JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
181591
View
2462
Reply

All about KANSAI and CHUGOKU area, JEPUN (OSAKA,KYOTO,HIROSHIMA etc..)PART 2

[Copy link]

Author: miyoma    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2017 09:31 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 22-8-2017 11:50 AM
Apa2 untuk perjalanan jauh elok le book awal2 paling lambat sehari sebelum dan paling awal sebulan ...

Thanks Art,
So rasanya memang book Nohi bus terus masa beli Pass ni(1 bulan awal)
Kawan ada bgtau that time snow tengah bertimbun, harap kami tak facing any train delay.

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 10:46 AM | Show all posts
Rlyna_ replied at 23-8-2017 09:31 AM
Thanks Art,
So rasanya memang book Nohi bus terus masa beli Pass ni(1 bulan awal)
Kawan ada bgta ...

Harap2 cuaca cantik le masa tu kalau ada heavy snow memang boleh menganggu rancangan perjalanan.  Just check selalu weather forcast bila dah nak dekat kesana nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 04:37 PM | Show all posts
Ada sesiapa pernah try Vitti Lodge ke?
Tempat yang budak Malaysia buat hal tu?
Tgk ada apartment, ingt nk try sewa...
Tp tanya die reply lambat pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 12:17 PM | Show all posts
cendana_am replied at 26-5-2014 02:58 PM
kena simpan duit lagi..nak gi sapporo pulak

Best tau gi sapporo....saya duduk di APPA hotel senang sgt nak ke mana2
Jangan lupa ke Ottaru...pekan ni ramai sgt org tua...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 12:17 PM | Show all posts
MissN-ny replied at 23-8-2017 04:37 PM
Ada sesiapa pernah try Vitti Lodge ke?
Tempat yang budak Malaysia buat hal tu?
Tgk ada apartment,  ...

Saya ada call satu malam harga semasa rm250.00.
untuk tahun depan lom buka booking lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 11:23 AM | Show all posts
ainunaina replied at 24-8-2017 12:17 PM
Saya ada call satu malam harga semasa rm250.00.
untuk tahun depan lom buka booking lagi.

Ohhhh macam murah jugak ya... tapi tu harga untuk bilik family ke?
Vitti ni ada apartment utuk family?
Atau bilik yang attached bathroom?
Try cari gambar bilik dalam FB Vitti tu tak ada...
Dah watsapp tapi katanya nnt reply...
sampai sekarang diam je...

Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 02:52 PM | Show all posts
aritu akak watsup dia reply tapi bila cakap nak pegi tahun depan terus senyap..tanya pasal toilet pun senyap. dia kata vitti ni orang sini punya share ngan jepun...
untuk tahun depan lom boleh booking katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 02:57 PM | Show all posts
Nak tumpang tanya la....JR pas tu yang kita beli kat sini kena guna dari day 1 kita sampai ke Osaka ke....
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 03:06 PM | Show all posts
mizzy replied at 21-8-2017 03:34 PM
Hi all, I'm planning to go to osaka berdua end of feb or awal bulan 3 next year. Dah baca thread ni  ...

Jgn risau sangan..nanti sampai airport sana mesti ada information centre, selalunya akan ada brocur2 dan guide untuk train.
dia buh warna2 train...masa lom pegi rasa susah sangat...dah pegi nanti tak sesusah yang kita sangka. pastu kat sana kalau tak tau tanya je orang pasti dibantu. perangai dia orang ni kalau kita cari tempat yang tak berapa jauh dia orang akan hantar sampai ke tempat tu.
masa pegi aritu 2 kali dia orang hantar saya ke tempat yang saya cari, dah sampai dia patah balik....ini lah yang buat saya suka ke Jepun.
nampak kita turun tangga bawa beg, dia orang kejar tolong angkatkan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 03:06 PM | Show all posts
mizzy replied at 21-8-2017 03:34 PM
Hi all, I'm planning to go to osaka berdua end of feb or awal bulan 3 next year. Dah baca thread ni  ...

