JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
100139
View
1857
Reply

All About Japan\\\'s Kanto Region (Tokyo, Yokohama, Hakone, Nikko, etc.)

[Copy link]

Author: Kittie       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-8-2015 08:58 PM | Show all posts
lilyflower replied at 18-8-2015 03:38 PM
Insyallah akan repeat jepan lagi hujung bln January thn dpn.. Kali ni g winter pulak.. Tiket ke toky ...

ANA pun ok gak, tp sekarang derang bukak utk trip sampai ujung tahun ni jer. Utk tahun dpn lum bukak lagi. Derang tunggu MATTA Fair kot.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2015 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 19-8-2015 06:45 PM
Yes, sama. KL-Narita-KL dah takde.

Thanx Kittie, sy belum dpt email dr AA lg psl kena reroute tu... Sy kena email diaorg la nnt utk confirmation many thanx ye
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2015 12:08 AM | Show all posts
Kittie replied at 19-8-2015 08:58 PM
ANA pun ok gak, tp sekarang derang bukak utk trip sampai ujung tahun ni jer. Utk tahun dpn lum buk ...

Kittie, klu domestik ANA, bila durang start buka eh?? Aku nak book utk bulan 3. Japan Airlines tak buka lg ni. Nak book Tokyo ke Sapporo. Pastu Hakodate ke Tokyo.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2015 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
mylara replied at 19-8-2015 09:11 PM
Thanx Kittie, sy belum dpt email dr AA lg psl kena reroute tu... Sy kena email diaorg la nnt utk c ...

Mylara, kalau nak cepat, better you live chat je. Nanti bagi details mcm booking no and on the same akan siap. Better cepat takut masa baru yg nak dah full mcm saya kena. Terus kena tukar kepada esoknya..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2015 12:13 PM | Show all posts
Edited by neli_cute at 20-8-2015 03:31 PM

korang, mane lagi better kanto pass ni kalo beli kat agen kat mesia or beli sendri dkt jepun? ade diskaun x kalo beli kat sane? ke same je caJ 8300yen? sbb kat sini agen offer rm274.00/3dys.Disneyland RM 248/pax.
saya plan nak beli dengan ---->>> http://www.wendytour.com.my/
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 09:25 AM | Show all posts
nak share kedai japanese curry halal kat Narita Airport Terminal 2
location kat tingkat atas dari tempat check in counter
kat area 7-11



ade halal jakim
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:05 AM | Show all posts
nanges tgk rate hari nih... 1000y rm34.20
bln 5 hari tu 1000y rm30 jer... sempat tukor rm400 jer..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:37 AM | Show all posts
ichi replied at 24-8-2015 10:05 AM
nanges tgk rate hari nih... 1000y rm34.20
bln 5 hari tu 1000y rm30 jer... sempat tukor rm400 je ...

Ini semua Najib dgn akak pink punya pasal. Menyusahkan rakyat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2015 10:41 AM | Show all posts
neli_cute replied at 20-8-2015 12:13 PM
korang, mane lagi better kanto pass ni kalo beli kat agen kat mesia or beli sendri dkt jepun? ade di ...

Harga sama jer. 8300yen. Harga kat agent berubah ikut BSR.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2015 10:42 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 20-8-2015 12:08 AM
Kittie, klu domestik ANA, bila durang start buka eh?? Aku nak book utk bulan 3. Japan Airlines tak ...

2 bulan. Cth dia yg tgh buka skrg 24/8~24/10.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:48 AM | Show all posts
Kittie replied at 24-8-2015 10:42 AM
2 bulan. Cth dia yg tgh buka skrg 24/8~24/10.

Ayoyo!! aku punya bln 3 tahun depan so bulan Januarylah baru di buka ye?? Apasal kedekut sgt durang buka utk booking ni. Tak buka awal2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2015 10:57 AM | Show all posts
ichi replied at 24-8-2015 10:05 AM
nanges tgk rate hari nih... 1000y rm34.20
bln 5 hari tu 1000y rm30 jer... sempat tukor rm400 je ...

Tahu takpe. Kite tensen tul. Nyesal tak borong byk2 masa Nov last year, masa tuh around 2.8~2.9 kat money changer.
Yg latest based on receipt yg kite lum buang...
April 3.00
Julai 3.17
Hari ni 3.40 uncle tuh nk kasi tp kite lum beli lagi.


Kat Jepun duit 100yen tuh umpama seringgit kita la. Skrg nk beli air botol 100yen dah lebih RM3.40.
Skrg nih online dah 3.5.





Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 11:00 AM | Show all posts
Kittie replied at 24-8-2015 10:57 AM
Tahu takpe. Kite tensen tul. Nyesal tak borong byk2 masa Nov last year, masa tuh around 2.8~2.9 ka ...

nangis aku tengok rate skang ni
dah la aku nak kene tukar another 50,000 yen utk trip bulan 10 nanti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2015 11:04 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 24-8-2015 10:48 AM
Ayoyo!! aku punya bln 3 tahun depan so bulan Januarylah baru di buka ye?? Apasal kedekut sgt duran ...

Dulu 3, 4 bulan gak. Tp skrg sbb harga minyak & currency tak menentu, so habis semua buat precaution. Tp Jepun tgh untung la skrg, minyak turun, derang beli dlm USD, yen lak tgh mengukuh against USD. Tp derang still monitor wlau keadaan tgh memihak ke derang.

