JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
48949
View
752
Reply

All About Jakarta, Indonesia - Part 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Post time 26-10-2017 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam semua, ada sesiapa pernah pegi pulau seribu tak? Nak ke jakarta next week 5d4n, kalau menarik nak masuk dalam itinerary
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 06:14 PM | Show all posts
asrul82 replied at 8-9-2017 07:39 AM
Alhamdulilah saya telah selamat bercuti ke Jakarta minggu lepas. Terima kasih la pada otai2 forumers ...

hi asrul....

nak tnya sy tgk awak stay di amaris thamrin dgn 3 anak u kan....bilik luas tak?muat2 ke korang 5 beranak?
sebab masa sy gi last 2years stay kat situ,masa tu anak sorang lani dah bertambah
breakfast anak2 awak kena tambah duit la yer?kalau yer brapa sekepala?
nak repeat jkt dec ni.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2017 11:44 AM | Show all posts
LadyDaf78 replied at 26-10-2017 12:37 PM
Salam semua, ada sesiapa pernah pegi pulau seribu tak? Nak ke jakarta next week 5d4n, kalau menarik  ...

Kalau nak gi boleh guna dua cara.  Kalau nak naik speed boat boleh naik dari Ancol dan kalau bot kayu kena naik dari Pelabuhan Sunda Kelapa.  Kalau banyak masa dan sekdar nak relex lepak2 tengok pulau boleh ler.  Kalau tak boleh gi Ancol je atau sambung gi sampai Safari Bogor.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 31-10-2017 11:44 AM
Kalau nak gi boleh guna dua cara.  Kalau nak naik speed boat boleh naik dari Ancol dan kalau bot k ...

Terima kasih art, ingat nak tengok pulau, rilex2 sebab banyak masa plak..boleh beli pakej 1 day tour kat jetty kan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 11:32 AM | Show all posts
LadyDaf78 replied at 1-11-2017 11:26 AM
Terima kasih art, ingat nak tengok pulau, rilex2 sebab banyak masa plak..boleh beli pakej 1 day to ...

Ya deal direct kat jetty
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 1-11-2017 11:32 AM
Ya deal direct kat jetty

Ok tqvm....hopefully cuaca ok..kalau tak lepak ..city tour je la.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam semua. Nak tanya, kl ke Jakarta berdua sahaja perempuan, agak2 selamat tak?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 10:03 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 2-11-2017 09:44 PM
Salam semua. Nak tanya, kl ke Jakarta berdua sahaja perempuan, agak2 selamat tak?

Dulu2 masa I pergi selamat. Lagi I travel sorang2 sebab g meeting sana
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 2-11-2017 10:03 PM
Dulu2 masa I pergi selamat. Lagi I travel sorang2 sebab g meeting sana

Ok terima kasih uda. Hajat nak bawa mak mertua jalan ke Jakarta
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 10:10 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 2-11-2017 10:05 PM
Ok terima kasih uda. Hajat nak bawa mak mertua jalan ke Jakarta

Cuma macm biasalah, mana2 pun ada orang jahat. Kena berhati2 dengan handbag, jangan leka. Observe surrounding.
I beberapa kali g Jakrta berdua beradik aje. Alhamdulillah takda apa2.
Kami naik bajaj aje dr sarinah ke tanah abang and naik bajaj ke pasar senin
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 2-11-2017 10:10 PM
Cuma macm biasalah, mana2 pun ada orang jahat. Kena berhati2 dengan handbag, jangan leka. Observe  ...

Tq for info. I tak abis studi thread ni lagi... Pelan2 nak cari info. Hb i risau pergi berdua takde orang lelaki ni. Maaf tanya, bajaj tu apa ya?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2017 12:13 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 2-11-2017 10:15 PM
Tq for info. I tak abis studi thread ni lagi... Pelan2 nak cari info. Hb i risau pergi berdua takd ...

Macam beca tapi guna motorsikal. Kecik aje, muat utk 2 orang aje. Macam tuk tuk di Thailand
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2017 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 3-11-2017 12:13 PM
Macam beca tapi guna motorsikal. Kecik aje, muat utk 2 orang aje. Macam tuk tuk di Thailand

Oooo tq for info
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2017 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam semua. Nak tanya berbaloi tak kalau buat day trip ke farm house lembang & floating market dari jakarta?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2017 05:17 PM | Show all posts
Syugurin replied at 3-11-2017 05:01 PM
Salam semua. Nak tanya berbaloi tak kalau buat day trip ke farm house lembang & floating market dari ...

Cam tak berbaloi je sebab dah jauh dari Jakarta.  Area tu lebih dekat kalau datang dari Bandung.  Kalau dari Jakarta cover sampai Bogor pun dah cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 10:09 AM | Show all posts
Dekat Tanah Abang ada kedai tempah seluar tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 02:12 PM | Show all posts
saya nk tnya la klu saya ke jakarta-bandung-jkarta..brp yer bajet transport ek..agk2 rugi x?sbb tgk tiket flight klm murah la..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2017 09:46 AM | Show all posts
mamapea replied at 13-9-2017 12:01 PM
lawak btl blog hang ni...loqlaq sungguh noooo...
sabuk pengaman tu mmg x blh lupa...kami 1 family ...

hahaha... sama2 share, thanks sudi singgah blog tu, cuma payah nak ilang loghat utagha tu hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2017 09:48 AM | Show all posts
chebot81 replied at 30-10-2017 06:14 PM
hi asrul....

nak tnya sy tgk awak stay di amaris thamrin dgn 3 anak u kan....bilik luas tak?mua ...

bilik sangat luas, selesa, tp nasib anak2 saya kecik lg, klu anak2 dah besar kena extra charge utk extra bed, saya tak kna charge pun ari tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2017 11:19 AM | Show all posts
asrul82 replied at 11-12-2017 09:48 AM
bilik sangat luas, selesa, tp nasib anak2 saya kecik lg, klu anak2 dah besar kena extra charge utk ...

hi asrul...

hihihi...awak reply saya dah balik dah last week..
alhamdulillah ok semuanya dah selamat...yg pasti pagi2 dah tercegat kat pasar tasik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.038998s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list