JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
17431
View
75
Reply

✿ Seni Jahitan Beg ✿

[Copy link]

Author: Elle_mujigae       Show all posts   Read mode

Post time 13-11-2015 09:21 AM | Show all posts


bag kedua.. drawstring
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2015 09:27 AM | Show all posts


ala-ala keychain utk first bag tadi.. kasi budak2 excited sikit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 09:29 PM | Show all posts
anitara replied at 3-11-2015 04:51 PM
Mesin dah sama dgn elle.. tp blum cukup inspired lagi.. haha.. seronok tgk hasil jahitan org.

mesin anitara Singer Heavy Duty juga ye.. hehe ..suka guna mesin ni untuk jahit beg...rasa sturdy je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 09:35 PM | Show all posts
anniez08 replied at 2-11-2015 11:28 PM
belum ada mesin jahit lagi..
tp seronok tgk org yang pandai menjahit..

kita pula seronok tengok katalog mesin jahit..selalu akhir tahun ni banyak kedai buat sale untuk mesin jahit...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 09:36 PM | Show all posts
anniez08 replied at 2-11-2015 11:29 PM
elle pun agak kreatif dgn jahitan ni..

Terima kasih N..banyak trial and error je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 09:39 PM | Show all posts
glump replied at 6-11-2015 02:03 PM
i just pandai jahit tote beg je

kita pun mula2 belajar jahit tote bag...   tapi teringin juga nak jahit design yang advance sikit macam frame bag.. huhu...tapi tak try2 lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 09:42 PM | Show all posts

awesome sling bag   cantik kain you guna..kain jeans eh yang biru gelap tu..?...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 09:49 PM | Show all posts
smurfetz replied at 13-11-2015 09:13 AM
actually ai mmg tak pandai jahit, tak pernah belajar pegang mesin jahit pun. semuanya belajar dari ...

really.. belajar dari tutorial internet je..wow..self learner ni... I mula2 pergi kelas..lepas dah belajar kat kelas baru berani buat sendiri.. huhu..so far dah pergi 3 kelas...kelas tote bag,backpack dan sling bag...


actually nak buat wristlet for me, tapi cam gerun jer nak jahit zip tu, takut tak kemas.. so practise dgn buat bag takde zip dulu..


part zip tu mmg mencabar sbb jahitan akan nampak kalau tak kemas...masa kita mula2 belajar jahit zip ni,beberapa kali jugalah tetas menetas sbb senget..hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 09:54 PM | Show all posts
smurfetz replied at 13-11-2015 09:13 AM
mak aii.. besar giler pulak pic kat atas tu..

I selalu guna http://imgur.com/   kalau nak letak gambar kat forum..sebab boleh edit saiz image..resize.. lepas dah upload dan edit image, copy BBcode then paste kat forum....  





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 09:56 PM | Show all posts
smurfetz replied at 13-11-2015 09:27 AM
ala-ala keychain utk first bag tadi.. kasi budak2 excited sikit

yang keychain ni buat sendiri juga ke.. yang part hidung dan mata teddy ni sulam eh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 10:31 PM | Show all posts
since @smurfetz share first bag beliau jahit, I pun nak share la..hehe..



Bag pertama I jahit..

tote bag ni I belajar kat fabric fanatics Summit USJ bulan March 2015 ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 10:01 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 24-11-2015 09:42 PM
awesome sling bag   cantik kain you guna..kain jeans eh yang biru gelap tu..?...

a'ah kain jeans..

mmg belajar kat internet je elle, tak de masa nak p kelas. ai ada 3 anak.. 6yrs - 4 mths, mmg takde masa. berkuntum kat internet aje, tgk pinterest/ mana2 tutorial. pastu try aje lah. you untung dapat belajar formal p kelas.. cantik jahitan you, potong kain & interface pun cantik aje
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 10:04 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 24-11-2015 09:56 PM
yang keychain ni buat sendiri juga ke.. yang part hidung dan mata teddy ni sulam eh?

aah kechain buat sendiri.. konon nak kasi baby main2, tapi dia tak suka lak.. so letak kat bag kakak dia

part mata sulam.. hidung guna felt aje, bawah hidung tu pun jahit (straight line)

tapi lagi senang buat beg dari buat key chain ni rasanya.. leceh nak jahit tangan & buat benda kecik2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 10:50 AM | Show all posts
Edited by smurfetz at 25-11-2015 11:10 AM
Elle_mujigae replied at 24-11-2015 09:39 PM
kita pun mula2 belajar jahit tote bag...   tapi teringin juga nak jahit design yang ad ...

tote is my 3rd bag.. senang rupanya jahit tote ni yer..
[img][/img]



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 10:58 AM | Show all posts
Edited by smurfetz at 25-11-2015 11:00 AM

finally ... my 4th bag.. ai punya

[img][/img]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 11:01 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 24-11-2015 09:54 PM
I selalu guna http://imgur.com/   kalau nak letak gambar kat forum..sebab boleh edit saiz image..r ...

tq elle.. jadi kecik dah gambar kat atas tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2015 11:05 AM | Show all posts
smurfetz replied at 25-11-2015 10:58 AM
finally ... my 4th bag.. ai punya

[/img]

wahhh,..hebat ye u ni.............
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2015 05:54 PM | Show all posts
Thank you smod medangmru for the tachangs..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2015 06:07 PM | Show all posts
smurfetz replied at 25-11-2015 10:01 AM
a'ah kain jeans..

mmg belajar kat internet je elle, tak de masa nak p kelas. ai ada 3 anak.. 6y ...

bestnya ada anak..coolness of the eyes...  umur sebegitu tengah lasak kan orang kata..hehe..

you untung dapat belajar formal p kelas.. cantik jahitan you, potong kain & interface pun cantik aje
Terima kasih.. ^^ ya,it is something that I am very thankful for this year..before this biasala student kan, ada masa tapi takde duit..hehe...>.< so when someone dear to me generously supported my hobbies..tu yg I can grab all the available opportunity to learn.. happy sangat2...

berkuntum kat internet aje, tgk pinterest/ mana2 tutorial. pastu try aje lah.
pinterest banyak tutorial yang best best kan...

kalau kat facebook pula, I suka page Tuna's Linen Garden..banyak juga share tutorial bag...

https://www.facebook.com/tunalinen/photos_albums
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2015 06:11 PM | Show all posts
smurfetz replied at 25-11-2015 10:50 AM
tote is my 3rd bag.. senang rupanya jahit tote ni yer..
[/img]

ya, senang juga.. untuk tote bag macam ni I refer kat website ni..

http://www.craftbuds.com/tutorial-totes-big-and-small/
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043748s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list