Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
118435
View
2484
Reply

[KBS] The Return of Superman / Superman is Back (3rd Nursery)

[Copy link]

Author: YoonArang       Show all posts   Read mode

Post time 5-9-2017 05:20 PM | Show all posts
syue86 replied at 5-9-2017 03:59 PM
aku satu je kureng ngn sungjae
sbb mesra sgt..bahaya plak ku rasa..hahaha

mmg bahayakan.. mcm kene wat test seungjae ni ngan stranger.. mcm bdk2 tros lain buat. sbb dorg ni kan faymes anytime dorg igt org lain nak baik dgn dorg.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 05:23 PM | Show all posts
syue86 replied at 5-9-2017 05:03 PM
tu lah..nmpk awkward sesgt die
ms jaesuk dtg opis pn die ala2 mcm 'adei, nak apa lagi ni'
tu tke ...

sekali dgn anak2 dia jadi limelight. bisnes pon nmpk makin naik bila join entertainment industri. rase2nya seungjae ada potensi jadi idol sebab apperance dia dan interaksi dia. tapi seungjae nak jadi doktor macam omma. huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 05:47 PM | Show all posts
lonso replied at 5-9-2017 05:20 PM
mmg bahayakan.. mcm kene wat test seungjae ni ngan stranger.. mcm bdk2 tros lain buat. sbb dorg ni ...

betul tu better buat test kat sungjae..
risau aku sbb byk gak kes culik kat korea
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 05:51 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 5-9-2017 06:05 PM
syue86 replied at 5-9-2017 04:39 PM
YG n KBS x ok ke?
ok plak time tablo ade

bila tablo dtg?

dah tak berapa nak ok dlm kebelakangan ni.. mcm cold war..

aku pun tak pasti kenapa coz last artis YG dtg masa akmu dlm 2d1n awal tahun ni..

sebelum tu pun dah jaranggggggggg giler artis YG join kbs..

dgr cete ada kaitan dgn kes bigbang.. lebih detail aku tak pasti la..

memang perasan pun mana ada dah artis YG dtg variety kbs... music bank pun tak da artis YG y dtg..paling kerap kt mbc.. leh kata kebanyakkan variety mbc ada artis YG





Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 05:55 PM | Show all posts
Star_el replied at 5-9-2017 05:00 PM
Dia awkward kot sbb lama xjumpa, kalo perasan pastu ok je dia berpeluk2 dgn Jiwon sume (tgk fancam ...

aku kalau pasal jekki laju ja..

ada terbaca fans jekki mcm marah kt jiyong..

pasal sejak masuk TROS, jiyong n sungjae kerap sgt dpt CF...
pastu dorg tuduh dia gunakan nama jekki tuk majukan bisness..

bagi aku nama jekki n jiyong selama2 akan lekat..org akan tanya jiyong mana? jiyong pun ada dlm big bang..
org akan jawab jiyong jekki..

y pasal CF tu memang dah rezeki sungjae.. sungjae bijak n keletah dia kelakar..org korea ramai suka dia..
sbb tu la org offer dia CF which is make sense...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 06:05 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 5-9-2017 05:51 PM
bila tablo dtg?

dah tak berapa nak ok dlm kebelakangan ni.. mcm cold war..

tablo kan dulu join TROS
wah kes ape bigbang?
siap taeyang dtg jmpe haru

setuju part sungjae tu
sm mcm triplets la
diorg femes harus la CF blambak
nak2 sungjae rmai gilerrr org suka
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 06:11 PM | Show all posts
syue86 replied at 5-9-2017 06:05 PM
tablo kan dulu join TROS
wah kes ape bigbang?
siap taeyang dtg jmpe haru

ooo y tablo join TROS tu kisah lama....

cete sebenar aku tak pasti coz aku malas nak korek..y aku tau wartawan kbs cover cete pasal bigbang y jatuhkan reputasi dorg..
bigbang kan anak emas YG..

last bigbang dtg happy together dlm awal tahun lepas.. rasanya dlm tahun ni tak da langsung artis YG dtg happy together..

so harapan utk jekki aka uncle can sing melawat sungjae agak nipis..

nak sgt jiwon or jaijin melayan sungjae.. tah2 sungjae y penat layan dorg.. haha...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 06:11 PM | Show all posts
syue86 replied at 5-9-2017 06:05 PM
tablo kan dulu join TROS
wah kes ape bigbang?
siap taeyang dtg jmpe haru

ooo y tablo join TROS tu kisah lama....

