Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2701
View
28
Reply

[Tempatan] Coca-cola zero gula, kalori dan ada sijil halal dilancar di Malaysia

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-1-2015 09:12 AM | Show all posts |Read mode
THE Coca-Cola Company (Coca-Cola) merancang memperkenalkan minuman ringan terbaharunya, Coca-Cola zero yang tidak mengandungi gula dan kalori kepada syarikat makanan segera di Malaysia.

Pengurus Besar Coca-Cola bagi rantau Malaysia-Singapura-Brunei, Gill McLaren berkata, langkah itu dilakukan bagi meluaskan pasaran produk keluaran terbaharunya yang baru sahaja dikeluarkan di pasaran Malaysia.

Coca-Cola akan mempromosikan Coca-Cola zero kepada syarikat makanan segera yang menjual produk kami antaranya McDonalds dan Burger King.

Kami berharap Coca-Cola zero akan menerima sambutan menggalakkan daripada pengguna di Malaysia, katanya selepas pelancaran Coca-Cola zero, di Kuala Lumpur, semalam.

Gill berkata, Coca-Cola zero diperkenalkan buat pertama kalinya di Australia pada 2005 dan telah memasuki 149 negara.

Malaysia menjadi negara ke-150 kemasukan Coca-Cola zero. Coca-Cola zero ini merupakan satu-satunya inovasi paling maju The Coca-Cola Company sejak ditubuhkan 25 tahun lalu dengan jenama ini kini bernilai AS$7 bilion (RM25.37 bilion), katanya.

Menurutnya, syarikat itu menyasarkan peningkatan dua kali ganda dalam penjualan Coca-Cola zero di pasaran Malaysia.

Tinjauan pasaran di Malaysia mendapati, pelanggan Coca-Cola pada mulanya khuatir tentang kandungan Coca-Cola zero yang bebas gula.

Namun, setelah merasainya sendiri, mereka amat kagum dengan keenakan rasanya yang setanding dengan Coca-Cola asli walaupun tanpa gula, katanya.

Coca-Cola zero dikeluarkan di kilang Coca-Cola di Malaysia dan Singapura yang mempunyai sijil halal.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-1-2015 09:18 AM | Show all posts
bahan ape yg digunakan sbg placebo gula tu?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
die buh stevia kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 09:22 AM | Show all posts
coke light dah diperkenalkan dulu. . .  skang ada org beli lagi ke?
atau dah tamat riwayat
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 09:23 AM | Show all posts
nantikan teh tarik stevia, seenak biasa....coming soon
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 09:33 AM | Show all posts
Yes!! Finally ada Coke Zero kat Malaysia... dah 10 tahun tunggu... all this while kalau nak beli pun kat Cold Storage je and mahal sebab imported stuff. Kat Singapore lama dah ada...

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 09:36 AM | Show all posts
so apa rasanya air ni? mcm air kosong bergas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 09:43 AM | Show all posts
Tak sabar nak cuba.. apa rasa agaknya!?~?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 09:44 AM | Show all posts
finally...bye-bye light coke for your service
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun... Ada ke orang nak minum air cola tanpa gula? Coke light yang masih ada juga kandungan gula tu pun dah pahitgila. Baik minum champagne lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 09:56 AM | Show all posts
ooo i ada nampak aritu ZERO kt mall... ttp takut nk mnum coke... sebb mudah rasa ketagih...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 10:02 AM | Show all posts
duquesne replied at 29-1-2015 09:33 AM
Yes!! Finally ada Coke Zero kat Malaysia... dah 10 tahun tunggu... all this while kalau nak beli pun ...

Rasa coke tu sama tak macam yang biasa punya









Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 10:04 AM | Show all posts
helmiex replied at 29-1-2015 10:02 AM
Rasa coke tu sama tak macam yang biasa punya

Better than coke light and tak manis. I prefer Coke Zero than Coke Light.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 10:22 AM | Show all posts
abis kalu takde gula, takde calories.. utk apa minum air mcm ni? baik minum sparkling water je...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 10:23 AM | Show all posts
setahun aku dok hadap natang zero nin  
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 10:24 AM | Show all posts
mesti ada catch, silap silap replacement gula utk coca cola ni lagi bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 10:25 AM | Show all posts
Aku minum Coke lepas kekenyangan aje sebab kejap2 sendawa. Eno lambat laa...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 10:26 AM | Show all posts
dah penah minum tapi tak faham what's up with the hype
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 10:37 AM | Show all posts
melayu x manis x suka...
tu yg obesiti juara asia...
bila nk perkenal sirap bandung cap coca cola...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 10:48 AM | Show all posts
tapi tak berape umphhh rase die
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list