Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15976
View
183
Reply

di tengah2 hutan ada lah situ,,,cari lah

[Copy link]

Author: Truth.8       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-3-2014 09:49 PM | Show all posts
cekmek posted on 9-3-2014 09:44 PM
ada aku cakap cara ko guna syirik?

cara tulis itu berbunyi pada siapa? orang2 muslims selalu anggap mereka lah di pilih di bumi...pada hal Pencipta tahu  segala-galanya...

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 10:08 PM | Show all posts
ko ni ambil bm ke tak dulu?..aku punya ayat GENERAL..sebarang kaedah boleh guna asalkan tak syirik..

ermm..ko guna guna setan ke?klau tak, tak payah terasa. kat sini semua orang boleh komen..either muslim ke tak..klau ko bukan muslim better ko gi chinese forum atau english forum..kat sana segala ramalan ke, bomoh ke, firasat ke semua boleh pakai..

but untuk kami muslim, SEGALA KAEDAH BOLEH GUNA KECUALI SYIRIK. MATLAMAT TAK PERNAH HALALKAN CARA.
klau ko buka thread just nak bgtau benda tu and tak alu-alukan komen better pm fb Najib sendiri.

klau ko tak paham istilah syirik (if u are not muslim) we all boleh describe futher for u

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2014 10:39 PM | Show all posts
cekmek posted on 9-3-2014 10:08 PM
ko ni ambil bm ke tak dulu?..aku punya ayat GENERAL..sebarang kaedah boleh guna asalkan tak syirik.. ...

tak perlu berlaga pandai ok...apa tujuan kamu menulis syrik? sebab orang2 muslims selalu anggap mereka lah yg terpilih atau khalifah di bumi....akhirat nanti tahu lah... jadi bila saya tulis...ia  mcm 'indirectly' pada saya

saya tidak merasa tapi dlm thread jgn post benda tong sampah di sini...
bagi saya segala adalah milik Pencipta...DIA akan tahu segala-gala nya...dan DIA akan memberi pada  mereka yg DIA di pilih...

...dan tidak perlu ajar saya isu pasal syirik ....

...dan saya tidak mahu buang masa balas dgn kamu lagi..


Last edited by Truth.8 on 9-3-2014 10:42 PM

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 10:43 PM | Show all posts
what ever..
ko yg nak cari gaduh..anyway semua orang boleh nilai..FULLSTOP!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2014 10:47 PM | Show all posts
cekmek posted on 9-3-2014 10:43 PM
what ever..
ko yg nak cari gaduh..anyway semua orang boleh nilai..FULLSTOP!!

kalau dtg sini ...biar bersopan sikit....jgn buka mulut sesuka hati tanpa guna akal fikiran

FULLSTOP

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 10:48 PM | Show all posts
kesian ko..attention seeker..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2014 10:53 PM | Show all posts
cekmek posted on 9-3-2014 10:48 PM
kesian ko..attention seeker..

kesian pada saya???
sepatuhnya saya kena kesian dgn kau....berlaga dan anggap khalifah di bumi ...

sama macam banda ache...anggap kahlifah ...tapi terbalik juga  sehingga kehilangan nyawa....

fikir-fikirkan lah

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2014 08:01 AM | Show all posts
cekmek posted on 9-3-2014 10:48 PM
kesian ko..attention seeker..

Mak bapak dia tak pernah mencintainya, sebab itulah dia mencari "attention" dgn forumers di sini.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 09:52 AM | Show all posts
Sephiroth posted on 10-3-2014 08:01 AM
Mak bapak dia tak pernah mencintainya, sebab itulah dia mencari "attention" dgn forumers di sini.  ...

dtg lah penghasut2...utk melaga-lagakan ....penyembah patung...hahahah

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2014 10:22 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 10-3-2014 09:52 AM
dtg lah penghasut2...utk melaga-lagakan ....penyembah patung...hahahah

Ini post aku kali ke dua lah. Kalau post saya yg terdahulu pun kamu tak dapat lihat, boleh percaya sangat kah "vision" kamu itu?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 10:30 AM | Show all posts
Sephiroth posted on 10-3-2014 10:22 AM
Ini post aku kali ke dua lah. Kalau post saya yg terdahulu pun kamu tak dapat lihat, boleh percaya ...
Ini post aku kali ke dua lah. Kalau post saya yg terdahulu pun kamu tak dapat lihat, boleh percaya sangat kah "vision" kamu itu?

Percaya atau tidak...terpulang....yg aku lihat hutan tebal2 ..apa maksud????

apa2 pun kita tunggu lah...saya pun dah berdoa pada Pencipta semalam supaya mudah di cari hari ini atau esok....saya percaya Pencipta akan mengabulkan doa saya...
samada mereka hidup atau mati itu urusan Pencipta ...kalau hidup saya amat gembira, akan berpuasa 3 hari...

tak pernah puasa tapi utk isu ini saya akan  berpuasa sekiranya ada mereka yg hidup.....


Last edited by Truth.8 on 10-3-2014 10:32 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2014 10:37 AM | Show all posts
by Truth.8

Percaya atau tidak...terpulang....yg aku lihat hutan tebal2 ..apa maksud????


Maksudnya kepala kamu sudah mula berubah menjadi kepala beruk??? MANA AKU TAHU? Lantak kamu lah apa kamu nak fikirkan.

tak pernah puasa tapi utk isu ini saya akan  berpuasa sekiranya ada mereka yg hidup.....


