JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
176606
View
2440
Reply

All about KANSAI and CHUGOKU area, JEPUN (OSAKA,KYOTO,HIROSHIMA etc..)PART 2

[Copy link]

Author: miyoma       Show all posts   Read mode

Post time 7-12-2018 04:48 PM | Show all posts
ni kat vitti.... bole refer FB : Road to japan, banyak info kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:48 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 10:14 AM | Show all posts
Dah diconfirmkan dek Halal Jepun jangan makan KIt Kat dari sana sebab ada bahan tak halal dalamnya.  Boleh refer Halal Japan untuk tahu mana yang boleh makan mana tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 11:22 AM | Show all posts
maaf.. nak tanya

kalau bawa anak 10 thn dan 3 thn... penginapan apa yang sesuai dan lokasi.

insyaallah.. kami akan turun di KIX pada 18 ~ 23 Feb 2019.

terima kasih pada yang sudi jawab.

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 11:18 AM | Show all posts
buchuk replied at 18-12-2018 11:22 AM
maaf.. nak tanya

kalau bawa anak 10 thn dan 3 thn... penginapan apa yang sesuai dan lokasi.

Penginapan ikut budget sendiri ada yang suka hotel ada yang suka hostel.  Kalau hotel untuk family room ada attach kitchenett selalunya.  Rate pulak selalunya kalau dekat betul2 tengah bandar lebih mahal dari yang dekat pekan kecil.  Bab lokasi cari yang tak jauh dari subway station atau jr line train station.  
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 09:12 AM | Show all posts
Salam otai semua

Nak minta pandangan sebab Insya Allah bulan Oct 2019 akan jenjalan ke Osaka. So ni draf itinerary saya. Mohon bantuan geng otai thread ni :-). TQ

Day 1
KUL - KIX
Overnight @ Osaka

Day 2
Kyoto
Sagano romantic train
Arashiyama bamboo grove

Day 3
Fushimi Inari
Gion

Day 4
Kobe
Mount Rokko
Masjid Kobe
Harbor Land

Day 5
Hiroshima
Miyajima Island

Day 6
Atomic Bomb Dome
Muzium Hiroshima
Osaka

Day 7
Nara
Osaka Castle Park
Shinsaibash
Dotonbori

Day 8
Universal Studio
Big Ferris Wheel

Day 9
Sight seeing Osaka
KIX - KUL
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 10:39 PM | Show all posts
angriani replied at 27-12-2018 09:12 AM
Salam otai semua

Nak minta pandangan sebab Insya Allah bulan Oct 2019 akan jenjalan ke Osaka. So  ...

Itineary yang santai, insyaAllah memang sempat cover semua tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 04:08 PM | Show all posts
miyoma replied at 15-1-2019 10:39 PM
Itineary yang santai, insyaAllah memang sempat cover semua tu.

Terima kasih...boleh susun betul2 dah itinerary ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 01:39 AM | Show all posts
Salam. I ada 2 hari di Osaka. Cadangnya Hari Pertama nak ke Universal Studio. Hari kedua jalan kat Osaka lepas tu petang terus ke ariport flight balik pukul 11.30mlm. Pass transport apa yang i boleh ambil utk 2 hari tu and cover perjalanan ke airport...tq guys
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 01:40 AM | Show all posts
Ke untuk ke airport ambik grab ke cab sebab nk heret bag?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 01:43 AM | Show all posts
Owh and lagi satu kalau flight kul 11.30mlm, kul berapa i kena ada kat kansai airport tuh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 12:37 PM | Show all posts
sampul replied at 30-1-2019 01:40 AM
Ke untuk ke airport ambik grab ke cab sebab nk heret bag?

Naik Harukka express train dah cukup dan menjimatkan sebab caj teksi agak mahal disana bukan pilihan terbaik.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 12:52 PM | Show all posts
sampul replied at 30-1-2019 01:39 AM
Salam. I ada 2 hari di Osaka. Cadangnya Hari Pertama nak ke Universal Studio. Hari kedua jalan kat O ...

Guna ICOCA & Haruka card dah cukup (guna card ni boleh dapat discount utk naik haruka speed train).  Card ni cover Jr line, Subway, private rail line dan bus.  Refer sini untuk info https://www.japan-guide.com/e/e2359_icoca_haruka.html.  
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 01:00 PM | Show all posts
sampul replied at 30-1-2019 01:43 AM
Owh and lagi satu kalau flight kul 11.30mlm, kul berapa i kena ada kat kansai airport tuh

Macam biasa untuk international flight kena ada di airport 3 jam sebelum berangkat.  Juga kena ingat perjalanan dari Shin Osaka Station nak ke Kansai airport akan makan masa dalam lebih kurang 50 minit kalau menaiki Haruka train.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 09:35 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 30-1-2019 12:52 PM
Guna ICOCA & Haruka card dah cukup (guna card ni boleh dapat discount utk naik haruka speed train) ...

Thank you Artemesiaa...sangat2 membantu. Dah beberapa hari browse Osaka Amazing Pass, Kansai Thru Pass, Kintetsu Rail Pass tapi i masih tak pas2. Pening tak tahu mana nk pilih. Semoga Allah SWT murahkan rezeki and permudahkan segala urusan u Art...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 09:41 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 30-1-2019 12:52 PM
Guna ICOCA & Haruka card dah cukup (guna card ni boleh dapat discount utk naik haruka speed train) ...

Card ni cover Jr line, Subway, private rail line dan bus.  Refer sini untuk info https://www.japan-guide.com/e/e2359_icoca_haruka.html.  


Link tu dead link lah Art...but i found the info from here https://www.westjr.co.jp/global/en/ticket/icoca-haruka/
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 10:58 AM | Show all posts
sampul replied at 30-1-2019 09:41 PM
Card ni cover Jr line, Subway, private rail line dan bus.  Refer sini untuk info https ...

Laaa Art bukak ok je linknya tu.  Apa pun mana2 link pun ok asalkan sampul boleh dapat info yang dicari.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 11:00 AM | Show all posts
sampul replied at 30-1-2019 09:35 PM
Thank you Artemesiaa...sangat2 membantu. Dah beberapa hari browse Osaka Amazing Pass, Kansai Thru  ...

Thank you wellcome
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 04:10 PM | Show all posts
mohon bantuan.. nak ke osaka next week. tp tic tak beli lagi
nak cover osaka, kyoto, hiroshima n kobe.. agak2 card apa sesuai tuk diegnakan ada yang suggest JR hioshima.. kyoto..osaka harga die tuk 5 hari rm 513

then extra lagi 2 hari nak jalan osaka ambik amazing pass 2hari

ada pendapat yang lebih bagus tak?

risaunye la
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:31 PM | Show all posts
dorby replied at 7-2-2019 04:10 PM
mohon bantuan.. nak ke osaka next week. tp tic tak beli lagi
nak cover osaka, kyoto, hiroshima n ko ...

Boleh jer guna Kansai Hiroshima Area Pass.  Pass ni untuk kegunaan selama 5 hari.  Y13,500 utk dewasa atau Y6,750 untuk kanak2.  Dia cover area dari Hiroshima hingga ke Kyoto.  Boleh naik unlimited rides on Sanyo Shinkansen.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 11:25 AM | Show all posts
baru pulang ke malaysia setelah 17 hari merantau di tokyo-osaka-nagoya-kyoto-kobe -hiroshima-tokyo... hilang 2 kilo..
ada sesiapa nak pegi dlm masa terdekat tak? nak kirim pen daiso...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053771s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list