Jgn risau sangan..nanti sampai airport sana mesti ada information centre, selalunya akan ada brocur2 dan guide untuk train.
dia buh warna2 train...masa lom pegi rasa susah sangat...dah pegi nanti tak sesusah yang kita sangka. pastu kat sana kalau tak tau tanya je orang pasti dibantu. perangai dia orang ni kalau kita cari tempat yang tak berapa jauh dia orang akan hantar sampai ke tempat tu.
masa pegi aritu 2 kali dia orang hantar saya ke tempat yang saya cari, dah sampai dia patah balik....ini lah yang buat saya suka ke Jepun.
nampak kita turun tangga bawa beg, dia orang kejar tolong angkatkan...
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2017 10:43 AM | Show all posts
nak tya, sini saper ader exp with Trip Jalan Jalan? Mind sharing it here.TQ
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2017 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ainunaina replied at 30-8-2017 02:57 PM
Nak tumpang tanya la....JR pas tu yang kita beli kat sini kena guna dari day 1 kita sampai ke Osaka  ...

Kena pergi kaunter terlebih dahulu untuk aktifkan jr pass ini..hari yg akitif tu la 1st day dia kira jr pass ini
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 11:52 AM | Show all posts
ainunaina replied at 30-8-2017 02:57 PM
Nak tumpang tanya la....JR pas tu yang kita beli kat sini kena guna dari day 1 kita sampai ke Osaka  ...

Boleh refer page2 depan Art ada terangkan macam mana nak mula aktifkan pass tu.  Ya boleh terus guna dari hari pertama diaktifkan.  Ia akan terus aktif hingga jam yang terakhir sebelum tamatnya hari terakhir tu (follow 24 hours per day basis dan dari jam berapa mula digunakan).  
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 11:08 PM | Show all posts
berbaloi ke kalau nak beli kansai thru pass kalau 8 hari 7 malam nk cover kyoto/osaka

pass mane yg berbaloi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2017 09:20 AM | Show all posts
mizsela replied at 6-9-2017 11:08 PM
berbaloi ke kalau nak beli kansai thru pass kalau 8 hari 7 malam nk cover kyoto/osaka

pass mane y ...

Berbaloi..tpi 8 hari cover kyoto/osaka banyak tempat leh cover tu klo nk pusing2 kansai sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 11:54 AM | Show all posts
miyoma replied at 7-9-2017 09:20 AM
Berbaloi..tpi 8 hari cover kyoto/osaka banyak tempat leh cover tu klo nk pusing2 kansai sahaja

maksudnye cmna tu?8 hari tu lebih dr cukup ye nak g osaka/kyoto sahaja?
ingat nk beli kansai thru pass, pastu jr kansai pass.

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:51 AM | Show all posts
miyoma replied at 31-8-2017 03:54 PM
Kena pergi kaunter terlebih dahulu untuk aktifkan jr pass ini..hari yg akitif tu la 1st day dia ki ...

Oooo..ok.ok tq bagi info ya, sebelum2 ni pegi tak belipun JR pass....yang ni rasa nak gi jauh sikit tu kena beli gak...kalo tak koyak pocket akak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam.... ada sapa2 dah g matta fair hari ni? Ada apa2 yg menarik tak utk kansai i.e. usj tix, xport pass etc? Klu ada meh la update kat sini. Sy esok baru boleh pegi cari.... nak g osaka 4 - 9dec nnt...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mizsela replied at 7-9-2017 11:54 AM
maksudnye cmna tu?8 hari tu lebih dr cukup ye nak g osaka/kyoto sahaja?
ingat nk beli kansai thr ...

Memang berbaloi..klo nak cover kansai area..leh cover bnyk..klo nak extend ke hiroshima dan miyajima pon ok tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ainunaina replied at 8-9-2017 09:51 AM
Oooo..ok.ok tq bagi info ya, sebelum2 ni pegi tak belipun JR pass....yang ni rasa nak gi jauh siki ...

Pergi jepon memang koyak poket..haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051492s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list