Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
55425
View
102
Reply

FILEM "DOCUFILM" BANGUNAN 2015 [UPDATED: LOKASI DIKENAL PASTI]

[Copy link]

Author: Ferr_Remy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-2-2015 05:26 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Ferr_Remy at 22-2-2015 06:52 AM

Sape2 yang da tgk filem Bangunan boleh x tlg clarify bangunan ape tu? Seram siot.. Siap hantu kaco bawak trus ke alam die.. Hilang ghaib trus camtu jer...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
driving school
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 10:11 AM | Show all posts
tajuk filem apa?
docufilm ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 10:49 AM | Show all posts
citer apa ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2015 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
leenaz replied at 15-2-2015 10:11 AM
tajuk filem apa?
docufilm ke?

Bangunan... Rujuk bod filem
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2015 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 15-2-2015 10:49 AM
citer apa ni?

citer antu bru kt wayang., seram ooo
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 12:41 PM | Show all posts

ni ke trailer dia?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2015 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sepaileman replied at 15-2-2015 12:41 PM
ni ke trailer dia?

aah,, kisah psl satu bangunan opis gomen.. byk org dilaporkn hilang dlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangunan mane la ni agaknye ??

Adakah bangunan ni di area puchong ?.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Best tak? Any comments
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 01:51 PM | Show all posts
based on true story ke apa?

sorry TT..banyak tanya plak

tak sabar nak tgk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2015 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 15-2-2015 01:51 PM
based on true story ke apa?

sorry TT..banyak tanya plak

Best sbb diorg claim cctv real footage... jap I tepek my review dr bod filem
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2015 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 15-2-2015 01:34 PM
Bangunan mane la ni agaknye ??

Adakah bangunan ni di area puchong ?.

X diberitahu area mna.. sapa da tgk leh la tlg konfirmkn bgunan mana klu tau..,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2015 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
aerolz replied at 15-2-2015 01:36 PM
Best tak? Any comments

Da tepek da review
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2015 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok baru tgk citer ni tadi... semangat skit nak review sbb not bad for a DOCUFILM movie like this... Even better than Villa Nabila yang sangat sampah....

Permulaan cerita, sangat2 membosankan. Hampir lima minit masa kita akan dibuangkan meneliti setiap patah perkataan yang diTAIP untuk permulaan cerita.

Terlalu banyak komentari dari Khir, Sein and geng yang dianggap hampir kebanyakan babak komentari dimasukkan adalah untuk memanjang masa tayangan. Juga terdapat scene geng diorang duduk berbincang, bergurau senda sesama sendiri yang pada pandangan aku turut menganggap adegan yang sengaja dimasukkan untuk memanjangkan tempoh tayangan.

Masuk citer pertama, tayangan footage berjudul KAMERA BARU, mula2 kita rasa mcm "What! Such a waste of time beli tiket semata2 nak tgk rakaman CCTV!" Cerita pertama ni mmg bosan sbb rakaman CCTV just menunjukkan seorang budak bernama SEM dalam opis sorg2 tgh malam, test kamera beliau yg baru dibeli kemudian berlaku satu insiden seram (sedikit) dan budak tu seterusnya didapati hilang.

Cerita kedua, pasal kapel tertinggal barang kat opis, dtg tgh malam semata2 nk amek barang mmg seram. CCTV footage tu nmpak real dan digambarkan perempuan tu yg bernama Ayu jadi gila selepas kejadian tu dan balaknya pula hilang tanpa dapat dikesan. Time cerita kedua ni, mmg seram sbb beberapa kejadian yg dirakam CCTV sgt seram dan kita tak expect pun ape yg berlaki time tu. Huhu.

Samada kejadian benar atau tidak, wallahualam. Tp yang plg penting, it's believable.

Adegan ketiga, Khir, Sein, Aqasha, Yusran and the geng sepakat nak pegi BANGUNAN tu utk menyiasat. Babak ni mmg seram sbb ade adegan krew diorg kena rasuk, pun pada waktu yang kita tak expect. Mmg nmpak real sebab krew die boleh panjat dinding mcm Spiderman. Mcm2 la berlaku kat diorg time dlm BANGUNAN ni.

Scene terakhir, sangat mengarut dan membuang masa. Pun sengaja dimasukkan untuk memanjangkan tempoh tayangan filem. Paling bengang sbb xde kena mengena dgn filem. Tetiber je part last diorg masukkan FILEM PENDEK yang sgt2 bosan dan x seram pun. Mula2 waktu awal cerita time diorg tayangkan CCTV footage tu rasa sakit haty and waste of time, tp bile da separuh filem, kita plak rasa x puas tgk rakaman CCTV tu.. Rasa nak lagi dan lagi dan lagi tp tetiber penutup cerita diorg tayangkan filem pendek cacat ni... Klu filem ni tergantung smpai scene ketiga pun rasanya xde msalah. Tp bile ade tayangan filem pendek ni tetibe wat spoil. Blh plak diorg panjangkan smpai mencacatkan mood filem ni.

