JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
45600
View
719
Reply

All About Jakarta, Indonesia - Part 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Post time 26-11-2018 11:42 AM | Show all posts
frin replied at 23-11-2018 02:37 PM
sis, tempah baju tu kat tailor mana? ok tak?

kawan sana bawakan ke tailor dia.. tah celah mana pun saya tak pasti - nama tailor tu mbak hannah. bagus dan elok jer.  sbb masa last day tu kena ada masa extra sbb dia soh fitting dulu so kl ada yg tak berapa elok dia baiki masa tu juga.. alhamdulillah saya dan my girls cun cun jer...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 02:56 PM | Show all posts
app grab msia sama je kan kalau nk guna kat jkt..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 11:01 AM | Show all posts
akmal replied at 28-11-2018 02:56 PM
app grab msia sama je kan kalau nk guna kat jkt..

sama.. penah guna kt sana.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
adnil replied at 23-11-2018 09:28 AM
Alhamdulillah baru balik dari Jkt kelmarin.  Alhamdulillah sepanjang di Jakarta dan Bandung cuaca sa ...

Kastam Airport Malaysia check tak?.. ingat nak beli batik, kawan2 order. Risau juga. If kena tax ok lagi. Takut kena rampas jaa. 2nd option ingat nak pos aja.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 08:08 PM | Show all posts
Edited by gebuzz at 2-12-2018 08:13 PM

alhamdulillah ..slmt sudah smpi..balik AA delayed 1jam..but everythings okay..airport jkarta superb besar lengguh jln.

1st day- smpi amik taxi bluebird Rp235k smpi amaris hotel..pusing2 di Grand Indo Mall.

2nd day- pasar tanah abg..klau  beli brg better minta biznes kad in case nk tukar senang cari balik kedai tu(mkn kt foodcourt atas.. ok sedap..bersih)

3rd day pasar mayestik (best kain lace murah giler)

4th day lawatan tempat bersejarah (masjid terbesar asia tenggara..monas..okay siap2 packing brg n penimbang disediakan di lobi hotel..)

**thamrin city mall ari2 round sbb hotel kt atas tu jer.
**semua pergerakkan menggunakan grab..mudah dan murah..tambang ke airport Rp120k jer..beza sgt ngn taxi..huhu

maybe kena repeat lg sbb xabis explore.

tq to kwn2 yg bg info.. : -)

okay besok nk mulakan trip ke Hatyai..lgkawi..penang pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 08:15 PM | Show all posts
cherdiba256 replied at 2-12-2018 07:44 PM
Kastam Airport Malaysia check tak?.. ingat nak beli batik, kawan2 order. Risau juga. If kena tax o ...

i balik aritu okay jer..xcheck lngsung mgkn sbb dh lewat kot..dlm kul 11 mlm.

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
gebuzz replied at 2-12-2018 08:15 PM
i balik aritu okay jer..xcheck lngsung mgkn sbb dh lewat kot..dlm kul 11 mlm.

Tq..  Saya last year dah pergi, flight mlm juga kastam x buka. Dia tanya berapa hari je..  Dgr tahun ni kalau batik banyak diaorg kacau.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 09:38 PM | Show all posts
takut jgk kastam check...yp tak byk pun beli batik skit jer...tp siap asing2kan dlm setiap beg..xde laa sume longgok dlm 1beg...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
gebuzz replied at 2-12-2018 09:38 PM
takut jgk kastam check...yp tak byk pun beli batik skit jer...tp siap asing2kan dlm setiap beg..xde  ...

Last year pun asing-asingkan bag.. last year naik mas 30kg. This year malindo dpt 25 jaa.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 10:38 AM | Show all posts
cherdiba256 replied at 2-12-2018 07:44 PM
Kastam Airport Malaysia check tak?.. ingat nak beli batik, kawan2 order. Risau juga. If kena tax o ...

alhamdulillah xde apa pun - mungkin sbb kami anak beranak kot bkn singles.. so okay jer lepas... lagipun bukan borong pun - cuma beli untuk sekeluarga jer...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalam nak tanya kalau nak beli kain mana lebih murah untuk kain lace @ cotton?