Tuh yg kita terkena double bala nih, yen mengukuh against USD, USD lak mengukuh against ringgit. Mengukuh kuasa dua, RM yg rugi.
May be kita kena tukar nama RM tuh ke nama lain kot, suwey betul la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2015 11:09 AM | Show all posts
azradiza replied at 24-8-2015 11:00 AM
nangis aku tengok rate skang ni
dah la aku nak kene tukar another 50,000 yen utk trip bulan 10 na ...

Bulan 10 may be ada harapan nk turun sikit kot, doa2 lah. Kite nih nk fly lg 3 minggu, mmg ketawa dlm air mata jer nih. Redha jer la, dah takde rezeki. Nak wat cane.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah dah 35.3 dekat money changer MV. Lagi mahal masa aku pegi 2013. Harap2 next year turunla balik.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 12:12 PM | Show all posts
Kittie replied at 24-8-2015 11:04 AM
Dulu 3, 4 bulan gak. Tp skrg sbb harga minyak & currency tak menentu, so habis semua buat precauti ...

Apa nak jd dgn ringgit ni. Jd toilet paper sajalah akhirnya. Poyo betul si Najib. Turun sajalah. Menceceh mcm pariah mabok todi. Benci aku tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 01:40 PM | Show all posts
Kittie replied at 24-8-2015 11:04 AM
Dulu 3, 4 bulan gak. Tp skrg sbb harga minyak & currency tak menentu, so habis semua buat precauti ...

Kittie, nak minta pendapat ko sikit.

Hostel  Migetsu Tokyo terletak kat Minami-senju  Arakawa-ku, Ueno. hotel ni dekat tak dgn Juyoh hostel?? Nak naik train senang tak?? Train dlm bandar & train nak gi airport maksud aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2015 01:55 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 24-8-2015 01:40 PM
Kittie, nak minta pendapat ko sikit.

Hostel  Migetsu Tokyo terletak kat Minami-senju  Arakawa-k ...

Hotel Meigetsu ke? Dia kat belah utara stesen, dekat sungai. Hotel Palace & Hotel Juyoh kat belah selatan stesen. Tiga2 hostel nih mmg within walking distance dr stesen, cuma Hotel Juyoh yg kena berjalan lebih sikit. Tiga2 hostel nih mmg ok utk kategori bajet, kite mmg suka 3 hostel nih. Klu tiga2 nih dah full baru kite pegi cari tempat lain.





Dari Minami-senju byk option. Misalnya nak ke Ueno, naik JR 160yen, naik subway 170yen. Nak ke Asakusa ambik Tsukuba, lepas stesen Minami-senju mmg stesen Asakusa, 3 minit jer perjalanan, 170yen. Kat Minami-senju mmg ada 3 stesen sekelompok; JR, metro, Tsukuba.
Klu ke Narita, dari Minami-senju naik JR ke Nippori, dari Nippori ambik Keisei.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 02:00 PM | Show all posts
Kittie replied at 24-8-2015 01:55 PM
Hotel Meigetsu ke? Dia kat belah utara stesen, dekat sungai. Hotel Palace & Hotel Juyoh kat belah  ...

oh!! gitu rupanya. Agak convenient juga. Skrg ni tengah belah bagi. Nak book Meigetsu ke Juyoh. Klu pada pandangan ko yg mana satu lbh senang nak ke Narita?? Dr Juyoh hotel atau Meigetsu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2015 02:07 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 24-8-2015 02:00 PM
oh!! gitu rupanya. Agak convenient juga. Skrg ni tengah belah bagi. Nak book Meigetsu ke Juyoh. Kl ...

Sama jer sbb derang guna stesen yg sama, iaitu Stesen Minami-senju. Cumanya dari segi hostel, kite prefer Juyoh. Dari segi nak berjalan kaki ke Stesen Minami-senju lak kite prefer Meigetsu. Tp derang big boss samer jer sebenarnya, kat website Juyoh pun ada iklan Meigetsu.

Apa kata tgk sendiri yg mana lebih memenuhi citarasa:
http://www.juyoh.co.jp
http://meigetsu.jp/e/index.html
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 07:15 PM | Show all posts
azradiza replied at 24-8-2015 09:25 AM
nak share kedai japanese curry halal kat Narita Airport Terminal 2
location kat tingkat atas dari t ...

I makan kar sini sabtu lalu. Semua makanan berasaskan curry japan.
I makan ayam goreng+curry rice. Oklah walaupun xsama dgn curry msia. Janji halal. Ingat nak g kedai yg lagi satu but kedai ni terjumpa dulu so masuk ajelah.
Thanks kerana dah beri info dlm thread lepas2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:33 PM | Show all posts
Kittie replied at 24-8-2015 02:07 PM
Sama jer sbb derang guna stesen yg sama, iaitu Stesen Minami-senju. Cumanya dari segi hostel, kite ...

oh!!! Kittie. Aku dlm dilemma. Tak tau nak pilih yg mana. Klu tgk pd hostel aku lbh suka Juyoh tp bila tgk lokasi aku lbh suka Meigetsu. Fikir fikir dululah. Psl org rumah lbh suka Juyoh. Aku nak Meigetsu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2015 11:35 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 24-8-2015 10:33 PM
oh!!! Kittie. Aku dlm dilemma. Tak tau nak pilih yg mana. Klu tgk pd hostel aku lbh suka Juyoh tp  ...

Lambung dadu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2015 11:38 AM | Show all posts
Muslim-friendly souvenir @ Don Quijote Asakusa








Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049450s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list