Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
37005
View
283
Reply

Ciri-ciri foundation yg anda semua inginkan

[Copy link]

Author: shieda       Show all posts   Read mode

Post time 27-6-2014 12:19 PM | Show all posts
lil_honey posted on 27-6-2014 09:36 AM
kat tarte punye rack pun takde eh? huhu..i punye dah nak abis ni...i suke pakai..
i byk beli lip  ...

apa kata lil selamba je la letak gamba bibir lil pakai tarte lip tint tu kat sini ...nak gak tgk swatch on the lip..nanti kitaorg like ramai2
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2014 01:10 PM | Show all posts
awinpj posted on 27-6-2014 12:19 PM
apa kata lil selamba je la letak gamba bibir lil pakai tarte lip tint tu kat sini ...nak gak tgk s ...

uih...idak la iols nak menghapload gamba iols..kang iols kene PA naye jek..tau2 je la cari nih ramai mental
nnt iols pm uols bg gambar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2014 09:38 AM | Show all posts
tab dah ada giorgio armani luminous silk..dah pakai utk 1 bulan.pada pendapat tab anna sui tetap terbaik sebab armani ni tab tengok muka ok je xde la bagus sangat. TAPI orang sekeliling tab semua cakap muka tab nampak lebih halus dan flawless. jadi tab keliru sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2014 10:14 AM | Show all posts
lil_honey posted on 27-6-2014 09:36 AM
kat tarte punye rack pun takde eh? huhu..i punye dah nak abis ni...i suke pakai..
i byk beli lip  ...

setakat ni mascara benefit they r real tu best .. ingtkn i sorang je yg suka mascara tu .. hehe ..



Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2014 09:54 PM | Show all posts
tabasco posted on 30-6-2014 09:38 AM
tab dah ada giorgio armani luminous silk..dah pakai utk 1 bulan.pada pendapat tab anna sui tetap ter ...

Hi tab. Boleh tak suggest bedak yg nampak mcm kita Pakai make up or make up natural, brand apa ya? Suggest powder yg Pakai selepas sunblock. Skrg sy Pakai Este Lauder invisible powder, muka Jadi gelap dan mcm x Pakai make up plak Pakai even dah ambil Warna paling cerah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2014 01:33 PM | Show all posts
aina_shaira posted on 1-7-2014 09:54 PM
Hi tab. Boleh tak suggest bedak yg nampak mcm kita Pakai make up or make up natural, brand apa ya? ...

hi aina, sorry lambat reply.intenet x menentu sejak kebelakangan ni.

bedak muka ni coverage nya low to medium..jadi memang mencapai matlamat lah klau xmau mekap tebal dan nak cepat.biasanya bedak muka memang bagi nampak macam tak pakai mekap sebab tak tahan lama. jadi kalau boleh kena apply di muka selalu.

kalau muka nampak gelap lepas pakai compact powder, kemungkinan shade yang tidak sesuai. kadangkala beauty counter ada shade yang amat terhad dan x semua warna kena dengan kulit kita. cuba tanya mac dan bobbi brown sebab dorang memang ada banyak sangat warna pilihan. estee lauder tab tak pernah cuba tapi pernah dapat liquid foundation sample utk doublewear. tab pakai tak tau la kenapa muka pun jadi gelap jugak. EL invisible powder tu rasanya mempunyai coverage yang sangat nipis, yang orang guna sebagai setting powder selepas tepek foundation segala atau pwder utk kegunaan harian yang boleh letak dalam handbag dan dibawa kemana2.sebab tu nampak mcm tak pakai mekap langsung.

ataupun, kalau aina xmau pakai liquid foundation sbb terlalu 'berat' utk muka, try liquid foundation yang berasaskan air sebab foundation gini memang nipis, xperlu tepek banyak2 contoh chanel vitalumiere aqua.ataupun bb cream, sangat bagus.tab guna etude house bb cream precious mineral bright fit.

cara terbaik utk mengelakkan muka nampak gelap, bgtau SA tu kita nak warna yang sama atau cerah dari kulit. kedua, jangan beli terus. take your time in buying powder and foundation.lepas dia apply di muka, jalan2 dalam mall dalam beberapa jam dan tengok hasil di muka macamne.kalau puas hati boleh beli.kalau tak, jangan beli.



Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2014 03:59 PM | Show all posts
siapa pernah try mistine bb baby face cream? kawan2 saya ramai jual. rasa macam try pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2014 12:31 AM | Show all posts
vanilacup posted on 4-4-2014 10:59 AM
baca review BB cream dari Farmasi Colour Cosmetics(FCC) mcm ok je! Sbb dlm BB cream dia ada minyak a ...

FCC mmg susah sket nak dpt. ade kat kawasan terpilih je. kalau nak terai boleh tgk kat thread sy di bod jual beli
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2014 01:54 PM | Show all posts
hani85 posted on 19-7-2014 12:31 AM
FCC mmg susah sket nak dpt. ade kat kawasan terpilih je. kalau nak terai boleh tgk kat thread sy d ...

dah beli kat Parkson Selayang Mall.Finally
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 12:53 AM | Show all posts
sekarang ni selesa dgn maybelline dream matte mousse foundation. sesuai utk kulit berminyak. rasa flawless.





Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 12:54 AM | Show all posts
sekarang ni selesa dgn maybelline dream matte mousse foundation. sesuai utk kulit berminyak. rasa flawless.





Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya la.camna nak bagi mekap tak crack kat bawah mata.?dah apply primer pon still crack.bawah mata i mmg ade wrinkle and dark circle.obvious tiap kali senyum mesti nmpak.even dah pakai corrrctor,concealar bagai.any suggestion?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2016 11:12 AM | Show all posts
Edited by niena90 at 29-6-2016 11:13 AM

Sekarang guna MAC studio fix fluid n too faced born this way. Tp niena prefer MAC lg sbb tahan lama n muka x jd oily compared to too faced ni muka jd berkilat n foundation cepat hilang kat area muka berminyak so mmg x best la..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 12:36 PM | Show all posts
ada siapa2 guna NARS foundation? boleh tolong bagi view tak? i'm currently using MAC make up base, foundation & compact powder. thank you in advance you all....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 02:28 PM | Show all posts
riantika replied at 20-7-2016 12:36 PM
ada siapa2 guna NARS foundation? boleh tolong bagi view tak? i'm currently using MAC make up base, f ...

i pakai nars foundation jenis compact.. ok la coverage dia tp i x bole komen lebih sbb i prefer pakai liquid.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 09:32 AM | Show all posts
nut.legacy replied at 20-7-2016 02:28 PM
i pakai nars foundation jenis compact.. ok la coverage dia tp i x bole komen lebih sbb i prefer pa ...

ok..thank you dear
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2016 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Pls review lg foundation uolss pakai plss
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 11:40 PM | Show all posts
foundation latest kita beli from Revlon but my next foundation would be Bourjois foundation.. sbb Youtuber Nisha Izzati recommend Bourjois Healthy Mix Foundation in her October Favs video....hehe... ada kat Watson brand Bourjois ni..murah je around RM50~60..





beliau cakap pasal foundation di minit ke 15..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 11:50 PM | Show all posts
yg Revlon tu heavy coverage so seldom pakai..just during weekend outing with friends then only I will wear it..for daily foundation kita suka Estee Lauder Double Wear light..



sebelum ni pakai Estee Lauder Invisible Fluid Makeup tapi dah discontinued la pula..  best foundation ni,  rasa macam tak pakai apa2 but still got some medium coverage for my skin...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2016 11:45 PM | Show all posts
before this i pernah pakai revlon yang photo ready tu. sangat tak sesuai dengan kulit ai, dari jauh nampak kilat kilat muka + tak betul betul bagi coverage dekat muka i.

and then tukar pakai bedak arab. mula mula pakai memang okay tutup semua pores tapi takdelah tutup kesan parut sangat tapi muka memang nampak bersih. lame lame pakai tumbuh jerawat makin banyak pulak

now tukar pakai fcc. alhamdulillah setakat ni okay and sesuai dengan kulit. i pakai yang high performance tu. muka tak bercapuk even pakai tebal + meresap dalam kulit, bila lama lama pakai tak rasa macam pakai makeup and memang lawa (ni memang review ikhlas and jujur ye)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081785s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list