Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
22267
View
142
Reply

foundation ape yang best

[Copy link]

Author: jargon       Show all posts   Read mode

Post time 23-9-2013 10:16 AM | Show all posts
foundation klu ada special event pakai supra kryolan je.....
klu hari2 biasa pakai bedak arab yg 3 in 1 tu je....x perlu spray2 bg  tahan lama sbb lg berpeluh lg cantik jadinye....
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 10:44 AM | Show all posts
dulu kini & selamanya LANCOME Photogenic....

muka iols yg stendet2 kampung trus jd photogenic...heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 01:09 PM | Show all posts
me pakai sephora ok jer rega pun reasonable
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 01:31 PM | Show all posts
revlon photoready dlm ranking nomot 1 iols...body shop ranking nomot 2...revlon colorstay ranking nomot 3..

tak penah try brand mahal2..ulang pakai these 3 dari dulu sampai sekarang...zaman student pakai brand face shop itu...tp sekarang dah discontinue dah range tu dan iols pon tak terasa nk try range die yang lain...so continue these 3 aje lah sbb sesuai dengan kulit..cantik...affordable...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 02:09 PM | Show all posts
awinpj posted on 23-9-2013 10:04 AM
avene punya spray tu for make up setting ke?

Haah. Orang selalu pakai before atau lepas makeup. Time tengahari nak kasi refresh balik muka pun boleh. Tapi maybe tak sesuai dengan kulit aku or aku tak reti guna. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 02:54 PM | Show all posts
MegiTomyam posted on 22-9-2013 09:11 PM
Aku ada beli yang Avene punya spray. Tapi tak reti la nak spray macam mana. Aku try spray dah rasa ...

ha ah,jgn dekat2 muka sampai berair..kita amik wap2 je gitu,mcm lalu2 je kat muka gitu.kira ada jarak jugak la....lpas spray tu,duk kejap dpn kipas..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 03:30 PM | Show all posts
MegiTomyam posted on 22-9-2013 01:11 PM
Aku pakai Mary Kay Timewise foundation kalau nak keluar rumah lama2

antara 3 tu mana yg paling best dan tahan lama utk org bekerja?
sy pakai bb cream time keje...tpi mcm x cantik plak kt kulit...capuk2 kt muka ..nmpak la tompok2 bb tu sbb muka jenis bminyak...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 03:40 PM | Show all posts
CikE posted on 23-9-2013 03:30 PM
antara 3 tu mana yg paling best dan tahan lama utk org bekerja?
sy pakai bb cream time keje...tp ...

Tiga2 tu okay je sebab semua memang untuk kulit berminyak. Try salah satu dulu. Kalau tak suka tukar yg lain pulak. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 03:44 PM | Show all posts
ALDRIN posted on 23-9-2013 10:44 AM
dulu kini & selamanya LANCOME Photogenic....

muka iols yg stendet2 kampung trus jd photogenic...h ...

ada lagik ek lancome photogenic?

it was my fav foundation many many years ago. lepas tue dier discontinue....so i terpaksa beralih arah. and sudah try many foundations until terjumpa dgn yg ini and stick to it for quite sometimes dah....

my newly found love...guerlain parure gold...i just love its glowing effect....and its gold ingredient that treat ur skin while using it...

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 03:56 PM | Show all posts
oh, kalau nak option murah, i love ronasutra foundation. cuma yg boringnyer nak kena basahkan sponge masa nak apply. so, kalau nak mekap dlm keta leceh ler pulak.

tho it does not provide full coverage, but it gives skin the glowing and pinkish2 effect tue. me likey!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:31 PM | Show all posts
high perfomance foundation by farmasi...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 06:18 PM | Show all posts
tina^^ posted on 23-9-2013 03:44 PM
ada lagik ek lancome photogenic?

it was my fav foundation many many years ago. lepas tue dier d ...