Overall aku kasi 3.5 bintang. Konsep filem menarik. Cuma kena perbaiki lagi sbb terlalu banyak adegan buang msa dan mencacatkan jalan cerita. Satu lagi, sakit hati dgn tulisan2 yang ditaip kat setiap rakaman footage CCTV tu. Perluker nak type siap ade bunyi sound effect type tu yg menggangu keseraman aku?

Tapi not bad la... good job for the effort. X rugi tgk. Mula2 start citer je kita akan igt kite buang duit, rasa mcm nak kluar dari wayang jer.. tapi da lepas 20 minit rasanya berbaloi untuk ditonton.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 03:04 PM | Show all posts
Errr depan CCTV bukan takleh berlakon atau setting kamera buat macam CCTV footage...just sayin'
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 04:20 PM | Show all posts
xkan la org hilang x wat report polis
xde pon kecoh kat sotkabo
kalu kisah benar la katenyee
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
JulietTheOrange replied at 15-2-2015 04:20 PM
xkan la org hilang x wat report polis
xde pon kecoh kat sotkabo
kalu kisah benar la katenyee

Kannnnn... Aku takut jadi cam citer Istana bilah tu jer... Ingat bebetul rupanya lakonan... Ke aku yg salah faham... Huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2015 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
JulietTheOrange replied at 15-2-2015 04:20 PM
xkan la org hilang x wat report polis
xde pon kecoh kat sotkabo
kalu kisah benar la katenyee

katrnyer dlm kes polis al cik kak.ni mst blum tgk ni kensss
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 09:29 PM | Show all posts
Felycya replied at 15-2-2015 01:34 PM
Bangunan mane la ni agaknye ??

Adakah bangunan ni di area puchong ?.

sy pun ada terbaca yg kt internet yg bangunan nie terletak kat area puchong..tp tak tau la betol ke tak..wallahua'lam..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 09:36 PM | Show all posts
sy tak tau la kalo korang sume nie dah tengok ke belum citer nie..tp sy mmg dah tgk dan bagi sy citer nie mmg betol2 menyeramkan sy..sampai nak tido pun kene berteman sbb asyik terbayang2 jer masa kejadian Ayu kene kacau..pasal citer nie tipu @ tidak, hanya Allah s.w.t yg Maha Mengetahui..tp bg sy yg tak minat langsung citer2 melayu nie dan tak suka tengok wayang pun, terus rasa mcm tergerak hati nak tengok citer bangunan nie kat wayang..rase mcm ada sesuatu yg menarik tentang cerita nie..dan Alhamdullillah..citer nie mmg best, seram dan berbaloi utk ditonton..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
purpledesire replied at 15-2-2015 09:29 PM
sy pun ada terbaca yg kt internet yg bangunan nie terletak kat area puchong..tp tak tau la betol k ...

Sy pun ada baca kt internet yg kate bangunan ni senibina dy islamik, ada kaitan n majlis ugama etc mcm tu la...

Yg kes org hlg tu mmg btol katanye n dlm siasatan polis, khir rahman pon sbenarnye nk bt pembikinan filem garang, tp ada gangguan n dy dpt kebenaran untuk selidik pasal bangunan tu, mmg seram la bangunan ni.

Bangunan ape lh ??,
Teaser bangunan 2 pn dh ada kn kt youtube, baru bape mggu je bangunan di tygkn.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
purpledesire replied at 15-2-2015 09:36 PM
sy tak tau la kalo korang sume nie dah tengok ke belum citer nie..tp sy mmg dah tgk dan bagi sy cite ...

huehuehue...

Aku punye tahap takut pengecut
Nkg tandas pn berteman,
Sblom ni aku tdo sensorang
Tpakse paksa kawan tman gak aku tdo
Xkire, aku tatooootttt...
Sbb aku rasa mcm aku mmg berada kt bangunan tu mase aku tgk tu n rasa
Itu mengekori aku hgga ke bangunan
Rumahku..

Hewhewheewwww....
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2015 10:20 AM | Show all posts
korang x pernah ke tgk filem2 berbentuk gini
contohnya blair witch project, dan siri2 Rec
bukan dr kisah benar pun tp gaya filem tu mmg dibuat konon2 seperti kisah benar
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2015 10:36 AM | Show all posts
nmpk je real...tp menipu gk tu....
lps aku tgk highland tower...trus banned cite yg srupa gituuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046883s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list