Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
4188
View
29
Reply

[Tempatan] 3 maut jatuh lif dari tingkat 13 di tapak pembinaan presint 15, putrajaya

[Copy link]

Author: nora_balqis       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-3-2015 04:11 PM | Show all posts |Read mode
Edited by nora_balqis at 23-3-2015 04:12 PM

Putrajaya: Tiga pekerja Indonesia maut, manakala seorang pekerja Bangladesh parah selepas lif penumpang yang dinaiki jatuh dari tingkat 13 di tapak pembinaan pangsapuri di Presint 15, di sini, 10.45 pagi tadi. Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Putrajaya Deputi Superintendan Zaihairul Idrus berkata, tiga lelaki Indonesia berusia lingkungan 20-an itu maut di tempat kejadian akibat parah di badan dan kepala.

Katanya, pekerja Bangladesh yang berusia 40-an dalam keadaan kritikal dan kini sedang dirawat di Hospital Putrajaya (HPJ).
"Lif berkenaan digunakan untuk mengangkut pekerja dan muatan, serta mampu membawa bebanan sehingga 2,000 kilogram (kg) dan ketika kejadian, terdapat empat pekerja serta beberapa bungkus simen dengan jumlah keseluruhan bebanan seberat 1,200 kg.


"Siasatan awal mendapati kejadian berpunca kegagalan sistem brek pada lif, namun siasatan lanjut masih dijalankan," katanya ketika ditemui di tempat kejadian. Menurutnya, pangsapuri berkenaan mula dibina pada Oktober 2014.

lifmaut.jpg.transformed.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:18 PM | Show all posts
Edited by supernaturalee at 23-3-2015 05:09 PM

oh my
drpd tingkat 13?
tinggi tu
xdpt nk bygkan last moment drpd 13 ke bwh tu


ni xde kaitan dgn no 13 yek
kena siasat mcmna blh jd
max 2K kg, msk lift baru 1.2K kg
maybe kerap sgt load bnyk tu
so sooner or later je blh tahan
i don't know

takziah buat famili/kenalan 3 org pekerja binaan tu

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:23 PM | Show all posts
ohh ni projek SP Setia tu
yang tepi jalan ...

salam takziah
tingkat 13 .. tinggi tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:24 PM | Show all posts
iols penah terperangkap 20min dalam lif pon da pk mati ok..kalo x xde berporem cni  dah
tuhan saje yg tahu perasaan mase tu... ya Allah

ngerinye dr tgkat 13  kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah....

MST nnt berantu kt situ sbb mati tekejot
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:27 PM | Show all posts
Salam Takziah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:29 PM | Show all posts
Kesian plak
dtg malaysia carik rezeki
tp maut pula
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:29 PM | Show all posts
semoga pemaju bangkrup saja..pekerja cabut balik yindon saja.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2015 04:35 PM | Show all posts
seram dari tingkat 13, saat2 akhir diaorg.

dekat jer dengan umah
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:40 PM | Show all posts
famri7 replied at 23-3-2015 04:29 PM
semoga pemaju bangkrup saja..pekerja cabut balik yindon saja.

panggil warga budu ganti la. drp duduk berlonggok minum air ketum.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:42 PM | Show all posts
masak nak menjwb
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:49 PM | Show all posts
ni pangsapuri tepi jalan tu ke..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:50 PM | Show all posts
dah bnyk kali dah kes kes kemalangan yang melibatkan kematian berlaku di lokasi construction ...
mentang2 yang kije kuli suma tu orang asing ...  enforcement of  OSH pun dibuat janji ada jer
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:55 PM | Show all posts

Di condo tepi rumah saya warga indon 2 org mati, bergaduh berebut jantan alih2 masa sedang bergusti terjatuh dua2 sekali, terus innalillah
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 04:56 PM | Show all posts
Aku mmg xsetuju Putrajaya nie jadi hub nak jual rumah ja..dari sebuah bandar yg terancang dah jadi kawasan yang tak terurus dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2015 05:00 PM | Show all posts
primarikey replied at 23-3-2015 04:49 PM
ni pangsapuri tepi jalan tu ke..

a ah yang tepi jalan tue. yg tgh rancak dalam pembinaan
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 05:04 PM | Show all posts
takziah... tinggi tu 13..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah...
Kesian family mereka..
Harap setimpal pampasannya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 05:10 PM | Show all posts
kesiannya...demi mencari rezeki...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
X lama lg adala thread kat mps... Rumahku di presint 15 ada gangguan
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 05:15 PM | Show all posts
Nanti ada la tu filem baru. "hantu di tapak pembinaan."
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
mogey replied at 23-3-2015 04:55 PM
Di condo tepi rumah saya warga indon 2 org mati, bergaduh berebut jantan alih2 masa sedang bergust ...

Dlm kesian tu ketawa pulak I baca
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 05:28 PM | Show all posts
adeh kesian..
takziah
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2015 05:51 PM | Show all posts
scorpionkiki replied at 23-3-2015 05:24 PM
Dlm kesian tu ketawa pulak I baca


Ini kisah benar, tapi tak masuk paper. Saya rasa mungkin sebab kemalangan lebih kepada kecuaian sendiri dua minah indon yg berembut jantan, tak masuk kategori osh accident. Saya nak drive ke opis tengok kereta bomba, ambulance, polis berpusu2 masuk ke dlm site. Esoknya makcik jual nasi lemak gossip masa menjual pasal minah indon mati bergusti jatuh bangunan. Condo tu pun dah 90% siap, tak lama lagi ada la penghuni baru masuk sekali menetap dgn roh2 arwah
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2015 01:50 PM | Show all posts
2 thn akan datang mesti bangunan ni akan masuk bod Seram.....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055196s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list