CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Boleh Ada Media Sosial Tapi Tak Boleh Joget” – Rita Rudaini Kongsi Ciri Bakal Menantu Pilihan

11-6-2024 09:52 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 3695| Komen: 51

Description: Pelakon Rita Rudaini berkongsi ciri-ciri menantu pilihan jika anak lelakinya ingin mendirikan rumah tangga kelak.


Pelakon Rita Rudaini berkongsi ciri-ciri menantu pilihan jika anak lelakinya ingin mendirikan rumah tangga kelak.

Ujar Rita, dia tidak suka wanita yang terlalu menonjolkan diri dan berkongsi di media sosial.


"Mommy yang penting tak suka perempuan yang ada Instagram sebab mommy tak suka perempuan yang macam dia terlampau (berkongsi). Boleh ada media sosial tapi tak boleh macam budak-budak sekarang, joget-joget."

"Ada orang ada media sosial tapi tunjuk pemandangan, dia tak tunjuk muka dia, dia tunjuk apa yang dipakai tapi tak tunjuk muka. Yang itu mommy restu."

Jelas Rita, dia sedikit memilih kerana risaukan tanggungjawab yang bakal dipikul anak lelakinya setelah bergelar suami nanti.

"Sebab anak saya lelaki tanggungjawab dia berat saya tak nak dia jadi seorang lelaki yang tidak bertanggungjawab. Bukan senang nak jaga."

"Pandai arah saja jangan pakai itu ini, jangan keluar tanpa saya. Sebelum tidur minta kebenaran bagi tahu nak tidur. Geram je. Yang perempuan pun ikut lah sebab cinta."

Sekadar info, Rita Rudaini pernah berkahwin dengan pemain bola Aidil Zafuan dan bercerai.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua orang anak lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna.

SUMBER : TikTok/Beautifulnara


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote I.K.A888990 11-6-2024 10:20 PM
kalau joget gamelan boleh tak hakak rita haha
Quote cm_vungtau 11-6-2024 11:20 PM
Entah2 mak mertua awak dulu pun tak suka jugak anak kawin artis. Tayang2 muka. Kawin jugak tanpa relanya
Quote epuepy 11-6-2024 11:38 PM
Alah, mummy pn meroyan non stop kt med soc Dulu2. Tak kan menantu buat tak boleh?
Quote delia3003 11-6-2024 11:55 PM
Edited by delia3003 at 11-6-2024 11:57 PM

"Sekadar info, Rita Rudaini pernah berkahwin dengan pemain bola Aidil Zafuan dan bercerai"

Reputz pun, perlu ke ulang ayat atas tu sampai ajm. Tak penat ke.

Lambat lagi ya, anak belum habis sekolah lagi. Tapi ye la, apak nye dulu kawen muda (kawen mengejut pulak tu). Dapat menantu yang jenis pong pang kat socmed (cam mummy) kan nanti habis semua kisah dalam kain orang tau (cam buku bertemu ruas pun ye)
Quote annadonna 12-6-2024 01:35 AM
Hmmm bakal monster in law kahhhh... Mertua dari neraka. Apa pulak ko yg nak tetapkan kriteria menantu. Esok esok anak ko lari nikah siam mcm ko.
Quote Piramida 12-6-2024 01:37 AM
Belum apa2 dah ada requirements...
Hehehe
Quote matbad 12-6-2024 02:57 AM
annadonna: Hmmm bakal monster in law kahh ...

Dok nampak tu hahaha
Quote Sazreena 12-6-2024 03:11 AM
Walauphon dia kuat meroyan tap kekdah memilih calon tu aku setuju..op koz la ada kekdahnya lain wicis yg praktikal dan ada common sense.
Quote cm_vungtau 12-6-2024 07:28 AM
Dulu awak pun bukan pilihan mertua. You have to break the cycle. Kalau ko pun buat benda yang sama, then ko pun sama aje dengan mertua ko dulu tu
Quote LauraRichis 12-6-2024 07:44 AM
Jangan anak2 ngikut jejak langkah bapaknya udah laaaaa
Quote GummyBear123 12-6-2024 10:14 AM
Basically she wants a daughter in law who is NOT like her. lulz
Quote Mamason 12-6-2024 10:24 AM
Awal sgt dah nak cerita pasal ciri2 calon menantu... bincang sesama anak sendiri je udah lah... tapi maybe artis.. semua kena cerita dah reporter pun sibuk tanya kan...
Quote AWEKSAMURAI 12-6-2024 10:31 AM
Reporter dh xde idea lah ni nk tanya soklan apa.Nak tanya pasal kerjaya dh mcm x berapa ada kerja harap kan Hj Zil buat drama je baru bleh amik rita kalau Hj Zil xde drama xde lah kerja si rita ni. Tak yah nk sembang menantu2 takut nnti ank ko lari kwen dgn pompuan tua cm ko jgak. Allah tu maha adil apa kita buat andaikata ada org yg nangis sbb kita satu hari mesti kita akan nangis sbb org lain plak. Antara ko nk bgitau org atau tdk je.

Tgok mcm She Ketuk2 aritu kemain menganjing alip lah ruhaines la alih2 ank jantan ko rupanya rileks je peluk2 n angkat ank org depan muka ko. Rupanya xde lah jaga batas sgt pun.
Quote TomyamPuteh 12-6-2024 10:37 AM
Gudang beras tgh memanggil.
Quote merrissa 12-6-2024 03:42 PM
hahahaah MIL pon joget2 dulu...relax la...kelak boleh bertaubat kunun AHAHHAHAH
Quote tulip-rain-2 12-6-2024 03:50 PM
Siapelah perempuan2 "bertuah" tu.
Quote HappyGumbira 12-6-2024 03:53 PM
aiyoooo tak yah beria sangat...kang bercanang gitu gini, sampai masa haaa gigit lidah chuols. kakak ketuk2 dah kena. requirement tu okey je, tapi tak yah canang kat public, simpan sendiri or cakap dengan anak aje la.
Quote Parit.Hilton 12-6-2024 04:28 PM
biasanya yg hang taknak tu la yg hang akan dapat.

semoga dapat menantu yang kuat joget kat tiktok. boleh acik F tengok drama ritrud VS menantu kaki joget
Quote yipun_78 12-6-2024 05:45 PM
Even I pon suka criteria dia Nak tp jgn lupa pesan kat anak laki2 tu jgn angkut anak org pi sebelah sempadan semata nak nikah, terkadang tak dijangka itu berlaku...

Lihat semua komen(51)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 02:13 AM GMT+8 , Processed in 0.092284 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top