Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
8467
View
53
Reply

Gagal spm apa yang boleh buat

[Copy link]

Author: Laracinta    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-9-2014 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Lara mau tanya. Lara gagal spm dan tidak tahu mau buat apa. Ada kursus kah yang Lara boleh apply dengan kerajaan?apa2 pun boleh. Sekarang bosan tinggal di rumah. Kerja jual baju atau kedai makan tidak menjamin masa depan yang baik. Kalau suruh ulang spm memang tidak boleh sebab otak Lara tidak pandai simpan apa yang dibaca dan kalau belajar pikiran melayang. Lara ingat mau jadi artis sebab tidak payah kelulusan tapi tidak tau caranya. Bolehkah terus pergi pejabat David Teo apply sebab Lara tau pejabat dia di sunway.

Terima kasih sebab tolong Lara.
Last edited by Laracinta on 28-9-2014 12:27 AM

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2014 01:53 PM | Show all posts
artis xjamin masa depan, tgk nd lala, shilala. apa jd nasib dia org.\?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2014 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 27-9-2014 01:53 PM
artis xjamin masa depan, tgk nd lala, shilala. apa jd nasib dia org.\?

Lara tengok diorang kaya. Lara bercadang buat simpanan ASB tidak mahu hidup melarat waktu tua.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2014 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Laracinta posted on 27-9-2014 02:09 PM
Lara tengok diorang kaya. Lara bercadang buat simpanan ASB tidak mahu hidup melarat waktu tua.

lara cun ke? kalau cun jd pramugari. kalau x cun pg korea operate
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2014 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 27-9-2014 02:17 PM
lara cun ke? kalau cun jd pramugari. kalau x cun pg korea operate

Lara gagal spm macam mana mau jadi pramugari. Lara tidak cantik tapi manis. Top up pun tidak mampu beli kak. Seluar dalam pun mak beli apa lagi mau ke korea kak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2014 03:33 PM | Show all posts
Lara gi kawin, cari pasangan kaya raya. Setel masalah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2014 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
m0g posted on 27-9-2014 03:33 PM
Lara gi kawin, cari pasangan kaya raya. Setel masalah

Lara akan cuba. Tq
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2014 10:57 PM | Show all posts
Lara jd anak ayam je lar nak..bg celop jer dpt duit..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2014 12:27 AM | Show all posts
tagas posted on 27-9-2014 10:57 PM
Lara jd anak ayam je lar nak..bg celop jer dpt duit..

apa anak ayam?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2014 09:48 AM | Show all posts
Take STPM untuk second chances dalam bidang akedemik..
Or mana-mana akedemi yang menawarkan kursus kemahiran, kalau x bleh akedemik
Good luck
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2014 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
AYAKAISHI_AYASY posted on 29-9-2014 09:48 AM
Take STPM untuk second chances dalam bidang akedemik..
Or mana-mana akedemi yang menawarkan kursus  ...

Lara mau apply kemahiran tapi di mana mau dapat infomasi untuk kemahiran. Kalau bayar Lara tidak mampu. Kerajaan punya ada tak?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2014 12:33 PM | Show all posts
Laracinta posted on 29-9-2014 01:52 AM
Lara mau apply kemahiran tapi di mana mau dapat infomasi untuk kemahiran. Kalau bayar Lara tidak m ...

Kita ada banyak institusi yang menawarkan kemahiran..
N beside, apa guna PTPTN?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2014 12:47 PM | Show all posts
AYAKAISHI_AYASY posted on 29-9-2014 12:33 PM
Kita ada banyak institusi yang menawarkan kemahiran..
N beside, apa guna PTPTN?

Macam mana Lara mau apply? Kalau mau memohon sijil kemahiran jadi cikgu tadika guna sijil pmr boleh tak?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2014 02:40 PM | Show all posts
Well...
Institut Kemahiran Malaysia, Kolej Kemahiran Tinggi Mara, Institut Kemahiran Langkasuka
Choose my friend
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2014 03:03 PM | Show all posts
AYAKAISHI_AYASY posted on 29-9-2014 02:40 PM
Well...
Institut Kemahiran Malaysia, Kolej Kemahiran Tinggi Mara, Institut Kemahiran Langkasuka
Ch ...

Terima kasih yah
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2014 03:33 PM | Show all posts
Laracinta posted on 29-9-2014 07:03 AM
Terima kasih yah

One more thing.. Jangan pandang rendah pada diri sendiri..
You are awesome..!!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2014 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
AYAKAISHI_AYASY posted on 29-9-2014 03:33 PM
One more thing.. Jangan pandang rendah pada diri sendiri..
You are awesome..!!!!!

Terima kasih. Yes i am owesome
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2014 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Truskan brniaga...lepastu kawin dgn i
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2014 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
vanpetrol posted on 6-10-2014 07:00 AM
Truskan brniaga...lepastu kawin dgn i

Huh...buat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 10:45 AM | Show all posts
blh ambik kursus yg pendek mcm english ato yg berkaitan dgn kemahiran

kawan aq pon akademik tak bagos tp pi belajar hair styling skrg kerja 1thn junior stylist
gaji dgr dia kata blh tahan jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.141211s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list