Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
24140
View
96
Reply

Seronok Tak Menjadi Gadis Berupa Paras Matang Di Usia Muda Remaja?!

[Copy link]

Author: RED 666       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-4-2014 02:17 PM | Show all posts |Read mode
ramai juga aku tgk gadis belasan tahun yg nampak matang skrg ni sebagai contoh nelydia senrose dan diana danielle

nampak seronok je jadi macam diorang ni, di usia muda senang2 sahaja boleh diterima oleh org dewasa sebagai kawan-kawan mereka, berbanding dgn gadis remaja lain yg biasanya disisih org dewasa sebab dianggap masih mentah

kelebihan lain yg diorang ada dgn tubuh yg tinggi dan rupa yg matang, mereka lebih senang mendapat pekerjaan disebabkan perwatakan matang mereka, lebih2 lagi dalam kerja model, artis, badan beruniform dan pramugari

mereka juga lebih berupaya dalam bidang sukan disebabkan ketinggian mereka,

pada pendapat korang macam mana? best tak jadi org macam ni?


Last edited by RED 666 on 7-4-2014 02:31 PM

Single Polls, Total 75 Users voted
 
14.67% (11)
 
85.33% (64)
 
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 02:35 PM | Show all posts
mcm tak best je.. nampak tua sebelum waktunyer.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 02:42 PM | Show all posts
khailya posted on 7-4-2014 02:35 PM
mcm tak best je.. nampak tua sebelum waktunyer.. hihi

Bagi aku best jer... tapi genetik caucasian memang sentiasa nampak matang walaupun masih budak2. Pakej sempurna. Bygkan kalau kau dpt awek yg gedik yg tak bertempat macam kanak2 ribena, tak malu ke kau? Terutama bila ko bwk gi jumpa mak bapak kau, cara cakap macam budak2, pastu tak habis2 tergedik... perh, malu beb....







Last edited by Pailang on 7-4-2014 02:43 PM

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 02:44 PM | Show all posts
Pailang posted on 7-4-2014 02:42 PM
Bagi aku best jer... tapi genetik caucasian memang sentiasa nampak matang walaupun masih budak2. P ...

amboi..hehehe
ko igt yg muke nampak matang tu tak tergedik ker?..
same je beb...
cume tak best la rase umor mude lagi... tp org nampak da berusia.... tak syiok lerrr
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 02:49 PM | Show all posts
khailya posted on 7-4-2014 02:44 PM
amboi..hehehe
ko igt yg muke nampak matang tu tak tergedik ker?..
same je beb...

Same la tu... kalau nampak matang tapi gedik tak bertempat pun nak buat apa. Tapi kalau nmpak matang yg memang matang cantik lagi bagus. Ibarat satu pakej.

Tapi bahaya yg nampak matang tapi tak matang ni.. dia cakap lain, tapi dalam hati tak sama maksud apa yg dia cakap tu. maknanya dia cuma terikut2 dgn cara percakapan orang dewasa, tapi tak faham maksudnya. Macam budak2 yg baru belajar bercakap tu.. Kadang2 susah jugak nak nilai org yg betul2 matang ni...







Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 02:54 PM | Show all posts
aku suka awek muka matang.
Wat malu kalo ada awek muka mcm bdk skolah.
Mcm paedophilia beb.
Awek mcm nellydia bru best.
Cantek dn elegant.
Kahkahkah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 02:55 PM | Show all posts
aku tgk bdk2 skolah suke dress up mcm org besar..means 20an..masa diorg belasan thn mesti happy nmpk mcm dewasa..
tp bile da 20 30 an baru tau tak best sbb nmpk tua..
time tu baru la nk nmpk muda blk...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:00 PM | Show all posts
dapperman posted on 7-4-2014 02:54 PM
aku suka awek muka matang.
Wat malu kalo ada awek muka mcm bdk skolah.
Mcm paedophilia beb.

Yg ni nampak matang tak?? Ke muntah jer? Dalam fear factor ko rasa perangai dia cmaner?



Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:06 PM | Show all posts
Pailang posted on 7-4-2014 03:00 PM
Yg ni nampak matang tak?? Ke muntah jer? Dalam fear factor ko rasa perangai dia cmaner?


...

ni sapa? Aku xknl la.
Muka mcm bdk skolah jaa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:10 PM | Show all posts
dapperman posted on 7-4-2014 03:06 PM
ni sapa? Aku xknl la.
Muka mcm bdk skolah jaa.

Entah, aku trjumpa dalam internet je tdi...

Lagi rugi yg tak nampak matang pastu macam budak2, ditambah lagi mulut laser.... perhhhhh hazabb kalau jadi awek!!








Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:12 PM | Show all posts
baik usia dgn wajah sama
x de la org salah sangka

kekdg sian budak muda berwajah matang
dan gedik lak org tua berwajah bby face ni

apapn kita kena terima azali
yg dikurniakn oleh yg maha kuasa

wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:20 PM | Show all posts
bagi aku xsuka nampak sebelum usia
kalau tua nampak muda hoccay
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:25 PM | Show all posts
Pailang posted on 7-4-2014 02:42 PM
Bagi aku best jer... tapi genetik caucasian memang sentiasa nampak matang walaupun masih budak2. P ...

aku stuju ckp ko..antara nora danish & fasha, aku pilih fasha..sbb tu aku paham nape jejai pilih fasha..muka nora mcm kanak kanak riang..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak best la nampak tua sebelum usia... aku kategori berwajah matang... sebab? Badan aku tinggi dan muka aku muka mature (orang kata la)... tambah plak aku pakai spek so nampak la ketuaan itu.... huhu

Bayangkan la masa aku baru 19 tahun, beberapa orang ingat ingat umur aku dah 24,25 gitu.... sebab? Penampilan aku yg berbaju kurung dan bertudung labuh... ditambah dgn badan aku yg tinggi dan muka aku yg nampak mature....

