Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2042
View
7
Reply

Insurans kereta

[Copy link]

Author: Remy8980    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2016 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalammualaikum..nk tnya kalau beli kereta baru harga otr termasuk insurans sekali..kalau saya mengunakan ncd kereta lama yg telah saya jual adakah harga otr termasuk insuran akan berkurang atau tetap sama..maaf x brapa arif bab2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2016 02:22 PM | Show all posts
for sure akan berkurang sikitla tang insuran tu, itupun kalau ncd dah maksimum...
tapi kena maklumkan awal2 pada salesman
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2016 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 1-8-2016 02:22 PM
for sure akan berkurang sikitla tang insuran tu, itupun kalau ncd dah maksimum...
tapi kena maklumk ...

T.kasih atas info
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 01:10 PM | Show all posts
kena pastikan berapa sebenarnya NCD untuk kenderaan lama yang hendak diambik itu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2016 05:10 PM | Show all posts
W'salam.. remy. Bagi kes tuan boleh transfer ncd kereta la ke kereta baru. Pastikan kereta lama atas nama tuan sendiri. Untuk info yang lebih lanjut boleh rujuk di sini http://ismacemerlang.com/blog/ca ... kepada-kereta-baru/ harap dapat membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 04:27 PM | Show all posts
Salam...

Nak tanya sikit, road tax dan insurans kereta saya akan expired pada Jun 2017 dan  bercadang untuk jual dan beli kereta baru pada Julai 2017...Jadi saya boleh renew rdtax untuk 6 bulan sahaja...bagaimana dengan insurans? boleh ditransfer ke kereta baru?ncd dah 55%...mohon penjelasan..TQ
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 05:14 PM | Show all posts
Edited by rgv120 at 13-4-2017 05:15 PM

paling byk pun 55% maximum boleh tolak kat kos insurance tu~
kalau kereta lama sikit kena 10% loading fee di insurance tu.

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2017 10:57 PM | Show all posts
kurang dekat harga insurans
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085903s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list