JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
50651
View
236
Reply

MEMANAH WARISAN / SUNNAH MEMANAH / MEMANAH TRADISIONAL (MALAY ARCHERY)

[Copy link]

Author: HangPC2       Show all posts   Read mode

Post time 24-5-2014 03:47 PM | Show all posts
Acong posted on 20-5-2014 01:24 AM
sunnah nabi - belajar berenang, berkuda & memanah..... apasal yg nie tak ikut?

Nabi berenang kat Padang pasir ke? Nabi memanah ke? Kat Padang pasir ada kuda ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 04:05 PM | Show all posts
Orange1 posted on 24-5-2014 01:12 PM
Lebih baik le dr dpt lobai low class mcm ko kepala otak korap sampai ke mesir asyik
pikir pasal z ...

betina pelucah
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 04:09 PM | Show all posts
truly posted on 24-5-2014 01:41 PM
Tak sempat baca lagi thread ni. Awat kena potong kredit Orange? I dah lama tak kena potong kredit  ...

sbb betina sundal @Orange1  ni melucah ke hulu ke hilir...  kecik dulu tak bersunat agaknya... bila besar gedik melucah sana sini.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 04:57 PM | Show all posts
cecari posted on 24-5-2014 04:09 PM
sbb betina sundal @Orange1  ni melucah ke hulu ke hilir...  kecik dulu tak bersunat agaknya... bil ...

lobai,lu ni kita cukup2 je dgn meden 3/4 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 05:58 PM | Show all posts
nampak cam hang tuah dgn tun teja lak but they look nice
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 06:25 PM | Show all posts
Tahniah kt dorang.... aku skrg tgh nk ushar cikgu sekolah anak aku adakan team memanah..... apa barang nk buat kelab golf kt sekolah, sukan pakcik boroi pukul bola jalan2 mcm takde keje..... baikbuat kelab memanah, blh jugak buat memanah musuh kot senapang pistol dah takde.......
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 06:34 PM | Show all posts
razhar posted on 24-5-2014 04:57 PM
lobai,lu ni kita cukup2 je dgn meden 3/4 tu...

keh keh keh... dia sepatutnya bukan sekadar dicantas credit.. tapi patut dicantas tut tut... maklumlaa kecik2 dulu tak mau bersunat.. bila besar tak malu nak melucah pula si betina @Orange1  nih.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 10:01 PM | Show all posts
cecari posted on 24-5-2014 04:09 PM
sbb betina sundal @Orange1  ni melucah ke hulu ke hilir...  kecik dulu tak bersunat agaknya... bil ...

Gelar orang betina sundal ni sunnah ke lobai?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 10:02 PM | Show all posts
pemanah yg panah anjing tu ape citer skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 10:09 PM | Show all posts
truly posted on 24-5-2014 10:01 PM
Gelar orang betina sundal ni sunnah ke lobai?

hang kata sunnah ka?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2014 10:14 PM | Show all posts
cecari posted on 24-5-2014 10:09 PM
hang kata sunnah ka?

Sunnah la kot. Kalau tak sunnah tak kan lobai jurusan Mesir buat?

Soklan @Maideen. hang dah jawab lum? Hang sib baik dia tak masuk malam ni, tidak kalu, siap ang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2014 12:30 AM | Show all posts
truly posted on 24-5-2014 01:41 PM
Tak sempat baca lagi thread ni. Awat kena potong kredit Orange? I dah lama tak kena potong kredit  ...

Hahaha mod kata i melucah, ok lah next time kena guna scientific name utk body part tertentu. Yip potong sekali -201, trademark Yip agaknya sbb dah dua kali kena tolak mcm tu. Belum campur yg Nixar potong -50 berkali2.  Kira lately ni byk jugak kredit i kena potong haha tp i guna konsep ada aku kesah, di sini aku tetap berdiri.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2014 12:32 AM | Show all posts
razhar posted on 24-5-2014 02:04 PM
dia kan SM..so kena ikut tahap SM la....setakat nixar..cuma -100 jah......tu le sapa suh lu m ...

Yg first class -475 tu mod mana yg potong? Ko dah pnh kena ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2014 12:27 PM | Show all posts
Orange1 posted on 25-5-2014 12:32 AM
Yg first class -475 tu mod mana yg potong? Ko dah pnh kena ke?

-475 ahseng..dah kena sekali dua jaman2 dulu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-5-2014 05:07 PM | Show all posts
myvios posted on 24-5-2014 10:02 PM
pemanah yg panah anjing tu ape citer skrg?


Kes Itu disenyapkan....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-5-2014 05:59 PM | Show all posts
Memanah Warisan Demo @ Pasar Seni 2014













Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2014 05:07 AM | Show all posts
ambik kursus PTD pun kene belajar kuda,swimming ngan memanah
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 08:26 AM | Show all posts
ana_w_houb posted on 28-5-2014 05:07 AM
ambik kursus PTD pun kene belajar kuda,swimming ngan memanah

sunnah nabi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 09:07 AM | Show all posts
oh sini rupanya dia mati
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 09:24 AM | Show all posts
Betultu memanah tu sunnah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045048s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list