Oleh Fyruz Hanna 10 ketul ayam (dipotong kecil) 4 biji kentang 2 biji tomato (dibelah 4) 2 biji bawang besar 7 ulas bawang putih 2 sudu besar serbuk kurma 1 sudu besar biji lada hitam 1 sudu kecil serbuk lada sulah
Secukupnya air Cara Penyediaan Tumbuk bawang besar, putih dan lada hitam bersama. Tumis dan masukkan ayam bersama serbuk rempah kurma. Gaul hingga naik bau, masukkan air. Lebihkan sedikit dari cadangan hidangan. Masukkan kentang, gula, garam dan lada sulah. Gaul rata dan biar mendidih. Tak perlu tutup periuk, biarkan air berkurang dari asal. Ketika ayam sudah masak dan kentang sudah empuk, masukkan tomato dan kacau rata. Siap dihidang bersama sambal kicap. Boleh ditabur bawang goreng jika suka.
|
31
Bagus |
23
Marah |
14
Terkejut |
24
Sedih |
19
Lawak |
26
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ninjago: baru tau pakai serbuk kurma.. slama nie kalau ada pakai serbuk sup tu je.. leh try nanti. makan ngan kicap pedas, nasi pepanas sedap oooo
ADVERTISEMENT