CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

"Nyanyi Sumbang, Hina Peperiksaan SPM Dan Terbaharu Jadi Bapa Ayam’ – Amin Idris Mohon Henti Jadikan Orang Bodoh Famous

8-2-2024 06:47 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 9618| Komen: 43

Description: Pengacara dan penceramah motivasi, Amin Idris meluahkan rasa kecewa terhadap segelintir pihak yang mengangkat individu kontroversi menjadi popular di media sosial.


Pengacara dan penceramah motivasi, Amin Idris meluahkan rasa kecewa terhadap segelintir pihak yang mengangkat individu kontroversi menjadi popular di media sosial.

Menerusi hantaran dimuat naik di Instagram (IG), Amin berpendapat sangat mudah untuk dapat populariti iaitu dengan hanya melakukan perkara tidak wajar.


Justeru, dia menggesa trend itu dihentikan kerana kerana tidak mendatangkan manfaat.

"Malaysia ini senang nak jadi ‘famous’. Buat lagu raya nyanyi sumbang, hina peperiksaan SPM dan terbaharu jadi bapa ayam. Sekelip mata dah jadi ‘selebriti’.

"Please stop making stupid people famous, nilai dan ilmu dipandang sepi".

Perkongsian itu pastinya meraih perhatian rakan artis dan wargamaya yang rata-ratanya bersetuju dengan pendapat penceramah motivasi berusia 43 tahun.


Terdahulu, sekumpulan YouTuber dan pempengaruh dikecam ramai apabila menjemput seorang individu yang dikenali sebagai ‘Hot Daddy’ yang merupakan tertuduh bagi aktiviti pensundalan ke program podcast mereka.

Tindakan tersebut telah dikecam sekeras-kerasnya oleh netizen dan menganggap mereka tidak menjaga sensitiviti dan telah menjatuhkan martabat terutama sekali golongan Melayu dan Islam.

Sumber: Instagram Amin Idris

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Pumpkinhead 9-2-2024 10:40 AM
betul betul betul
Quote ifanonline 9-2-2024 10:42 AM
di malaysia ni ramai org bodoh, lulusan SPM aje
Quote I.K.A888990 9-2-2024 10:56 AM
daddybusuk ni anak vvip ke apa eh
Quote Abahmung 9-2-2024 10:59 AM
salah media sosial esp tiktok..
Quote ifanonline 9-2-2024 10:59 AM
Abahmung replied at 9-2-2024 10:59 AM
salah media sosial esp tiktok..

wanita jual tetek pun ramai di tiktok
Quote mojarean_X 9-2-2024 11:01 AM
Kita dulu2 bkn main celebrate org yg cemerlang dlm akademik. Tu sbb org mcn adi putra dan dr amalina popular dulu. Tp skang ni iols x dgr pun sesape yg cemerlang akademik menjadi popular spt dahulu
Quote Abahmung 9-2-2024 11:04 AM
ifanonline replied at 9-2-2024 10:59 AM
wanita jual tetek pun ramai di tiktok


Quote kucingitam 9-2-2024 11:05 AM
mojarean_X replied at 9-2-2024 11:01 AM
Kita dulu2 bkn main celebrate org yg cemerlang dlm akademik. Tu sbb org mcn adi putra dan dr amalina ...

ada...lofa... cemerlang akademik dan popular hingga skrg..hmmm
Quote Decaffeinated 9-2-2024 11:06 AM
tell that to wartawan cari

dorang suka famouskan individu2 sampah media sosial sebagai isu semasa

Quote jas7512 9-2-2024 11:11 AM
Decaffeinated replied at 9-2-2024 11:06 AM
tell that to wartawan cari

dorang suka famouskan individu2 sampah media sosial sebagai isu semasa

I want to like yr post sejuta kali..inilah bahananya apabila org bodoh yg diupah so mrk pun popukarkan spesis bodoh mcm mrk juga..ntah apa jd kat msia 20 thn akan dtg sbb semua spesis bodoh yg berpengaruh
Quote farlis 9-2-2024 11:26 AM
Couldn't agree more.
Jgn idolakan manusia bodoh dan rendah akhlak
Quote asudau 9-2-2024 11:37 AM
98% orang yang cepat viral ni, adalah orang yang tak berapa cerdik. Netizen memang suka dengan depa-depa ni...macam kita kecik2 suka tengok badut, begitulah
Quote renko 9-2-2024 11:39 AM
yang idola kan hot babi tu pun sume jenis melancap 30saat dah pancut tgk vid dia tu
bodoh sekor2
Quote axl_bach 9-2-2024 11:51 AM
Decaffeinated replied at 9-2-2024 11:06 AM
tell that to wartawan cari

dorang suka famouskan individu2 sampah media sosial sebagai isu semasa

Also page2 haramjadah mcm siakapbabi n co tu..... Page2 yg hidup dgn benda sensasi
Quote stroberi_80 9-2-2024 01:10 PM
Setuju dgn saranan nya
Quote Skuau 9-2-2024 01:17 PM
mojarean_X replied at 9-2-2024 11:01 AM
Kita dulu2 bkn main celebrate org yg cemerlang dlm akademik. Tu sbb org mcn adi putra dan dr amalina ...


ada..cuma...citer dia berbeza:
PENSYARAH JADI CLEANER DI SINGAPORE
Inila kisah orng pandai sekarang.
                       
Quote annehuda 9-2-2024 01:30 PM
Lagi satu jadikla cikgu. Sbb cikgu pun ramai jd influenza. Mcm cikgu fadhli yg pencen awal tu. Humblebrag bawak lambo pi majlis pencen die. Ello cikgu kalau skim lain pakai kereta mewah skit dh dikejar sprm, ko mampu beli lambo pun hadap jugak nk pencen bulan2. Cikgu fadhli tu takdok lg aku baca testimonial bekas anak murid puji dia, dia jah suka masuk bakul angkat sendiri
Quote Samerosie 9-2-2024 01:45 PM
Yg mana bapak ayam tu yg pakai jacket purple tie kunin tu ke? Tu mmg ada rupa dah.
Quote sufi^_^ 9-2-2024 01:51 PM
Sebab orang2 cerdik pandai tak main socmed, tak ada masa nak jadi influencer buat konten bodoh sebab sibuk dengan kerjaya/tanggungjawab hakiki.

Lihat semua komen(43)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 03:15 PM GMT+8 , Processed in 0.065628 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top