|
hi u all, ada sesiapa disini tahu why ek lepas goreng "popia goreng"...ia kempis..??? anyone can advise??
|
|
|
|
|
|
|
|
sebab popia 1 malaysia kalau popia ayam fo yu dia takkan jd cmtu
erk.. ni popia kecik2 inti serunding ke? popia hand made cm cicah sos tu? inti popia handmade kena letak lebih sikit. biar gulung besar.. jgn bg kempis.. nnti goreng kembang sendiri.. |
|
|
|
|
|
|
|
@ninoZ , kalau begitu..what should i do?
kena goreng dalam minyak banyak kan? memang buat pun..
dalam api sederhana je...
isi dalamnya x la garing sngt...huhu isi pun x la penuh sangat..coz pakai kulit popia yang saiz kecil je...biasa2 je..tpi tue x tau why dah sejuk jdi kempis n lembik ..x septi di gerai2 yanng orang biasa jual tue...ranggup je walupun dah sejuk
|
|
|
|
|
|
|
|
ninoZ posted on 13-3-2013 01:14 AM
cuba refer kat sini :
http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=639872
ooh gitu ke...ok thank dear.
saya akan cuba try...tpi kalau api kuat...nanti x hangus ke...
and intinya elok letak sikit..ke or padat2kan sampai penuh.??
|
|
|
|
|
|
|
| |
|