CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

‘Ya! Saya Mengaku Sebagai ‘Scammer’ Tapi ‘Scammer’ Yang Baik’ – Datuk Red

1-4-2024 09:56 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 3945| Komen: 50

Description: Datuk Red tampil mengulas dakwaan pihak yang mendakwa menjadi mangsa penipuannya dalam urusan jual beli tanah sebelum ini.



Datuk Red tampil mengulas dakwaan pihak yang mendakwa menjadi mangsa penipuannya dalam urusan jual beli tanah sebelum ini.

"Ya! saya mengaku sebagai ‘scammer’ tapi ‘scammer’ yang baik jika itu jawapan yang boleh memuaskan hati netizen dan pihak terbabit."

Menerusi laporan Harian Metro, Datuk Red atau nama sebenarnya, Datuk Seri Adenan Abu, berkata, dia juga berharap pengakuannya sebagai ‘scammer’ itu dapat memuaskan hati semua pihak termasuk pengikutnya di media sosial.

"Sebab orang memang dah kecam pun, saya nafikan pun orang cakap juga, ini ‘scammer’ akhir zaman lah, jadi saya mengaku sajalah."

Tambah Datuk Red, dia sedang berusaha untuk melunaskan hutangnya dan bebas dari dakwaan ‘scammer’ itu.

"Kalau mengaku pun menjadi satu kesalahan, saya nak buat macam mana? Tapi mana ”scammer’ yang mengaku penipuannya itu? Sebab itu saya cakap, saya ‘scammer’ yang baik."


"Sebab saya tak cakap pun tapi orang yang cakap, bila orang cakap saya mengiyakan sajalah. Sebab selagi saya tak mengaku selagi itulah orang bercakap.

"Saya tak suka nak bangkang semua ni sebab banyak lagi benda yang saya nak fikir dan macam mana saya nak bangkit semula."

Berbicara lebih lanjut, Datuk Red meminta pihak terbabit memberi tempoh untuknya melunaskan hutang berkenaan.

"Ada juga pihak yang saya berhutang itu menghantar ‘Direct message’ dan memberi semangat pada saya untuk bangkit semula.

"Maklumlah, saya baru enam hari mula bekerja takkanlah saya boleh selesaikan hutang hampir RM7 juta dalam tempoh singkat? Cubalah doa yang baik-baik buat saya."

Terdahulu, Datuk Red meminta pihak yang mendakwa sudah menjadi mangsa penipuannya dalam urusan jual beli tanah sebelum ini agar bersabar dan bertenang kerana dia masih berusaha mencari duit.

Menurutnya, dia perlu masa untuk menyelesaikan semua hutang itu serta mensasarkan ada ‘berita baik’ untuk mangsa terbabit selepas sambutan Aidilfitri tidak lama lagi.

Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Cleocatra 1-4-2024 10:31 PM
Scammer yang baik? Jilake. Ambek, menipu duit orang tu baik ke? Jahanam la jantan macam gini. Harap mangsa2 semua bangkit, buat laporan polis. Biar kena tangkap bangsat ni.
Quote Suchi 1-4-2024 10:38 PM
5 tahun sblm ni dia buat apa? Kenapa baru skrg  start keje?
Sbb dah takda sapa nk tanggung ke
Quote dagusengett 1-4-2024 10:50 PM
Lol what a joke
Sbb ni scammer berleluasa kat msia
Mak i pun terkena macau scam sbb depa "baik" la ckp pun convincing sampai org tua tertipu
Quote red_velvet 1-4-2024 10:52 PM
Sekor lagi muka bulat pinggan eco rm2.40 yang annoying, gelenyar, miang n perasan hensem / lawa.. kalau yang sinun mak atasinchi, yang sini ni bapaknya... Najisss
Quote doubleA 2-4-2024 01:09 AM
Iols tak boleh hadam kebodohan mamat ni, semoga anak2nya tak mewarisi iq rendah makpak, dan peel menipu scammer kepam ni. Orang kesian kt scammer kepam ni sebab bini dia adira ke. Now laki bini guna modal sweet mweet senang betul nak gula2kan netizen. Scammer baik kejadah? Semoga mereput di alam sana
Quote ekselen 2-4-2024 02:01 AM
Edited by ekselen at 2-4-2024 02:04 AM
Cleocatra replied at 1-4-2024 10:31 PM
Scammer yang baik? Jilake. Ambek, menipu duit orang tu baik ke? Jahanam la jantan macam gini. Harap  ...


maksud dia "yg baik" tu sbb dia mengaku dia scammer..dr pemahaman iols lah.. terpaksala mengaku dah x boleh pusing dah sbb mangsa2 ada bukti.. kalau mangsa x reveal mungkin dia pun xkan ckp
Quote luvly_snow8608 2-4-2024 07:56 AM
title datoship heols nie pelesu ke legit?

kalo legit, mohon tarik balik. memalukan je scammer pon dapat title dato!

btw, hope urusan mangsa2 penipuan heols dapat semula duit2 yang heols scammed tu.

amin!
Quote wanzulina 2-4-2024 08:14 AM
Tak tahu nak kata apa. Claim diri sendiri scammer baik. mana ada scammer baik. kalau baik tak menipu duit orang namanya.
Quote emera 2-4-2024 08:39 AM
Tt dia berjuta view, dah dpt duit, korg remind dia kaw kaw suruh byr hutang.
Quote ihtisyam1 2-4-2024 08:47 AM
orang jahat je mengaku dia baik
Quote bellaamsar 2-4-2024 08:49 AM
Ada pulak scammer baik, scammer jahat
Quote BoongaKertas 2-4-2024 08:52 AM
iols still bitter sbb adira pilih heols and sggup jd bini kedua.
Quote doubleharmonic 2-4-2024 09:20 AM
babi apo scammer yang baik? dah la tak helok muka cam babi
Quote laksmanabentan 2-4-2024 09:26 AM
ko da telan duit orang sampai 7 juta henggettt...
lepas tu nak mengaku baik lagi ker weeyy??????

ko da kencing ramai orang sampai ko telan duit 7 juta
skrg minta ehsan orang ramai bantu ko ker???

ko bawa ke mana duit2 sampai 7 juta tu??
ko beli apa sampai habis 7 juta??
harta apa yang ko beli sampai 7 juta??
takkan letak atas nama isteri kot??
Quote laksmanabentan 2-4-2024 09:26 AM
doubleharmonic replied at 2-4-2024 09:20 AM
babi apo scammer yang baik? dah la tak helok muka cam babi

lepas tu minta ehsan.. mengemis.. minta kerjaa...
ehhh masa telan duit orang sampai 7 jta tu.. tak henget duniaaaaaa.....

Quote kucingitam 2-4-2024 09:34 AM
bellaamsar replied at 2-4-2024 08:49 AM
Ada pulak scammer baik, scammer jahat

betullah tu, scammer baik cam dia ni mengaku dan berusaha bayr balik.. scammer jahat cam scammer MLM, forex tu..dah tipu tak mengaku, pastu acah buat bisnes lain...tipu lagi..
Quote marchikobonzo 2-4-2024 09:38 AM
Mendee la dok bukak benang dia ni..
Quote malarky 2-4-2024 09:39 AM
wei bodoh!! scammer apa yang baik? kau tipu orang tau. tang mana baiknya?
Quote malarky 2-4-2024 09:41 AM
bellaamsar replied at 2-4-2024 08:49 AM
Ada pulak scammer baik, scammer jahat

dia ingat kolesterol baik ngan kolesterol jahat ke apa?

Lihat semua komen(50)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 07:39 AM GMT+8 , Processed in 0.058756 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top