Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1369
View
14
Reply

HELP... network problem

[Copy link]

Author: wannabhappy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-11-2015 02:50 PM | Show all posts |Read mode
Assalammualaikum... sapa kat sini terer mcm mana ye nak buat sendiri if possible.. my phone ada network problem... no signal detect.. data ada tapi takde signal tu pun keluar.. tadi tanya kat kedai.. dia kata imei tu lost.... actually ni kali kedua dah .. kalai pertama tu kena seratus .. ni cina tu tadi mintak 120.... huwaaaa....  baru bulan lepas jadi... ni jadi lagi.. henpon saya note 2.. sapa2 ada kepakaran tu share ler...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2015 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya, note 2 beli kat mana? Betul2 baru ke atau 2nd hand? Kedai yg awak tanya tu kedai authorised samsung atau kedai2 biase je?

Dah cuba cari solution kat internet?

Cuba baca link ni http://www.droidviews.com/how-to-backup-and-restore-imeinvram-data-on-android-devices/
Saya apa2 hal sebelum hantar repair dikedai sy akan cari solution kat internet. Kalau tak rumit, sy akan buat sendiri. Cuma setakat ni masalah hp saya belum permah buat la. Selalunya desktop/laptop je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2015 09:24 AM | Show all posts
mmg ada network problem..?

cuba test kat HP lain dan tengok camner dulu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2015 07:54 AM | Show all posts
medangmru replied at 22-11-2015 09:24 AM
mmg ada network problem..?

cuba test kat HP lain dan tengok camner dulu..

dah test... ok plk.. so bkn simcard problem.. simcard org len test kat henpon saya plk mcm tu la jgk.. takde signal H tu keluar langsung.. dah hantar kedai dah.. dia pump software la.... kena la 60... nasib baik kawan kepada member somi... hhuhu... mmg note 2 ada problem ke... ni beli original.. tapi dari member la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2015 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
wannabhappy replied at 23-11-2015 07:54 AM
dah test... ok plk.. so bkn simcard problem.. simcard org len test kat henpon saya plk mcm tu la j ...

Saya pakai note 2 juga, Alhamdullilah tak ada masalah. Bukan apa, gajet2 yg harga ribu2 ni puas hati kalau beli terus dari kedai authorised  samsung/under contract telco atau mana2 authorised dealer. Bila jadi apa2 kat hp boleh tukar baru (kalau masih warranty). Kalau beli kat kedai kecik2 (bukan niat memperkecilkan peniaga2 hp) atau atas orang, takut hp tu mmg dah rosak.

Dua orang member office ada beli iphone 6, atas orang juga ni, kitorg punya senior officemate. Tak tau senior ni dpt mana iphone byk2 tu, dia jual murah juga dari harga pasaran. Ramai juga beli bawah dia. Tup2, hp kedua-dua member saya ni bermasalah. Masing2 gi refer telco masing2 la (sorang celcom sorang lagi umobile). Yg sorang ni dpt tukar baru, entah mcm mana dia buat entah, dpt baru. Yg sorang  lagi tak dapat tukar sbb, technician tu cakap, hp dia mmg dah pernah orang kacau. Maksudnya, component dlm hp tu mmg pernah dibuka dan diusik. Member ni heran gak, padahal beli baru dan tak pernah usik pun dalam2 tu semua. Lebur ribu2, hp tak leh pakai, dia beli iphone baru, ribu2 juga lebur lagi. Hehe.

Yg sorang lagi yg dpt tukar tu pun sama, technician telco dia pun ckp, ada bekas orang usik. Tp member tu sungguh2 ckp mmg beli baru, so dia lepas la. Dapat baru. Padah beli atas orang. Mahal sikit takpe, tak dapat free gift pun takpe, janji beli kat authorised dealer, lagi puas hati.

Maaf panjang pulak karangan saya. Hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2015 01:39 PM | Show all posts
imei lost pyh nk wat.. mmg bole dikatekan standby duet beli hp bru lah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2015 01:46 PM | Show all posts
LuLu^Lost replied at 28-11-2015 01:21 PM
Saya pakai note 2 juga, Alhamdullilah tak ada masalah. Bukan apa, gajet2 yg harga ribu2 ni puas ha ...

imei lost bole terjadi kt mana2 hp.. x kira hp tu ori or ap set.. baru or seken

yg untung nya beli kt kedai yg bole dipercayai.. bole tukar set baru(kalo ada warranty lg)
kna kt kedai byk auta.. kite plak yg dituduh cuai..huhuhu

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2015 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_death replied at 28-11-2015 01:46 PM
imei lost bole terjadi kt mana2 hp.. x kira hp tu ori or ap set.. baru or seken

yg untung nya b ...

Oyeke? Baru tau. Kiranya itu dikira masalah biasa bagi hp eh? Tapi naya la juga, katala kita cuma pengguna biasa je, tak reti la nak adjust2 setting2 phone ni, mana nak tau imei tu hilang ke, rosak ke, mereput ke. Hahaha.

Haa betul2. Boleh jadi diorg auta je kang ckp kita  buat sesuatu pada hp tu. Hehe. Sbb tu la saya prefer beli kat kedai authorised, sbb saya rasa terjamin dan berani sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2015 04:05 PM | Show all posts
LuLu^Lost replied at 28-11-2015 02:46 PM
Oyeke? Baru tau. Kiranya itu dikira masalah biasa bagi hp eh? Tapi naya la juga, katala kita cuma  ...

hehehe.. slalunya kena kt org yg suka godek2 hp.. tukar rom la install custom rom la.. rooting la. etc..

kalo pengguna biasa jarang kena prob mcm ni

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2015 05:18 PM | Show all posts
cmf_death replied at 28-11-2015 04:05 PM
hehehe.. slalunya kena kt org yg suka godek2 hp.. tukar rom la install custom rom la.. rooting la. ...

pok det slalu kene masalah ni kan....suka godek HP/....
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2015 05:27 PM | Show all posts
medangmru replied at 28-11-2015 05:18 PM
pok det slalu kene masalah ni kan....suka godek HP/....

x penah kena lg momod..hahahhaha

stakat tukar2 rom ada la
ni pun bru pas dongred loli to kitkat..asus fonepad
bru laju balik..hahhaha

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2015 12:01 AM | Show all posts
imei problem?
cuba try *#06# keluar tak no imei tu?

note 2 3g? 4g?
pernah flash custom rom?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2015 10:04 AM | Show all posts
aziz79 replied at 29-11-2015 12:01 AM
imei problem?
cuba try *#06# keluar tak no imei tu?

masalah ni lepas anak saya duk main coc kat henpon.. geram je.. member tu mmg beli kat authorised dealer.. tolak pun sabab dia nak sambar note 3 masa tu...

main game kat henpon pun leh jadi masalah ni ke..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2015 03:42 PM | Show all posts
wannabhappy replied at 30-11-2015 10:04 AM
masalah ni lepas anak saya duk main coc kat henpon.. geram je.. member tu mmg beli kat authorised  ...

kalau guna stock rom, dan tak pernah flash mana2 custom rom,
sepatutnya takde masalah hilang imei ke apa.
takut memang board dlm tu ajer yg rosak

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2015 05:10 PM | Show all posts
tq @medangmru bagi credit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.725804s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list