Kakak aku tua 3 tahun dr aku tapi sebab muka dia baby face dan katik dan aku pulak muka bujur dan tinggi jauh la dari dia so ramai ingat aku kakak... sakit betul hati aku...

So tak best pung kalau kita ni nampak mature dari usia kita....
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:38 PM | Show all posts
Pailang posted on 7-4-2014 02:49 PM
Same la tu... kalau nampak matang tapi gedik tak bertempat pun nak buat apa. Tapi kalau nmpak mata ...

adik aku umor 21.. tp klu org tak kenal die.. mesti org ckp die umur 26-27 gitu..hihi
masam mencuka je muke die....
+ die tinggi... badan beso ckt.. + suker bermekap.. ha amik ko.. org kate umur die 26cemtu...
tak sabar nak umur 26 katenyer... baru sepadan ngn penampilan die..hehe
padahal die taktau.. esok2 umur 26, org kate umor da 30an..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:42 PM | Show all posts
Syumaimah posted on 7-4-2014 03:34 PM
Tak best la nampak tua sebelum usia... aku kategori berwajah matang... sebab? Badan aku tinggi dan m ...

ko same cem adik aku Syu oi..hehe
tp katenyer die redha..


Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 03:50 PM | Show all posts
khailya posted on 7-4-2014 03:38 PM
adik aku umor 21.. tp klu org tak kenal die.. mesti org ckp die umur 26-27 gitu..hihi
masam mencu ...

Kalau boleh jangan konfius dengan istilah nampak matang dengan nampak tua. Ramai wanita klasifikasikan rupa paras matang sebagai tua, dan anggapan ni sebenarnya salah.

Macam  jugak dengan istilah abang. Bagi lelaki, maksud abang adalah lebih pengalaman dan perlu dihormati, tapi bagi wanita, maksud abang atau kakak tu adalah umur seserorang yg makin tua dan sesuatu yg memalukan.

Tapi dalam hal ni aku tak boleh komen lebih2. Sebab lain orang, lain kefahaman dia. Berlainan kefahaman tak bermakna salah, dan tak bermakna betul....







Last edited by Pailang on 7-4-2014 03:53 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2014 04:06 PM | Show all posts
khailya posted on 7-4-2014 02:35 PM
mcm tak best je.. nampak tua sebelum waktunyer.. hihi

muka matang di usia muda macam pompuan cantik umo 25 ke atas macam wajah nelydia dan diana danielle memang membanggakan

tapi muka matang di usia muda tapi nampak makcik2 umo 45 ke atas memang tidak membanggakan malah menjadi bahan ketawa kawan2





Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 04:06 PM | Show all posts
aku suka tgk wanita mke matured tp umor bwh2 aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2014 04:08 PM | Show all posts
Pailang posted on 7-4-2014 03:00 PM
Yg ni nampak matang tak?? Ke muntah jer? Dalam fear factor ko rasa perangai dia cmaner?


...

gambar tu erin malik, pelakon drama

umo dia sebaya nelydia lahir tahun 1994 tapi dia tua bulan dari nelydia, dia lahir bulan 3, nelydia bulan 7

tapi nelydia muka lagi matang dari dia, erin ni muka dia sesuailah dgn umo dia sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 04:11 PM | Show all posts
RED 666 posted on 7-4-2014 04:08 PM
gambar tu erin malik, pelakon drama

umo dia sebaya nelydia lahir tahun 1994 tapi dia tua bulan  ...

Waaa... biar betul sama umur? Macam langit ngan bumi jer....






Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
khailya posted on 7-4-2014 03:42 PM
ko same cem adik aku Syu oi..hehe
tp katenyer die redha..

Oh ye ke? Itu la... redha je la.... hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2014 04:11 PM | Show all posts
-electrifying- posted on 7-4-2014 04:06 PM
aku suka tgk wanita mke matured tp umor bwh2 aku

aku pun suka, boleh pakai lama, jangka masa rupa lawa matang dia pun panjang, macam diana danielle umo 15 dulu dah nampak macam 20an, skang 20an masih menten cun



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2014 04:13 PM | Show all posts
Pailang posted on 7-4-2014 04:11 PM
Waaa... biar betul sama umur? Macam langit ngan bumi jer....

sorang lagi pelakon yg sebaya erin dan nelly ialah elfira loy, itu lagi nampak macam budak2 sebab dia rendah
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 04:22 PM | Show all posts
RED 666 posted on 7-4-2014 04:11 PM
aku pun suka, boleh pakai lama, jangka masa rupa lawa matang dia pun panjang, macam diana danielle ...

kan, salu muka cpat matang ni muka dia salu menten.
mcm kt tmpt keje sy ade gak cmtu, hmm bila la nk try tgur dia, xde point
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090022s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list