Suka hati kamu lah. Aku tak hirau sangat mereka hidup atau mati. Buat apa aku nak risaukan bangsa China dari Tanah Besar China sedangkan banyak kaum Hindu di Malaysia sendiri yg hidup tak seberapa dan memerlukan pertolongan aku?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 10:47 AM | Show all posts
Sephiroth posted on 10-3-2014 10:37 AM
by Truth.8
Maksudnya kepala kamu sudah mula berubah menjadi kepala beruk??? MANA AKU TAHU? Lantak kamu lah apa kamu nak fikirkan.

nanti terjawab lah....masa itu jgn hilang pula macam kes Tsunami yg saya tulis dulu pada :

19/12/2004  (sunday)  "the end time come like flood

26/12/2004 (sunday)  tsunami



Suka hati kamu lah. Aku tak hirau sangat mereka hidup atau mati. Buat apa aku nak risaukan bangsa China dari Tanah Besar China sedangkan banyak kaum Hindu di Malaysia sendiri yg hidup tak seberapa dan memerlukan pertolongan aku?

atas dasar kesian kerana makluk ciptaan Tuhan...dan saya akan berdoa malam ini kali kedua...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2014 11:16 AM | Show all posts
by Snake.8

nanti terjawab lah....masa itu jgn hilang pula macam kes Tsunami yg saya tulis dulu pada :


Kalau kamu buat thread macam itu sebelum December 2004, aku akan layan. Tetapi kamu buat thread selepas kejadian itu berlaku dan mendakwa kamu dapat ilham lah, vision lah, mimpi lah dan macam2 lagi itu, buat apa aku nak layan.

Aku nak tanya kau - apasal tuhan kau hanya bagi kau berita2 buruk shj? Apasal dia tak bagi kau ilmu saintifik dan teknology utk dikongsi dgn manusia lain? Dalam erti kata lain - apasal tuhan kau tak ada berikan benda2 yg berguna kpd manusia?

atas dasar kesian kerana makluk ciptaan Tuhan...dan saya akan berdoa malam ini kali kedua...


Kesihan kerana makluk tuhan kah atau kesihan kerana mereka orang China?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 11:26 AM | Show all posts
Sephiroth posted on 10-3-2014 11:16 AM
by Snake.8
Kalau kamu buat thread macam itu sebelum December 2004, aku akan layan. Tetapi kamu buat thread selepas kejadian itu berlaku dan mendakwa kamu dapat ilham lah, vision lah, mimpi lah dan macam2 lagi itu, buat apa aku nak layan.

ya lah saya tengok berita tv3 dan dpt vision sebab mereka sibuk cari di laut pada hal ia di hutan tebal...itu vision saya...sehingga skr mereka tak masuk hutan tebal di mana satu pulau...
Aku nak tanya kau - apasal tuhan kau hanya bagi kau berita2 buruk shj? Apasal dia tak bagi kau ilmu saintifik dan teknology utk dikongsi dgn manusia lain? Dalam erti kata lain - apasal tuhan kau tak ada berikan benda2 yg berguna kpd manusia?

kenapa??? semua jari2 tak sama...mungkin utk Pencipta tak bagi benda2 ini pada kau  sebab hati kau penuh dengki dan kotor

[/quote][quote]

Kesihan kerana makluk tuhan kah atau kesihan kerana mereka orang China?
dah mula hati kotor....pergi bersih kan hati penuh dgn kotor ini...

saya memang kurang minat kaum cina sebab2 tertentu tapi adakah saya kena benci mereka? tidak sama sekali

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2014 11:51 AM | Show all posts
by Truth.8

a lah saya tengok berita tv3 dan dpt vision sebab mereka sibuk cari di laut pada hal ia di hutan tebal...itu vision saya...sehingga skr mereka tak masuk hutan tebal di mana satu pulau...


Hutan mana? Bagi dia orang itu koordinat di mana nak cari. Hutan Vietnam kah? Hutan Thailand kah? Ataupun Hutan di Semanjung Malaysia kah? Atau hutan rimau dlm otak kamu itu. Kalau kata hutan je, mana mereka nak cari?

kenapa??? semua jari2 tak sama...mungkin utk Pencipta tak bagi benda2 ini pada kau  sebab hati kau penuh dengki dan kotor


Apa benda yg kamu merepak, Syaitan? Aku tanya apasal tuhan kau tak bagi manusia ilmu sains dan teknology melalui kamu, kamu merepak jari tak sama itu apasal? BODOH tak erti soalan. Macam mana kamu pass peperiksaan di sekolah dulu?

dah mula hati kotor....pergi bersih kan hati penuh dgn kotor ini...


Orang China hidup kah, mati kah itu semuanya bukan masalah aku. Tak ada kena mengena dgn diri ku. Terima kasih, malas nak layan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 12:12 PM | Show all posts
Sephiroth posted on 10-3-2014 11:51 AM
by Truth.8

sorry I have no time to entertain samsu drinking god worshipper.
dont waste my time and post rubbished.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 12:13 PM | Show all posts
berita kini...still searching in sea...
why? i hope the authority do search in remote island which thick jungles...
they sent many peoples to search....at least can send 200 peoples to island in between malaysia and vietnam  sea

Last edited by Truth.8 on 10-3-2014 12:16 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 12:38 PM | Show all posts
RABU  ------12/03/14
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 12:56 PM | Show all posts
Sephiroth posted on 10-3-2014 11:16 AM
by Snake.8
Kesihan kerana makluk tuhan kah atau kesihan kerana mereka orang China?

I remember two years back. I was angry with the supplier in china who cheated my orders. I used abusive words. i told them bad karma will circle back for cheating peoples.


this statments make them sad and angry and ask me to apologize....
i refused because  it your karma who cheated my orders ...
there are certain supplier in china are not to be trust...this can make us angry but not all ...some are sincere but is very difficult to find honest and sincere china  peoples in china...if you lucky...than good

Last edited by Truth.8 on 10-3-2014 12:57 PM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082022s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list