Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
26172
View
319
Reply

Eli celaru ni sis!

[Copy link]

Author: ellejo    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-11-2015 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 04:48 PM
boleh ke pgang sesuka ati bang? abang kasila tunjuk ajar teknik pegang senyap2.

Pegang jerrr. Tapi pastikan takde orang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
rayna_raynes replied at 25-11-2015 03:01 PM
uols iols nak tanya
heshe solat tak? mcmana hubungan heshe dgn family?


solat tu dulu heshe hauk sis. lpas dia dah kerja OK lah buatlah juga wlupun byk miss. sblum ni, kalo aku period. dia pun sama period agaknya xsolat gitu. now aku tgk kalo kluar, solat jugala.

hubungan dia dgn family rapat sis. terutama dgn ayahnya. ayahnya pernah pesan swaktu ayahnya sakit dulu pada dia ayahnya tau apa yg dia buat dan ayahnya kecewa. tapi xtau pula dr sudut apa. kewangan ke pelajaran ke kerjaya ke peribadi ke tidaklah diketahui.



Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 05:22 PM | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 05:01 PM
kalo bgitu xmaula kawen
bikin stress dan darah tinggi je nanti sis.

high risk gamble  sb  kita x boleh nk duga pasal hati
mula2 ok .. lama2 hati dah start sayang  ker...
we wouldn't know ...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 25-11-2015 05:02 PM
Pegang jerrr. Tapi pastikan takde orang

ohhh.. ingatkan kene rangka strategi masa jalan hayun2 tangan oppsss terkena tempat itu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
outcast replied at 25-11-2015 05:22 PM
high risk gamble  sb  kita x boleh nk duga pasal hati
mula2 ok .. lama2 hati dah start sayang   ...

da syg pun sis
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 06:18 PM | Show all posts
TT punye aim ada sikit sama mcm iols..
tp tu dulu la..

well nak cakap pasa laki species gitu ade la my fren cite,
selalunya dorg ni nak kawen sbb nk cover je
tp, ade je yg betol2 change for guds..

so, u kata u memang open je dgn dia, boleh cite mcm2
better u tanye je straight je,
-tnye la dia suka u x..? suka as ape..?
-tnye jugak sanggup ke dia nak berubah if dah kawen nanti..?

sbb if dia kawen sbb nak cover je, mmg makan hati la tt nanti..
tp, dari sudut lain memang akan dijaga selalunya..
tp mana la tau dia betul2 nak berubah,
kalau dia nak berubah bagus la. hepi for u..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 25-11-2015 01:32 PM
Patot ar kat ci selalu moyan pasai ' x kesah berlakikan gay '
Rupanya tengah angau


kikikikik moyan punya moyan nak sedapkan ati je tu

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
hanie_z replied at 25-11-2015 06:18 PM
TT punye aim ada sikit sama mcm iols..
tp tu dulu la..


mmg tau agenda dia nak coverina tp untuk apa dia layan mcm lover? tak paham la. celaru iols ni tau
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 06:28 PM | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 06:25 PM
mmg tau agenda dia nak coverina tp untuk apa dia layan mcm lover? tak paham la. celaru iols ni tau

sebab nak coverina la gitu..
so that others yg xtau pasal dia pk dia straight gitu..
tp xtau la kalo dia memang treat u gitu so that feeling dia berubah ke nanti..
ntah la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
hanie_z replied at 25-11-2015 06:28 PM
sebab nak coverina la gitu..
so that others yg xtau pasal dia pk dia straight gitu..
tp xtau la  ...

mungkinlah sis namun di wassap elok jah heshe kasi icon love pastu icon babi. tiada sapa baca pun slain aku.

kalo aku tanya, mmg bunyik main2 nanti, jawapan yg ku terima pun sama main2.


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 05:54 PM
da syg pun sis

See...  Nanti kawen u yg pendam rasa
If he still x nk berubah ..and rasanya dia x da pun niat nk berubah..kawen for coverina je ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 07:10 PM | Show all posts
depends lah kalau ko risk taker boleh lah dekkk
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 07:13 PM | Show all posts
eh kenapa sini boleh reply kat CI tak boleh nak reply huarghhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 07:22 PM | Show all posts
c0mby replied at 25-11-2015 03:48 PM
tgelak...senang je ckp.....hihih

Of course la sis.

Kalau aku Ellejo, aku teruskan saja. Lelaki, gay ka straight ka, potensi curang lepas menikoh sama tinggi.

Kalau bf Elllejo ni boleh buat macam kawan sis @rayna_raynes tu lepas kawin alhamdullilah la kan.


Aku doakan yang terbaik untuk ko Ellejo.

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 08:05 PM | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 05:10 PM
solat tu dulu heshe hauk sis. lpas dia dah kerja OK lah buatlah juga wlupun byk miss. sblum ni, ka ...

kalau begitu kaka restukan uols kahwin dgn heshe

tapiiii.... sebelum kahwin...