cete sebenar aku tak pasti coz aku malas nak korek..y aku tau wartawan kbs cover cete pasal bigbang y jatuhkan reputasi dorg..
bigbang kan anak emas YG..

last bigbang dtg happy together dlm awal tahun lepas.. rasanya dlm tahun ni tak da langsung artis YG dtg happy together..

so harapan utk jekki aka uncle can sing melawat sungjae agak nipis..

nak sgt jiwon or jaijin melayan sungjae.. tah2 sungjae y penat layan dorg.. haha...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 5-9-2017 06:11 PM
ooo y tablo join TROS tu kisah lama....

cete sebenar aku tak pasti coz aku malas nak korek..y a ...

Rs ada blackpink g promo mubank kan rituh. So hrp leh pasni jekki lak. Kot2la dah nak berbaik ke haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 06:38 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 5-9-2017 06:11 PM
ooo y tablo join TROS tu kisah lama....

cete sebenar aku tak pasti coz aku malas nak korek..y a ...

ooo...gitu kesahnya
mcm2 la diorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 07:25 PM | Show all posts
serius tgk tros skrg tgk part seung jae ngan william aja.. n sikit2 rohui.. org lain dah kurang sgt tgk.. terutama 5 sibling tak tau nape.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 07:27 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 5-9-2017 05:55 PM
aku kalau pasal jekki laju ja..

ada terbaca fans jekki mcm marah kt jiyong..

ada gak baca.. sejak masuk tros katanya si appa jiyong guna nama jekki utk majukan bisnes. tp mcmt ak kene.. appa ji yong guna seungjae adalah..... sebab keletah dan kepandaian seungjae. jadi rugilah kalo org tak grab amik.mcm ada tablet utk belaja english dorg amik seungjae sbb dorg tahu kemampuan seungjae dan iq seungjae.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 08:46 PM | Show all posts
Star_el replied at 5-9-2017 06:19 PM
Rs ada blackpink g promo mubank kan rituh. So hrp leh pasni jekki lak. Kot2la dah nak berbaik ke h ...

harap2 mcm tu la.. pasal variety kbs ni byk org sub..
lagipun kbs rajin upload kt youtube..

so kalau jekki masuk balik kbs, promo y baik tuk international...

lagisatu 2d1n kan nak sambut 10 tahun anniversary..

tgk dlm borang undian ada nama jiwon sekali..

harap dia pun dijemput utk 10 tahun anniversary.. mungkin boleh buat 3 team.. member 2d1n S1, S2 n S3 bertanding..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 08:52 PM | Show all posts
lonso replied at 5-9-2017 07:27 PM
ada gak baca.. sejak masuk tros katanya si appa jiyong guna nama jekki utk majukan bisnes. tp mcmt ...

tak silap dlm ig appa jiyong tak da pun dia promote bisness lebel dia..

dia mcm promote pasal sayangi alam sekitar..

pastu gambar dia n famili...

y tablet tu memang mcm promo free dlm tros.. elok la sungjae jadi duta utk tablet tu..

dia berani tegur n ckp dlm bahasa english.. nyanyi lagu english.. which is rare in korea...

fans y tak open minded y fikir bukan2.. dorg frust appa jiyong tak join balik jekki tp guna nama jekki kononnya..

kalau sungjae tu bukan jenis bijak n fun ingat PD TROS nak ke ambik dia..?? tak de nya..

tgk dlm TROS sungjae jln mana2 dari jauh org tegur dia.. leh kata 1 korea kenal sungjae..

appa jiyong guna nama sungjae lagi ada la..

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 01:01 AM | Show all posts
kalau tak msia bdk mcm seung jae yang boleh berbahasa inggeris tak de jadi isu tp sebab dalam kalangan koreankan jadi impresslah tgk. sbb dia boleh communicate dengan baik . Tapi seungjae mmg suke tgk buku. mgkn dari kecik dah diterapkan.. mak pak dua2 profesional sektor..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
lonso replied at 6-9-2017 01:01 AM
kalau tak msia bdk mcm seung jae yang boleh berbahasa inggeris tak de jadi isu tp sebab dalam kalang ...

aha.. even org korea dewasa pun ramai x leh ckp english.. ni kan pulak budak umo 3 tahun.. memang kagum la..

tiap kali tgk sungjae bagitau jenis2 dinosour, aku blur... aku cuma tau dinosour ja.. haha.. sungjae budak y senang curious..   lagipun cara mak pak dia sudi ambik masa terang elok2 kt sungjae, buatkan sungjae jadi bijak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 02:25 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-9-2017 11:15 PM
aha.. even org korea dewasa pun ramai x leh ckp english.. ni kan pulak budak umo 3 tahun.. memang  ...

