Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
57434
View
652
Reply

Kuching, Sarawak - Part 5

[Copy link]

Author: syue86       Show all posts   Read mode

Post time 25-4-2017 11:32 AM | Show all posts
laili_nur replied at 23-4-2017 12:25 AM
akak pun nk g kuching next month gigih baca dari page 1 nk dpt info.. byk je no telefon keta sewa fo ...

terbiasa baca dari belakang kak.hihi.lagipun minta no untuk kawan.saya memang dah dok kuching
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 02:55 PM | Show all posts
Sy br balik dr Kuching mlm ahad lps...puas ati ler bab mkn...Warung Nusantara antara tmpt mkn yg murah...berulang kali mkn kt sana...mee kolok hj Salleh kena gi pagi...sekejap jer tunggu tmpt duduk...RJ Ayam Bakar pun sedap...Top Spot harga mmg berbaloi kalo mkn seafood...tmpt2 nk pegi pun cover ke SCV, Jung Crocodile Farm, Pasar Serikin, Pasar Satok...walaupun ada gak yg skip...nk ke seberang tk lepas sb ujan...mlm2 lepak kt Waterfront tgk org busking...tk puas lak rasanya...cam kena repeat lg jer
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 02:56 PM | Show all posts
tysha replied at 25-4-2017 11:32 AM
terbiasa baca dari belakang kak.hihi.lagipun minta no untuk kawan.saya memang dah dok kuching

sy sewa kete dgn Hanna...rega quite ok
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 03:36 PM | Show all posts
ada tak contact no homestay yg boleh provide kereta sekali ngan driver?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 04:17 PM | Show all posts
Baru balik Kuching 22hb Mei.
Petang Kuching hujan.
Sedih. Terhad perjalanan....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 05:34 PM | Show all posts
nak tny. kt kuching ade tak sewa motor ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 29-5-2017 05:34 PM
nak tny. kt kuching ade tak sewa motor ?

becuti kat Malaysia ni shin lom penah jumpa org nyewakan moto mcm kat Indonesia.. Thailand.. belambak org nyewakan moto.. takot lesap kot
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 12:57 PM | Show all posts
ok tak itinerary saya ni...standby dulu  nih walaupun nak pegi lg 3 bulan...hehe

16/09/2017 Saturday
240PM - pick up from airport
-        Cari tmpt makan (Lunch) C Atok Kopitiam (nasi ayam penyet the best)
-        Pasar Satok (Medan Niaga Satok)
-        Kilang Kek Lapis C tgk harga..servey dulu
-        Check in hotel (Hotel Harbor View)
-        Warung Kak Darot, Kampung Stakan C minum petang ABC
-        Jalan2 Main Bazaar n Waterfront (org ckp Kedai Soon Lee souvenier murah)
-        Dinner Topspot (Kedai no. 25) C org ckp besttttt
-        Balik hotel - tido            


17/09/2017 Sunday
730AM - Breakfast Kopi O Corner/Kedai Teh Tarik cafeteria
-        Pusat org utan semenggoh
-        Serapi Corner/Sinpiao
-        Sarawak Culture ViIllage
-        Topspot Foodcurt (Dinner)
-        Bergambar kat patung kucing
-        Balik hotel- tido

18/09/2017 Monday
7.30AM C Breakfast kat kedai Teh Tarik Cafeteria
-          Terus ke Sarikin
-         Jong Corcodile Farm
-        Gua Angin
-         Tasik Biru
-        Kg Bayan (Tgk2 kek lapis)
-         Cat Muzium/muzium Sarawak/muzium islam
-        Dinner kat topspot lg atau Raja Ayam Penyet
-         Jalan2 amik angina kat waterfront
-        Balik hotel C tido


19/09/2017 Tuesday
7.30AM -  bekpes di teh tarik caf
-         Ulang kg bayan beli kek lapis (Mira atau Dayang Salhah)
-        melawat muzium n akuarium
-         flight balik jam 5pm
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2017 11:08 AM | Show all posts
zasssssss replied at 30-5-2017 12:57 PM
ok tak itinerary saya ni...standby dulu  nih walaupun nak pegi lg 3 bulan...hehe

16/09/2017 Satur ...

Hai Zassssssss,
Tak silap saya semenggoh wildlife tu tutup Sabtu Ahad.
Mungkin awak boleh masukkan pada hari isnin. Boleh singgah ke kilang pasu batu 4 juga.

Pantai damai, SCV dan boleh masukkan Kg Buntal sekali. Sehala.
Muzium Kucing tu mungkin boleh singgah masa balik dr kg Buntal
dan terus ke Pasar satok.

Saya kalau nak buat itinerary siap tengok google maps lagi supaya
mudah susun jalan sehala. Tak perlu berpatah balik.

Cadang beli kek lapis di Mira Kek House. Ada di kampung Boyan dan satu cawangan
dekat area Pasar Satok.



Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2017 11:30 AM | Show all posts
tediber replied at 5-6-2017 11:08 AM
Hai Zassssssss,
Tak silap saya semenggoh wildlife tu tutup Sabtu Ahad.
Mungkin awak boleh masukk ...

tengkiu tediber....ok saya akan revised itinary saya........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2017 02:56 PM | Show all posts
insyaALLAH nak g lagi Kuching
apa lagi ek tmpat menarik slain dr yg selalu baca kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 09:41 AM | Show all posts
THANK YOU FOR INFO
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 09:41 AM | Show all posts
THANK YOU FOR INFO
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:49 AM | Show all posts
syue86 replied at 19-3-2014 02:06 PM
Where to eat?

- SCR Express

Teh Tarik corner pun best...bnyk pilihan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:51 AM | Show all posts
tediber replied at 5-6-2017 11:08 AM
Hai Zassssssss,
Tak silap saya semenggoh wildlife tu tutup Sabtu Ahad.
Mungkin awak boleh masukk ...

Kek lapis selain yang popular tu....boleh gak dapat di kedai2 belakang waterfront...ada lorong cam kat masjid india,,budak ppuan jual bukak meja...mema sedap dan fresh..dia buat sendiri.  selalu akak akan beli dengan dia je..beli banyak selalu dia bagi discount

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:55 AM | Show all posts
newrule5 replied at 29-7-2016 11:04 AM
Thanks dee556. Rasanya nak go with Riverside and mintak extra bed lah. Nengok ramai yg recommend h ...

Sewa kereta pastu guna waze ok je...kat sana orang bawak slow...kena bersabar. tapi bagi yg baru2 nak drive kat kuching itu yang bagus,
tak rushing..
akak selalu dtg drive je..pasang waze sampai la mana2 ke serikin ke...ke kg arjuna ke...merata...pakcik waze je yang tunjuk jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:55 AM | Show all posts
newrule5 replied at 29-7-2016 11:04 AM
Thanks dee556. Rasanya nak go with Riverside and mintak extra bed lah. Nengok ramai yg recommend h ...

Sewa kereta pastu guna waze ok je...kat sana orang bawak slow...kena bersabar. tapi bagi yg baru2 nak drive kat kuching itu yang bagus,
tak rushing..
akak selalu dtg drive je..pasang waze sampai la mana2 ke serikin ke...ke kg arjuna ke...merata...pakcik waze je yang tunjuk jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:57 AM | Show all posts
aryn_mz replied at 25-4-2017 02:55 PM
Sy br balik dr Kuching mlm ahad lps...puas ati ler bab mkn...Warung Nusantara antara tmpt mkn yg mur ...

Best kan....akak pun suka Kuching tapi anak dah nak pindah balik KL tak la dapat pegi selalu. pegi pun dah tak seronok sgt sbb kira dtg jalan2 je. kalau anak masih di sana lain suasananya...macam rasa balik kg sendiri, dtg lama, bebas ke mana2...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:57 AM | Show all posts
aryn_mz replied at 25-4-2017 02:55 PM
Sy br balik dr Kuching mlm ahad lps...puas ati ler bab mkn...Warung Nusantara antara tmpt mkn yg mur ...

Best kan....akak pun suka Kuching tapi anak dah nak pindah balik KL tak la dapat pegi selalu. pegi pun dah tak seronok sgt sbb kira dtg jalan2 je. kalau anak masih di sana lain suasananya...macam rasa balik kg sendiri, dtg lama, bebas ke mana2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 11:13 AM | Show all posts
ainunaina replied at 13-9-2017 10:49 AM
Teh Tarik corner pun best...bnyk pilihan..

ada tnampak haritu tp tak singgah
penuh sgt perut asik makan je selang 2 jam
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:24 PM | Show all posts
sabtu ni nak terbang ke sarawak.....x sabar rasanya....nak try terjah tmpt2 makan yg korang sajes ni....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:43 PM | Show all posts
ainunaina replied at 13-9-2017 10:55 AM
Sewa kereta pastu guna waze ok je...kat sana orang bawak slow...kena bersabar. tapi bagi yg baru2  ...

kak Lina , kami bawak slow sebab kebanyakan tempat boleh sampai 15 ke 30 minit.
tak ada apa yang nak dikejar di sini.....life is easy.
nak pecut pun bukan ada highway macam sana.

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 10:22 AM | Show all posts
dee556 replied at 14-9-2017 03:43 PM
kak Lina , kami bawak slow sebab kebanyakan tempat boleh sampai 15 ke 30 minit.
tak ada apa y ...

betul la..kalau pecut pun kejap dah nak break...masuk simpang...di sini memang nampak kesabaran orang Kuching...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 10:24 AM | Show all posts
zasssssss replied at 14-9-2017 03:24 PM
sabtu ni nak terbang ke sarawak.....x sabar rasanya....nak try terjah tmpt2 makan yg korang sajes ni ...

Best makan2 di Sarawak...pasar satok tu segala macam benda ada jual. jangan lupa beli buah kristal. ce try semai bijinya mana tau hidup.sedap buah ni. akak selalu mesti bawa balik pucuk paku yang gemuk2 ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 10:26 AM | Show all posts
Dee....kenapa kita orang gi sana masuk Kg Budaya kena bayar mahal...local bayar murah je..kita orang Malaysia gak...tak aci tau...tak aci...tak aci...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047400s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list