada lagi....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2013 05:55 PM | Show all posts
tak rosak ke tayar???


Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2013 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
leon_mclaren78 posted on 12-8-2013 05:55 PM
tak rosak ke tayar???


Kalo mcm ni kalo ikotkan mmg la. Tapi biasenye diorang pakai adjustable suspension dan selaraskan pada hard. So bounce tu xkuat sgt dan semestinya keras gila suspension kau.

Pakai rim jenis mcm ni xde masalah pun. Kdg2 ade yang lg ringan dr yang biasa2. Aku pkai salah satu jenis yg mcm ni kat kereta aku. Saiz 16 lebar 8jj. Spring sport dan absorber elok skit. Tp x adjustable. Dan xla lowered tahap xleh lalau speedbump. So far ok. Xde sangkut dan tak rasa berat.   Last edited by ninokostra on 12-8-2013 10:55 PM

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2013 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Rim lebar ni best jgak kalo jenis yang suke layan corner. Lbh stabil tp bgantung pada lebar dan jenis tayar jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 08:53 AM | Show all posts
ninokostra posted on 12-8-2013 10:51 PM
Kalo mcm ni kalo ikotkan mmg la. Tapi biasenye diorang pakai adjustable suspension dan selaraska ...

tepek sikit gambar keta bang....

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 09:06 AM | Show all posts
mengarutla pakai rim ni...
kat bengkel tmpt aku buat part time ada 3 set rim rota ni... ada yg pakai seminggu je dah buka...pakai rim ori balik.... bawa mak dgn ayah habis sagat tayar kat body.....yg fender koyak rabak pun ader....
lagi satu.. arm bush cepat jahanam pakai rim ni...alignment pun hancur..
dan utk info, ramai member yg dah kena saman dgn JPJ pakai rim ni...

pada aku rim japan still yg terbaik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2013 09:18 AM | Show all posts
zulka posted on 13-8-2013 09:06 AM
mengarutla pakai rim ni...
kat bengkel tmpt aku buat part time ada 3 set rim rota ni... ada yg paka ...

ooo... kena saman kat JPJ kalo pakai rim rota ni ea??

Bagi ai rim rota ni cantik utk kereta2 berhias yg x bergerak jah... kalo di bwk bjalan, mcm siksa ai tgk.

Apa yg pasti kereta yg pasang rim rota ni x bleh bwk penumpang ramai2. Kereta ai guna rim 16 biasa, itu pun rasa tersagat2 bila penumpang penuh kat blkg..

Maybe mereka yg pasang rim rota ni jenis yg berfalsafah biar tersiksa asal cantik bergaya.. x gitu?



Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 09:38 AM | Show all posts
kalau nak pakai boleh,
tapi cari rim rota original Japan..
pastu pastikan ofset dgn kelebaran rim tersebut sesuai dgn kete..
JPJ saman sebab ada rim yg lebih lebar dari tayar...so faktor keselamatan atas jalan dah takde....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 10:30 AM | Show all posts
Rim yg jenis lebih lebar pada tayar ni bukan ke lebih cenderung untuk lebih rosak dan calar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 10:39 AM | Show all posts
Nocturna posted on 13-8-2013 10:30 AM
Rim yg jenis lebih lebar pada tayar ni bukan ke lebih cenderung untuk lebih rosak dan calar ke?

ya betul.. pantang kena devider sket mesti sumbing...

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 12:39 PM | Show all posts
Iols slalu nampak kete pkai rim jenis ni bwk slow je n nmpk mcm tkangkang dr blkg
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 12:42 PM | Show all posts
hehe, geng2 saga flx pun ada yg buh rim rota ni..

bagi depa cantik hehe..

tapi aku tak berkenan sbb concern aku lebih kepada keselesaan aku drive, penumpang dn fuel fc plus maintenance.. aku mampu nak menten tayar rim sport 14 default saga flx exec tu je.. nk pakai fancy2 ni kena byk keluar duit..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 05:36 PM | Show all posts
zulka posted on 13-8-2013 10:39 AM
ya betul.. pantang kena devider sket mesti sumbing...

Kalau macam tu mmg susah laa nak jaga rim camtu..

Jalanraya kita ni bukan nya cantik and well maintained..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2013 08:54 AM | Show all posts
Nocturna posted on 13-8-2013 05:36 PM
Kalau macam tu mmg susah laa nak jaga rim camtu..

Jalanraya kita ni bukan nya cantik and well  ...

ya...
in fact, aku pakai rim 18, tapi bukan Rota ye....
baru2 ni lalu kat jln. semarak (shortcut from Pulapol to Sri Rampai)
masuk lobang sket je pun dah bcalar balar...jahanam rim aku
aku dok fikir mcmcna la geng2 rim Rota tu jaga rim....


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2013 12:06 PM | Show all posts
tgk jenis keta pun dah tau, tuan punya keta jenis sakai pprt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2013 03:08 PM | Show all posts
Ekceli trend rim rota ni org2 kat Jepun yg mulakan, tp lg extreme sampai muka rim tu facing ke langit ... kalo x silap ai penah tgk kat dlm berita kat tv, 2 tahun lps kot. Ms tu ai dh agak... nnt mesti trend ni akan menular ke Malaysia... kan betulll....

Trend rim rota ni rasanya utk org2 yg byk duit sampai x tau nk buat apa selain dok membeli & menukar tayar & rim baru jah kot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2013 03:13 PM | Show all posts
ni lg contoh2 rim rota from oversea owners..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2013 03:14 PM | Show all posts
Kalo nk pakai rim rota, beli la yg ori... otherwise jadik mcm ni..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114201s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list