1) be frank with each other. duduk dan cerita a-z sejarah hidup masing2. jangan sorok. minta dia jujur dgn ko dan ko kena jujur dengan dia. jgn selindung2 sebab nnt jd masalah di kemudian hari.

2) lay down the ground rules. heshe nak jeling jantan itu up to him. tp jeling je. jangan buat apa2 yang boleh menimbulkan syak wasangka dan kemarahan. tell him you won't tolerate kecurangan, samada dia menyontot atau disontot. jangan nak gatal e-cur di grndr atau hornet atau apps yang sewaktu dengannya

3) you, you have to be patient. jangan cemburu membabi buta. kau kena jd sangat matang dalam menerima heshe seadanya

4) sama2 perbaiki diri. bila heshe dh start solat tu alhamdulillah taklah sesat sgt. maka sama2 berusaha jd org yang lebih baik. uols ada kelebihan sbb heshe sgt rapat dgn keluarga. jadi in a way heshe akan ada perasaan hormat pada institusi kekeluargaan. kalau heshe betul2 serius nak melamar uols, heshe akan berusaha utk mempertahankan perkahwinan, providing that niat heshe betul

5) sentiasa positif dan pandang ke hadapan. kena saling sayang menyayang dan memahami. jgn asyik ungkit masa silam masing2. banyakkan komunikasi dan berbincang.

honestly aku harap korang akan kahwin. aku sgt ramai kwn lgbt dan aku salute mereka yg ada kekuatan utk cuba hidup senormal yg mungkin. mujurlah dalam circle of friends aku takde yang terlebih berangan sampai nak menikah sesama jantina bagai. most of them pun tak memondan dan tak flaunt gaya hidup ala2 faez nick dan nursajat dlm instagram. duduk dan bincangla dengan pasangan tu, kalau dia betul2 niat nak berubah sokong dan bantulah dia. kalau dia cuma nak memenuhi kehendak orang lain (dan bukan diri sendiri) mungkin ko kena fikir masak2 atau angkat kaki. either way, jgn putus sahabat. sgt susah utk seorang homo mempercayai org yg straight dengan rahsia hidupnya. all the best okayyy

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
aku bc 2-3x pon tergelak.lg tt..  klako cara komen nnye...nnti aku komen k..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak peduli. Tak tahan hendak post juga.

ayat ayat tt kelakar
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 09:40 PM | Show all posts
Ang pm gambaq dia kt aku...nak wat analisis rogayah tegar atau separuh2  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
GhostWalking replied at 25-11-2015 07:13 PM
eh kenapa sini boleh reply kat CI tak boleh nak reply huarghhhhh

tabahlah kaka
mencurahkan idea dan hencapan mmg banyak halangannya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 25-11-2015 07:22 PM
Of course la sis.

Kalau aku Ellejo, aku teruskan saja. Lelaki, gay ka straight ka, potensi c ...

btul juga kata sis ni. straight pun ramai jua yg makan hati.

thank u la sis atas ucapan sis tersebut. aku tidak pernh merasa sebgini.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 25-11-2015 10:35 PM
ellejo replied at 25-11-2015 10:25 PM
btul juga kata sis ni. straight pun ramai jua yg makan hati.

thank u la sis atas ucapan sis te ...


Tengok saja FD. Yang buat onar kat bini di sana semua stok straight.

Walau ada forumner pernah buka topik syak lski sheol gay in the closet, cerita stop di situ saja. Takda la pula sampai sheol dipukul ka dimaki hamun ka tak doberi duit ka. Nafkah batin jah la nazak sikit.

Btw, nasehat sis Rayna kat atas tu bagus.

All the best in life sis. We all deserve to be happy macam lagu Pharell William.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Be true to urself then you will find the path
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
rayna_raynes replied at 25-11-2015 08:05 PM
kalau begitu kaka restukan uols kahwin dgn heshe

tapiiii.... sebelum kahwin...

terima kasih sis atas nasihat sis. akan Cuba dilaksanakan.
wlupun kami nampak open namun ada setengah perkara kami xshare dan avoid iaitu perkara berkaitan perasaan, perkara2 yg menyedihkan. sbb nanti sgt awkward dan krik krik krik.

bab jeling tu mmg sis. Dr dulu lg heshe akan berebut mamat hensem yg lalu lalang dgn aku sis. tapi sejak bersama,tidak lagi.

perkara ini sprti main Judi. to be or not to be.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 25-11-2015 09:40 PM
Ang pm gambaq dia kt aku...nak wat analisis rogayah tegar atau separuh2

chuols nak caras ke sis? janganlah sis.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sue_0684 replied at 25-11-2015 08:23 PM
aku bc 2-3x pon tergelak.lg tt..  klako cara komen nnye...nnti aku komen k..

sis kejamnya sis gelakkan org dalam kekeliruan. sampai hati sis. moga tidak mendapat cash.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067207s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list