Yupe...di Msia mmg x de..terpaksa mengirim kat kwn2 kt overseas suruh belikan....

Yg Guerlin ni bagus ye? wow...harus ku coba jua....ni brp RM nyer sis?
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 06:32 PM | Show all posts
jargon posted on 22-9-2013 01:28 PM
berus kat mana nak beli...g satu memg lah kulit x samakn cuma nak tahu korg sume banyak guna jenam ...

Berus yang bagus ialah jenama MAC, Bobbi Brown, cuma mahal la, dlm RM100+, tapi bulunya lembut dan tak rosakkan kulit muka.

Jenama Pore Putty kat Sasa, hanya bedak tapi serbuknya halus sangat, bila apply, mmg puas hati.

Like I said, kena trial and error.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2013 11:28 AM | Show all posts
mesti oil-free ...most maybelyn product sesuai untuk kulit berminyak.
tapi untuk kulit i yang berminyak ni i prefer Revlon Colorstay, price around RM50++ (guardian / watson)
revlon-colorstay-foundation-340-early-tan-combination-oily-revlon-foundation-150.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2013 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok..baru trbuka jua mnda yg trtutup psl fondesen ni sbb bebaru ni.dah frust sgt iols sapu krim sapi jahhh tp xkekal la..nek jrwat sbijik kt muke ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2013 11:48 AM | Show all posts
cathy doll bb cream pon ok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2013 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
imsonaif posted on 24-9-2013 11:48 AM
cathy doll bb cream pon ok

Yg tu brand sendayu tinggi ke..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2013 12:04 PM | Show all posts
bb cream garnier pun ok..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 08:10 PM | Show all posts
MegiTomyam posted on 22-9-2013 01:11 PM
Aku pakai Mary Kay Timewise foundation kalau nak keluar rumah lama2

yg maybelinetu muka nampak shiny tak nanti? muka i bi kadang2 oiky kadang2 too dry..susahhh..huhu..tgk haa berkilat je semua gambar...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg ni dah jrg pkai fdtn..biasa pkai bb cream maybelline clear smooth pastu sapu bedak pixy..last skali spray vit E face mist brand bodyshop..mmg best kekal bedak sampai ke ptg..spray ni sesuai tuk kulit kering tp my fren kulit minyak pkai npk cantik glow jer kulit dia.. puas ati lah pkai spray ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2013 12:51 AM | Show all posts
sharahaila posted on 2-10-2013 08:10 PM
yg maybelinetu muka nampak shiny tak nanti? muka i bi kadang2 oiky kadang2 too dry..susahhh..huhu. ...

maybelline tu setakat yg i pakai okay je. Tak oily pun muka. Just dia tak tahan lama sangat.
Bila dah tengahari kena topup balik. Tapi tak kisah sangat pun pasal tu sebab lepas solat zohor mesti tepek bedak balik. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2013 06:45 PM | Show all posts
double wear - estee lauder

so far works fine utk muka yg combination
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 02:00 PM | Show all posts
pakai bb cream simply siti je..tap takde la tahan lama sampai petang
ingat nak cuba revlon colourstay plak
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 11:47 AM | Show all posts
my feberet is mary kay foundation..selama sy pakai ni warna dia kekal seperti asal walaupun setelah lebih 5 jam.

kategori yg Matte, dia ada mikrosfera khas untuk serap minyak n kawal kilatan.  kulit sy x rasa berat sbb dia x tutup liang roma n yg penting nmpk natural. member slalu kata nmpk sy cam x pakai bedak sbb trus nmpk cam kulit ori.. hihi..sukeee
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2013 11:10 AM | Show all posts
DeWaveless posted on 18-10-2013 11:47 AM
my feberet is mary kay foundation..selama sy pakai ni warna dia kekal seperti asal walaupun setelah  ...

brp rege mary kay?ade nmpk jual kat maju juntion kat sbelah kedai ag2000
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052759s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list