Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2244
View
13
Reply

[Jenayah] Anjing PSM kena belasah dengan Unit Amal PAS

[Copy link]

Author: DTECCONAN       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-5-2014 09:44 AM | Show all posts |Read mode


Tahniah ana ucapkan kepada anggota unit amal kita yang telah berjaya mengagalkan rancangan anjing suruh psm yang hendak membuat kacau kemarin. kebetulan ana juga berada di tempat kejadian kemarin melihat sendiri bagaimana anjing psm ini telah cuba untuk merempuh masuk ke dalam padang dataran merdeka sedangkan pimpinan kita telah bersetuju dengan pihak polis tidak akan masuk walau seinci pun ke dalam padang. unit amal kita telah menjalankan kerja yang baik dan di fahamkan anjing anjing psm yang cuba hendak masuk ke padang semalam telah di belasah oleh unit amal kita sebagai satu pengajaran untuk mereka agar jangan sesekali cuba hendak melanggar undang undang. terima kasih kepada pihak polis menyokong dan berdiri di belakang unit amal dalam menguruskan urusan keselamatan kemarin.
gambar di bawah adalah sebahagian anjing anjing psm yang cuba masuk ke padang kemarin..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1409660745977953&set=a.1381915748752453.1073741828.100008021227289&type=1&theater

kesian dekat anjing PSM, sebab apa pula nak pukul2... walaupun anjing sekalipun
apa ler nak jadi dengan manusia zaman sekarang

Last edited by DTECCONAN on 2-5-2014 09:48 AM

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 09:53 AM | Show all posts
PSM tu apa? parti sosialis ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 09:56 AM | Show all posts
Apa nak jadi
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 10:08 AM | Show all posts
ala...tepek gambar direct la
xleh view fb
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tau dah.. Sat lagi ada yg kata hat tu bukan geng depa.. Hat tu geng umno menyamaq.. Dok buat provokasi..

Camtu la selalu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 10:10 AM | Show all posts
org dah kata jangan....jangan la....nak berdemo pun jgn laa melampau....budak2 ni ikut perasaan sgt....entah2 macai2 UMNO sajer buat kaco utk nampak kan benda tu jahat....mcm2 kemungkinan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2014 10:25 AM | Show all posts
leenaz posted on 2-5-2014 10:08 AM
ala...tepek gambar direct la
xleh view fb

gambar hanya hiasan semata2
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 12:10 PM | Show all posts
mana satu la yg betul
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 12:21 PM | Show all posts
anjing2 PSM punya kerja ke atau anjing2 SAMM upahan Azmin punya kerja?..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2014 03:29 PM | Show all posts

Unit Amal.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2014 03:31 PM | Show all posts
Maka berlakulah pergaduhan antara :

1. Unit Amal dengan kumpulan aktivis kiri (maverick kena 7 jahitan).

2. Kumpulan anarki dengan media.
3. Dan malam tadi Unit Amal repeat cari kumpulan anarki di lokasi bermalam dan bertahan di Dataran Merdeka. Ali Jalil dan rakannya dipukul sekumpulan Unit Amal.

Gua tak mahu berpihak dan mengakibatkan pergeresan semakin besar. Gua mahu ulas bab sikap dan punca. Semoga beroleh manfaat untuk di masa akan datang.

Punca.

Gua berpendapat puncanya ialah kegagalan PAS (Unit Amal) menyediakan maklumat pergerakan kumpulan2 anti BN yang wujud di tanah air ini.

PAS sebagai kumpulan pelaksana (parti yang memerintah dan bersedia untuk memerintah) perlu menyediakan kursus semasa kepada Unit Elite dan barisan hadapan mereka (unit amal) tentang pelbagai kumpulan anti BN yang wujud. Ini bagi memberi faham siapa yang bakal unit amal hadapi. Demo anti BN bukan milik eksklusif PAS di mana jika PAS penganjur.

Aktivis kiri.

Kejadian pertama melibatkan kecederaan Maverick ditumbuk Unit Amal adalah hasil kelemahan kedua pihak.