sebab dia curious org suka tgk.. dan perangai dia yang unpredictable.. ada je akal dia. dalam banyak2 budak tros rasanya dialah paling nakai triplet pon kalah.. huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 02:25 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-9-2017 11:15 PM
aha.. even org korea dewasa pun ramai x leh ckp english.. ni kan pulak budak umo 3 tahun.. memang  ...

sebab dia curious org suka tgk.. dan perangai dia yang unpredictable.. ada je akal dia. dalam banyak2 budak tros rasanya dialah paling nakai triplet pon kalah.. huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 08:54 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 5-9-2017 06:11 PM
ooo y tablo join TROS tu kisah lama....

cete sebenar aku tak pasti coz aku malas nak korek..y a ...

tulah nak diorg layan Seungjae, tp Seungjae kan cam highly logical kid, nanti diorg dok argue benda pelik2 stress budak tu lol!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 12:31 PM | Show all posts
lonso replied at 7-9-2017 02:25 AM
sebab dia curious org suka tgk.. dan perangai dia yang unpredictable.. ada je akal dia. dalam bany ...

dlm nakal2 dia pun, dia adorable n pure heart.. nak marah pun tak bila tgk dia senyum.. beza sgt dgn pak dia y calm..
tp kadang pak dia pun nakal gak, siap pekena kt anak dia.. haha..

aku tgk sungjae teringat mcm budak dlm home alone.. perangai dia mcm tu.. nakal tp bijak.. haha..

aku tak tgk masa part triplet.. tp aku baca komen ramai gak org y tgk tros sebab triplet..tp stop pas triplet blah.. sebab sungjae dorg tgk balik tros..


Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 12:41 PM | Show all posts
Star_el replied at 7-9-2017 08:54 AM
tulah nak diorg layan Seungjae, tp Seungjae kan cam highly logical kid, nanti diorg dok argue bend ...

nnti kene kelentong mcm kene kelentong dgn jongmin kaki octopus ada 7.. bagi ajaran sesat plak dkt bdk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 12:46 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 7-9-2017 12:31 PM
dlm nakal2 dia pun, dia adorable n pure heart.. nak marah pun tak bila tgk dia senyum.. beza sgt d ...

pak dia nakal jenis calm kot.. aku tgk semua tros pnye episode. triplet mmg kecoh dgn dorg. tp seung jae ni mcm gabungan triplet tu. ibarat jaga seunjae mcm jaga kembar gitu. Lucu ngan episode latest. dia suke beno muka kene conteng sampai tak nak basuh. siap boleh wat macam2 ekspresi ngan muka dia. kalo nak jadi pelakon dah lepas dah. dah mcm gag concert.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 05:42 PM | Show all posts
syue86 replied at 5-9-2017 06:38 PM
ooo...gitu kesahnya
mcm2 la diorg ni

memang pelik kot.. aku pun tak faham dunia hiburan korea ni.. mnet pun YG boikot.. sebab apa tak tau..

satu lagi sebenarnya sungjae n jiyong secara automaik promote sechskies.

kadang2 aku baca gak la komen, jumpa beberapa komen kata y dorg kenal sechskies sebab jiyong..

jadi curios sapa jiyong ni..

tambah pulak part sungjae kira agak femes jugak la..

kiranya mcm win win situation...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 05:45 PM | Show all posts
lonso replied at 7-9-2017 12:46 PM
pak dia nakal jenis calm kot.. aku tgk semua tros pnye episode. triplet mmg kecoh dgn dorg. tp seu ...

ooo..padan la fans triplet suka dgn sungjae..

sungjae memang ada bakat jadi pelakon.. bila jumpa binatang bercakap sorg2.. buat lakonan sendiri...

dah la berani tegur org merata.. lagi org happy lagi dia excited..

masa apak lohe bawa sungjae p kedai, terpaksa berhenti merata sebab sungjae terover excited...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 05:55 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-9-2017 11:15 PM
aha.. even org korea dewasa pun ramai x leh ckp english.. ni kan pulak budak umo 3 tahun.. memang  ...

bab dinasour ni aku rasa cm kbykan budak laki dlm TROS bley hafal nama dinasour
smpai aku cm igtkan diorg kt kotrea ni mmg kena kenal dinasour ke?hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046450s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list