Biasa saya shopping dipasar baru bandung, tp kali ni memang plan xnak masuk bandung
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 11:39 AM | Show all posts
hanabeckham replied at 2-1-2019 11:09 PM
Assalam nak tanya kalau nak beli kain mana lebih murah untuk kain lace @ cotton?

Biasa saya shop ...

pernah beli kt pasar mayestik.. cotton dan lace.. design pn baru2.. kt tanah abang tu.. xpernah shopping.. rase crowded sgt..

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 03:23 PM | Show all posts
miss_whoda replied at 4-1-2019 11:39 AM
pernah beli kt pasar mayestik.. cotton dan lace.. design pn baru2.. kt tanah abang tu.. xpernah sh ...

Betul tu lace dan cotton di Jakarta lebih cantik dan desinnya lebih baru berbanding dengan di HCM.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:48 AM | Show all posts
Edited by iloveyou at 9-1-2019 10:08 AM

nak tanya dari airport sokarno ke plaza semanggi (balai sarbini, semanggi) naik tren ke tangerang line pastu dari situ i lost la, xpaham. ke better naik transport lain? naik bas? grab? taxi mahal kan?

pastu kan dr balai sarbini tu, i nak beli kain sepasang dua. kt mayestik or tanah abang? memandangkn i smpai epot pukul 8 pg, boleh trus gerak ke salah 1 tmpt tu. pastu i ada event pukul 3-5pm kt balai sarbini. esok malam flight pukul 8pm dh balik ke kl.




Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_whoda replied at 4-1-2019 11:39 AM
pernah beli kt pasar mayestik.. cotton dan lace.. design pn baru2.. kt tanah abang tu.. xpernah sh ...

Mahal x harga kat situ?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 4-1-2019 03:23 PM
Betul tu lace dan cotton di Jakarta lebih cantik dan desinnya lebih baru berbanding dengan di HCM. ...

Hai art..lama x menegur.. Kann design lawa.. Org ckp..klu u pakai..kebarangkalian nk sama mcm org beli kt hcm tu rendah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
hanabeckham replied at 9-1-2019 10:04 PM
Mahal x harga kat situ?

Tgk design jgk sis.. Mcm sy pergi apa nama kedai tu dh.tp besarrrr.. Alaa hilang ingtkn plak..fancy ke apa ntah nama dia.. Pg pg x crowded..dh tghr..kain pn dh berterabur atas lantai
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:56 PM | Show all posts
miss_whoda replied at 10-1-2019 01:13 PM
Hai art..lama x menegur.. Kann design lawa.. Org ckp..klu u pakai..kebarangkalian nk sama mcm org  ...

Kannn ramai kenalan Art pun cakap benda yang sama, kalau bandingkan yang Jakarta dengan HCM.  Yang kat Jakarta lagi cantik design pun baru2 berbanding kat HCM masih macam tu jer designnya sejak dah bertahun dulu.  Ramai yang tak tahu sebab ramai yang ke HCM je berbanding ke Jakarta sekarang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 04:21 AM | Show all posts
miss_whoda replied at 10-1-2019 01:15 PM
Tgk design jgk sis.. Mcm sy pergi apa nama kedai tu dh.tp besarrrr.. Alaa hilang ingtkn plak..fanc ...

betul tuuu...masa i pg kedai fancy tu pun sama...punya lah ramai manusia dlm tu..kain2 lace mmg cantik2 and uptodate and murah2...tp masyaallah bertabur2...last2 i turun bwh beli kain biasa utk buat g ofis...lace i beli kt kedai lain...frust jgk sbb kurang skit cantik dr kedai fancy.

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 08:06 AM | Show all posts
gebuzz replied at 13-1-2019 04:21 AM
betul tuuu...masa i pg kedai fancy tu pun sama...punya lah ramai manusia dlm tu..kain2 lace mmg ca ...

ha fancy..... betul betul..sbb tu kedai yg paling cantik dr luar.. lain dari lain.. ehehhe

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.492911s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list