Unit Amal tidak kenal aktivis kiri. Mereka anggap provoke dari SB / UMNO. Unit Amal juga anggap setiap demo gergasi adalah milik khas PAS.

Aktivis kiri pula tidak memaklumkan kepada penganjur program gimik mereka. Apakah lagi dalam keadaan Unit Amal yang rata2nya ortodok tidak kenal kumpulan ini.

Akibat kejadian pertama melibatkan Maverick, berlaku kejadian kedua. Kumpulan Anarki menjadi agresif. Silapnya bergaduh dengan kumpulan wartawan yang MUNGKIN terlanggar kumpulan anarki ketika membuat liputan suasana havoc oleh anarki.

Video kejadian pertama menyaksikan satu brother memukul (siku) sebanyak 3 kali, dari belakang, menyebabkan seorang Unit Amal rebah (memang gua tak setuju dgn budak ni). Ini mendatangkan 'naluri hero' kepada seorang big brother Unit Amal.

Dia dikatakan telah menghentak meja restoran gimik untuk menyerbu kumpulan Cikgu Bard (SAMM). Cikgu Bard menafikan yang memukul Unit Amal ialah SAMM setelah melihat video. Lalu big brother tadi telah ke lokasi bermalam dan bertahan di Dataran Merdeka.

Berlaku pertengkaran dengan Ali sebelum Unit Amal datang kembali kali kedua dengan kumpulan 10 orang dan memukul Ali dan Jack. Ali adalah anak2 Abd Jalil (veteran PAS). Kesemua anak2 Abd Jalil adalah orang yang pendidikan. Sila search FB dgn key word Abd Jalil.

Apabila gua sampai, Ali dan Jack sudah ke hospital. Gua mendapat versi cerita dari pelbagai pihak. Setelah berbincang, satu cadangan dicapai dan akan diuruskan oleh pihak tertentu. Gua tak mahu mengganggu yang itu.

Cumanya gua cadangkan PAS beri taklimat dari masa ke semasa, kepada Unit Amal mereka, mengenai pelbagai kumpulan BN dan anti BN yang wujud. Unit Amal tidak boleh elak dari berhadapan dan menguruskan kumpulan ini.

Kepada big brother 'penjaga Unit Amal' (gua ada gambar dia), kenapa tak hero kalau melibatkan UMNO? Maksudnya hero sampai cari. Sampai hentak meja dulu baru bertanya. Aktivis kiri tak buat begitu pula apabila Maverick ditumbuk Unit Amal hingga 7 jahitan. Kalau PAS memerintah nanti, big brother akan bertindak bagaimana pula?

Ini adalah sikap. Sikap big brother yang guna nama Unit Amal tu. Organisasi Unit Amal pula adalah sangat bagus dan sangat berjasa. Ianya produk dari Iran. Cuma perlu penambahbaikan untuk sentiasa bersedia menghadapi situasi yang semakin sukar dan berkembang ini.

Luar tajuk.

Dalam keadaan ini, setakat mulut2, sorak2, atau tolak menolak badan dgn badan tu ok lah. Tak dapat nak elak dalam keadaan puluh ribu.

Cuma pukul guna tangan kaki. Penumbuk cincin. Cari untuk repeat. Tu dah tak patut. Sesama anti BN plak tu. Lagi la jauh regime tu nak jatuh.

Pakat2 ambil pengajaran. Baik gua sendiri dan semua.

[link]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10322828_806594722698040_5171106253897379901_n.jpg[/link]
Last edited by DTECCONAN on 2-5-2014 03:32 PM

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 03:36 PM | Show all posts
hahahahahaha  gaduh lagi...aku mmg suke kalo depa bergaduh
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 03:43 PM | Show all posts
sidewinder posted on 2-5-2014 10:10 AM
org dah kata jangan....jangan la....nak berdemo pun jgn laa melampau....budak2 ni ikut perasaan sgt. ...

kan dh kata..ada gak macai nk salah kn org...hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2014 03:46 PM | Show all posts
xtau nk ckp apa gan depa nie..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088114s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list